Regimul de slabire si suplimentele alimentare

Postat de Doralinda in Dieta pe 18 Ian 2013, 16:55

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Regimul de slabire si suplimentele alimentare

Tocmai am vazut azi la rubrica "ultimile mesaje pe forum" cineva care incearca probabil sa vanda produse ptr asa zisa slabire, suplimente alimentare, bineinteles, fiecare poate face ce crede de cuviinta ptr sine! Dar, m-am gandit sa va impart din experienta mea.

Cu sarcinile fetitelor, am luat 25 de kg! Ma simteam enorm, umflata, eu avand intotdeauna cel mult 50 kg! Dupa ce am nascut, am asteptat sa termin perioada de alaptare si m-am pus de incercat tot felul de suplimente alimentare! Daca e sa va uitati pe spatele la cutii, de fapt, ce supliment e?!

Cand contine doar unele compozitii de fructe uscate, sau niste foite sau ramasite de ceai?!

De ce nu am manca direct fructele si sa bem ceaiul, de ce sa luam asa zisele suplimente?!

Deci, cum va ziceam, am incercat si pastile, si siropuri si ceaiuri, am slabit putin, dar ce mi-am dat seama, e ca imediat ce m-am oprit cu aceste suplimente, am luat cateva kg iar! Si nu numai ca recastigi, surplusul care incerci sa il dai jos, dar in majoritatea cazutilor, iei chiar mai mult!

Deci, pot zice ca dupa bani multi cheltuiti si dupa cateva luni, luptand cu mine insusi ptr a pierde din greutate, nu am reusit prea mult! Apoi, m-am ambitionat, ca orice tanara care vrea sa arate bine din nou, diferite metode, si anume am cumparat carti cu ce trebuie sa mananc si ce nu! Am urmat si dieta in functie de grupa sanguina, ba m-am chiar abonat pe internet la un foarte cunoscut nutritionist in Franta, care imi trimitea in fiecare saptamana meniul cu ce trebuie sa mananc in fiecare zi, cele 3 mese plus 2 gustari, bani care i-am regretat ca i-am platit, ptr ca pana la urma, dupa vreo 2-3 ani, m-am hotarat sa ma opresc, si de ce?! Ptr ca, am inteles cum functioneaza organismul, cel putin al meu! De cate pri mergeam in vacante in Grecia, slabeam, chiar daca acolo mancam mai mult decat aici! Si am inceput sa caut de ce! Ptr ca fiind vara, mancam mai putin, si pot zice mult mai sanatos decat in timpul anului, si anume, mancam foarte multe diferite salate cu carne gatita pe gratar, mult peste si alte fructe de mare! Dupa amiaza fructe, multa apa ptr ca imi era cald, iar seara mai ieseam cu fetitele la plimbare si nu mai mancam (eu), in schmb aici, acasa, gatesc ptr copii si sot, si odata cu ei mananc si eu, deci mancarea gatita contine mult mai multe calorii decat cea fripta, dupa cum bine se stie!

Deci, parerea mea, e ca nu vom muri de foame daca vom manca mai putin, daca vom manca echilibrat, de a nu amesteca proteinele cu carbohidratantii(carne cu cartofi, sau cu paste.....) o alta regula care am citit-o intr-o carte, zicea ca fructele se mananca intotdeauna inainte de masa, ptr ca apoi se digera mai greu pranzul care tocmai l-am servit, sau daca vrem dupa masa, lasati cel putin o ora dupa masa.....va fi greu primele zile pana se va obisnui organismul nostru cu noua schimbare, apoi nu trebuie sa ne gandim ca ne tinem de o dieta anume, TREBUIE sa o vezi ca pe un nou stil de viata, numai asa vei reusi! Ptr ca daca o vezi ca un regim, atunci cand se va termina, vei zice "o bucatica mica de prajitura merge!" NU! E gresit!

Bineinteles ca poti manca si putin desert, chiar nu e indicat sa il elimini, ptr ca vei lua in greutate imediat ce vei incepe iar cu zaharul! Din experienta mea personala am invatat ca pot sa mananc orice, dar in cantitati mici!

Nu avem nevoie de suplimente!

Avem nevoie de "vointa"! Si nici nu avem nevoie de abstinenta! Nu va mai fortati organismul, va faceti rau singuri! Am o prietena care si-a procurat de pe internet niste pastile care sunt interzise prin lege in europa(din america le-a luat) ptr care si vanzatorul dar si cumparatorul pot fi amendati! E un medicament care se da numai la spitale de catre un doctor cardiolog si doar la cei care sunt obezi, sub observatie medicala, ptr ca slabi repede, ptr a se elibera inima de grasimea care o inconjoara! Ei bine, prietena mea a luat cateva zile cate o jumatate de pastila dimineata si seara, dupa care mi-a zis ca nu se simte bine, ca tremura! Citind pe internet, am gasit scris ca se poate imbolnavi chiar si de hepatita!

Deci, concluzia mea este sa nu credeti in tot ce vedeti, cand de obicei ceva pare atat de usor, sigur se ascunde ceva in spatele acestui produs! Asa cum obisnuieste si soacra-mea sa imi zica "Pune fermuar la gura"! 

 

Poze luate de pe site-ul http://medlive.hotnews.ro/vitmatina-care-sunt-consecintele-excesului-de-suplimentare-alimentare.html

 

Comentarii (31)

18.01.2013, 20:15

Any, nu zic ca nu sunt rezultate, dar la ce folos daca opresti nutritionistul, asa cum ai facut tu si te ingrasi?! Ceea ce am vrut sa zic in articol, e ca nu trebuie sa privesti ca pe o dieta, ci ca un nou mod de viata!!! Sa iti schimbi obiceiurile, si sunt multe! Mai putine prajeli, zahar, cereale albe.....doar daca faci atentie la aceste lucruri, deja ai slabit cateva kg in ceva timp!

19.01.2013, 21:32

Eu cred ca atunci cand vrei sa slabesti trebuie s aexcluzi din prima medicamentele pentru ca sunt nocive..Bine ca ai renuntam si ales ales o cale buna si sanatoasa

19.01.2013, 23:29

Rocsi, am o prietena, care e obsedata sa slabeasca si plateste oricat ptr medicamente minune, dupa care ii e frica sa le ia! Dar nu se gandeste ca cu putina vointa, ar putea slabi mai lent, dar sanatos! si eu am fost obsedata dupa nasterea fetitelor, m-am speriat cand m-am vazut, dar dupa 1 an a inceput sa se vada ca pierd! 25 kg la nastere!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]