Scortisoara beneficii

Postat de Micutza Luana in Condimente pe 1 Apr 2013, 17:30

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Scortisoara este un condiment foarte popular originar din Sir Lanka sudul Indiei .
Acest ingredient are o multime de utilizari atat in bucatarie cat si in afara ei .

Ceaiul de scortisoara . Ceaiul de scortisora are efect de antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, anti-tumoral.Reduce nivelul de de lipide in sange , mai ales in cazul celor bolnavi de diabet.

Creste puterea de concentare si memorare , asa ca tine un baton langa tine si niroase-l din cadn in cand. Pentru a incepe ziua mai energic presara putina pudra in cafea.

In mod traditional este folosita drept calmant pentru tratarea durerii.

Alunga moliile. Rupe 3-4 bete si amesteca cu o jumatate de cana de cuisoare. pune-le intr-un sacutel si si apoi in sifoniel.

Scortisoare este de asemenea si prietena regimurilor.Nu numai ca te ajuta sa slabesti intr-un mod pozitiv dar ajuta si la prevenirea diabetului .Stimuleaza eliberarea insulinei micsorand depunerile pe artere.Acest condiment previne instalarea oboselii dar si vulnerabilitatea la boli cronice, Are capacitatea de a reduce senzatia de foame facand ca alimentele sa zaboveasca mai mult in stomac.Poate fi presarata dimineata in bolul cu cereale, peste cafea, ceai , chir si peste un fruct etc.

Scortisoara calmeaza si tusea insa putini stiu si de acest beneficiu .Trateaza extremitatile reci , crampe musculare , dureri cauzate de raceala sau gripa .

 

Comentarii (13)

17.04.2013, 07:44

1/2 lingurita pudra de scortisoara cu 1 lingura miere se amesteca bine.O cana de apa se pune la fiert, apoi se raceste si se amesteca cu mierea si scortisoara.
Dimineata pe stamacul gol, se bea 1/2 cana si seara , cealalta jumatate.
Ajuta la slabit !

17.04.2013, 17:54

asta no stia sidy

31.10.2013, 20:07

foarte buna si sanatoasa, orezul meu cu lapte este ingropat in scortisoara cat e inca fierbinte, altfel nu se discuta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!