Risipa de încredere

Postat de diaconta in Bucataras eFeminin pe 11 Aug 2013 | 2917 vizualizari

Comentarii (39)

11.08.2013, 20:10

Cristina,tocmai asta e ,ca nu e doar un moment,sunt multe si se aduna in timp apasandu-ne din ce in ce mai tare.Greseala noastra e ca ingaduim sa se intample asta,ca natura noastra umana nu ne lasa sa reactionam deopotriva.
Cumva gustul amar al risipei inutile de sentimente iese la iveala cu fiecare incident.

12.08.2013, 09:11

12.08.2013, 11:12

Eu spun ca si Gabi (ca deh...Fecioara-s si eu ) doar ca as mari putin aria de tintire si as zice ca "toata viata ne luam suturi in fund" dar pana la urma stim ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce.
Eu una accept multe, si bune si rele, si de la cei apropiati si de cei din afara familiei, caci nu vreau sa judec omul, cu atat mai mult faptele sale. Fiecare e liber sa gandeasca si sa-si traiasca viata dupa cum crede de cuviinta, dar sa se incadreze in limitele bunului simt si sa nu ma afecteze pe mine in mod direct. Si chiar daca ma afecteaza, cu riscul de a aduna niste frustrari, de cele mai multe ori zic "lasa..." Nu stiu daca e un mod sanatos de gandire, dar odata cu trecerea timpului "ranile" se vindeca si sunt convinsa ca se face si o oarecare "selectie naturala" in randul celor pe care risipim increderea.

12.08.2013, 11:22

Miha,asta-i principiul dupa care functioneaza toti oamenii de bun simt,dar nu e corect ca altii sa profite de aceasta slabiciune a noastra.La un moment dat trebuie sa spunem "Stop" si sa nu mai risipim energia si asa din ce in ce mai putina pe oameni care nu merita asta.Sper sa reusesc sa fac asta la un moment dat.

13.08.2013, 00:12

Nu am citit tot articolul ptr ca la mine timpul e mai scurt acum, dar don cate am citit din ultimile comentari, nu am vazut nicaieri sa fi scris cineva diferit si anume : nu e bine sa judecam omul dupa aparente!!!! Daca ceva nu a mers bine, nu inseamna ca ne-am risipit increderea pe ceva care nu a meritat!! Din contra,ar trebui intai sa intelegem de ce s-a intamplat ce s-a intamplat, poate exista reale si bine intemeiate motive, ceea ce NU inseamna ca s-a abuzat de increderea cuiva, poate ca cineva a facut ,sa nu zic imposibilul, dar greul in posibil ptr a duce la o reusita dar poate din diferite motive a luat o alta intorsatura si atunci NU inseamna ca trebuie sa o vedem la ca o lipsa de incredere! Parerea mea, e ca ar trebui intai aflat motivul, inainte de a trage o concluzie pripita care ar putea duce la cu totul alte intelese, poate ca ar trebui sa vedem lucrurile si prin ochii altor oameni (doar suntem diferiti, nu?!) ca sa intelegem unele lucruri inainte de a judeca pe cineva! Si asa cum a zis si Miha, fiecare e liber sa gandeasca in felul lui, oamenii sunt diferiti, si atat timp cat nu iti fac rau si dauneaza celor din jur, NU ar trebui judecati dupa prima vedere! Ar trebui mai multa intelegere intai ptr noi insini si apoi ptr cei din jur! Asta e prima greseala care o poate face cineva, parerea mea, sa judece fara sa cunoasca, si e pacat, ptr ca sunt oameni care nu merita asa ceva!

13.08.2013, 09:01

Dora,departe de mine gandul de a judeca pe cineva.Iau oamenii asa cum sunt,nici eu nu sunt pe placul tuturor.Articolul este de fapt constientizarea in timp a inutilitatii de a acorda increderea tuturor fara rezerve,ti-ai fi dat seama de asta daca ai fi putut citi tot articolul.Comentariile sunt doar viziunea fiecaruia asupra subiectului adus in discutie.
Sunt multe persoane pentru care chiar nu merita sa risipim timp,sentimente si energie.Vine vremea cand trebuie sa facem putina "curatenie" si in sensul acesta.
In aceeasi idee trebuie sa incercam sa ne debarasam de problemele altor persoane,sa ajutam daca putem dar sa nu le preluam ca fiind propriile noastre probleme.Si da,fiecare are propria motivatie in actiunile pe care le intreprinde chiar daca sunt greu de "digerat" pentru ceilalti.
Cel putin eu am luat niste decizii si e vremea sa-mi vad putin de propria persoana,fara a tine cont de alte persoane.Stiu ca suna egoist,dar asta vreau sa fac acum.

13.08.2013, 10:25

Dora, dar acele persoane, nu ar trebui sa spulbere incertitudinea dand adevaratele motivatii pentru faptele lor?
Da, de nenumarate ori am judecat gresit "pentru ca credeam ca", dar eu "nu as fi crezut ca", daca acele persoane s-ar fi deranjat sa imi explice frumos de ce fac ceea ce fac.
De unde rezulta ca lipsa de comunicare, sau comunicarea deficitara poate fi sursa multor neintelegeri.
Categoric cu totii judecam diferit, dar (chiar am o postare pe twema aceasta ) poti spune foarte frumos si fara suparare motivul pt a spulbera interprtarile eronate.

13.08.2013, 12:46

Gaby,trebuie sa recunoastem ca si noi oscilam intre a-i spune "verde-n fatza" omului ceea ce credem si retinerea de a o face stiind ca am putea produce un rau iremediabil.
Starea sufleteasca dintr-un anumit moment ne influenteaza foarte mult perceperea unor situatii,mai ales daca nu gasim explicatii logice.
De cate ori nu ni s-a spus "crezi ce vrei" fara a se adauga un punct de vedere,o explicatie logica?
As vrea sa fiu corecta in rationamentele mele dar sa pot sa-mi pastrez sufletul impacat cu propria persoana.
O misiune cam grea

13.08.2013, 17:35

Gaby, ai perfecta dreptate! Dar poate ca momentul potrivit nu l-a avut inca, deci trebuie sa dam un pic de timp persoanei, si nu sa ne grabim in concluzii.
Iar ceea ce a adaugat Dia, e chiar mai mult decat adevarat, daca pot spune asa! Nu e neaparat rea vointa, ci doar motivele care le-ati enumerat si voi , si atunci daca si voi credeti ca este asa, atunci puteti acorda un pic de "credit" persoanei respective ptr a se putea explica cand va gasi momentul potrivit!

19.08.2013, 15:18

"Sunt multe persoane pentru care chiar nu merita sa risipim timp,sentimente si energie.Vine vremea cand trebuie sa facem putina "curatenie" si in sensul acesta."
La mine se trec adevarate teste de incredere Eu mi-s o fecioara mai dura si nu pun totul la suflet,incerc sa o fac doar pentru lucrurile care merita cu adevarat. Capul sus ca esti o femeie puternica Propria ta persoana e tot ce conteaza

19.08.2013, 15:23

Miti,mereu incerc sa gasesc circumstante atenuante in cazul celor care ma dezamagesc,desi mereu imi dau seama ca gresesc pentru ca lucrurile nu se schimba.Poate a veni vremea cand voi fi mai selectiva in acordarea increderii.
Tare ma bucur ca te-am cunoscut si pe fetele tale minunate esti o super mama

20.08.2013, 15:05

Gaby

20.08.2013, 15:07

Dia

20.08.2013, 15:33

Nadea

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola