Sarea

Postat de Miha in Condimente pe 29 Oct 2009, 12:04

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Sarea comuna este o substanta ce se intalneste pe tot globul: in depozite de roca subpamantene, in apa de mare.

Sarea din apa de mare se prepara prin evaporarea apei sarate in "gradinile de sare", la sfarsit ramanand doar sarea cristalizata. Sarea de roca este extrasa din minele de sare, apoi este macinata si cernuta. Exista sare cu mai multe tipuri de granulatie.

Sarea alba se obtine prin curatare chimica, sarea naturala avand culoarea gri.

Exista mai multe tipuri de sare: sarea cu iod si fluor (care previne aparitia gusei si deteriorarea dintilor), sarea fara sodiu ( este o sare de regim, sodiul fiind substituit de potasiu sau magneziu.Este folosita foarte putin, avand un gust amar) si sarea din ierburi (sarea este amestecata cu diferite condimente, usturoi, telina sau ceapa).

Este recomandat a se consuma cel putin 2 grame de sare pe zi. Sodiul este un element foarte important in homeostazia organismului, numarandu-se printre mineralele vitale.

Atentie insa la consumul mare de sare. Poate provoca cresterea tensiunii la persoanele sensibile la sodiu si la cele cu risc crescut la afectiunile provocate de circulatia sanguina.

Sarea se pune in orice fel de mancare, intensifica aroma mancarurilor si  echilibreaza pana si mancarurile dulci. Este folosita ca si conservant, pentru ca impiedica formarea bacteriilor si a mucegaiului. Incetineste procesul de fermentare a painii si joaca un rol foarte important in procesarea branzei.

Retete recomandate:

Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa

Ardei iuti si ardei capia in otet

Caras in solzi si sare

Pui in crusta crocanta de mustar

Comentarii (2)

13.02.2011, 16:12

22.01.2016, 23:47

Am citit articolul ca am crezut ca-i vorba de mustar )

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

COLTUL SPECIALISTULUI

Sylvia Boutiere

Specialistul culinar al Bucataras.ro, Chef Silvia Boutiere este alaturi de dumneavoastra oricand gata sa va ofere un sfat.

Pune o intrebare
Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Propunerea Specialistului

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Portia de lumina

Ispita blonda si gainatul

„Vai de cel/cea prin care vine ispita”! Deşi, corect, biblic adică, se spune aşa: „că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”. Carevasăzică într-o zi de luni, aşa cum e mai mereu în zilele de luni, adică ...

Acru si dulce

Săptămâna trecută, într-o zi de primăvară nehotărâtă, într-o goană nebună după rezolvarea anumitor birocratice situaţii, în clipe în care ţi se pare că toate treburile s-au strâns într-o singură zi şi că fizic pare imposibil să le rezolvi...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări! Cartea poate fi descarcata si prin linkul:
50 DE RETETE DE VARA.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Eroare! Va rugam sa va abonati la NL-ul bucataras
pentru a beneficia de cartea cadou.

   Aboneaza-te la Newsletter

TOP
utilizatori

6510 puncte

5790 puncte

4910 puncte

3960 puncte

3870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Aperitiv rapid
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J