Resveretrol - antioxidant

Postat de Maria68 in Bucataras in oras pe 8 Mai 2012, 11:50

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Dragi prieteni,

A sosit în sfârsit vara, anotimpul meu preferat ; si odată cu ea au început să apară fructele si legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru si visiniul cel mai închis) !


De ce vreau să vă atrag extrem de serios asupra acestei minunătii de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu? Deoarece aceste fructe si legume de culoare NEAGRĂ contin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!

Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gânditi este ”anti-cancer” (atât preventie, cât si terapie naturală), anti-îmbătrânire si status antiinflamator; dar nu numai atât !

Să nu cumva să uitati că a II-a cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer si apoi de bolile cardio-vasculare!

Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să stie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună :

- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cirese NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar si albi), mure NEGRE, corcoduse NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza rosie, ceapa rosie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietătile de legume si fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar contin totusi Resveratrol într-o cantitate mică !

- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate

- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) si a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii si una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate). Inhibă proliferarea celulelor maligne si le induce apoptoza (moartea)

- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai stie să-l facă genisteina si daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in si sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)

- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii

- Este SINGURUL anti-oxidant care actionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevitătii”) având capacitatea de a creste durata si calitatea vietii

- Are si efect de potentator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele si vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!

- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc + ­ de 14 ori activitatea izoenzimei Mn-SOD si de-asemenea ­ cantitatea de glutation intraelulară

- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
- ¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
- ¯ glicemia si previne aparitia diabetului zaharat

- Este un vasodilatator arterial, actionând direct si stimulând enzima care produce NO (eNOS)

- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic

- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic

- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare

- ­ elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât si în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea

- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii

- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative

- ­ toleranta la efort, performantele fizice si psihice

- ­ durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)

- actionând direct pe citocromul P 450, poate ¯ efectul unor medicamente, prin ­ metabolizării acestora : antiaritmice, statine, anti-histaminice, benzodiazepine, hipotensoare etc.

Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind si combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viată a acestora + se opun apoptozei (mortii) acestora !
g) Creste eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.

 

Sursa:SuntSanatos.ro

Comentarii (7)

09.05.2012, 08:32

Ma bucura mult faptul, ca ati gasit interesant articolul

15.05.2012, 10:34

ineresant si bine de luat in seama

22.05.2012, 16:06

excelent

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55