Scurt tratat de doctrine politice, By Mutulica

Postat de Ina in Bucataras in oras pe 16 Ian 2012, 19:07

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Scurt tratat de doctrine politice, By Mutulica

   Tara fierbe si mai devreme sau mai tarziu vom ajunge in situatia de a fi pusi sa ne alegem conducatorii. Eu cred ca , daca protestatarii nu vor intra peste politicieni , alegerile se vor desfasura la termen. Poporului i se va arunca , spre temperarea refularilor , cativa trepadusi gen Boc. Niciun partid din opozitie nu vrea inca puterea pentru ca mai avem loc destul sa cadem , inca n-am ajuns pe fundul gropii. In curand vor veni scadente foarte mari ale datoriilor pe care , conform diviziunii muncii din societatea noastra , ei le-au facut  si noi le vom plati. Si credeti ca ei nu stiu , in sinea lor , de ce sunt in stare ?

  Totusi, trebuie sa ne punem intrebarea :cu cine sa-i inlocuim pe cei aflati la putere ?

  Caragiale spunea ca romanul  este  la tinerete  anarhist , la maturitate ajunge liberal si la batranete devine conservator .

  Eu  sper ca am ajuns la maturitate, asa ca sunt in plin liberalism. De aceea va voi prezenta, impartial si obiectiv ca tot romanul , doctrinele politice dupa care se conduc partidele care ne vor  cere voturile si ramane ca dumneavoastra sa va hotarati.

  Voi incepe cu cel mai vechi curent politic de la noi si anume Monarhistii . Acestia sustin ca monarhia ne-a dat Domn ,Tara si Regat ! Reprezentantii lui Dumnezeu  ne-au modernizat si ne-au aparat de toate relele pamantului . Partidele noastre hraparete , pe masura prostilor de romani care le populeaza, au fost tinute in frau de tinuta morala si intelectuala desavarsita a suveranilor. Nu vreau sa rasfoiesc istoria adevarata (despre morti numai de bine,  se spune in popor ), va las sa cugetati singuri si transmit un mesaj mobilizator : "sa se uneasca toti dudistii cu paulistii si cu regalistii pe stil vechi si sa dam agudei noastre stramosesti locul pe care il merita !"

   A venit  randul  Liberalismului la analiza. Liberalism politic este doctrina care vizeaza reducerea puterilor Statului la protectia drepturilor si libertatilor individuale , opunandu-se ideii de "Stat providential ",  indivizii fiind liberi sa-si urmareasca propriile interese atata timp cat nu afecteaza drepturile si libertatile celorlalti . Suna superb , dar  ce ma nedumireste pe mine este de ce liberalii astia fac cele mai bune afaceri cu Statul pe care il incrimineaza si cand sunt nevoiti sa-si ia gurita de la tata maicii Romania dau faliment cu succes ? Iar in ceea ce priveste presupusele noastre drepturi care cica sunt egale cu ale miliardarilor ... 

  Da' sa lasam polemica! Am spus ca vorbim despre doctrine si a venit randul Democratiei Liberale, care a pornit de la stanga esichierului politic  si  a tras-o curentul spre centru-dreapta, dupa ce s-a milogit zgomotos sa intre in marea familie a partidelor socialiste din Europa. Reprezentantii acestei doctrine , cand au fost primiti in miscarea socialista europeana , au tras usa  , ca nu cumva sa mai intre si altii la fel de convinsi ca ei. Aici  eu chiar sunt putin in ceata ... sa vorbesc despre gentile Louis Vouitton, despre pantofii de mii de euro, sau despre borduri ? Poate ca ar fi mai bine sa vorbesc despre capacitatea de animal de prada a adeptilor acestei doctrine  de a se orienta in functie de oportunitati. Si pana la urma , ce , vreti niste tampiti in fruntea noastra, care sa nu stie cum se fac afacerile ? Care doctrina politica a mai pus femeia la locul pe care il merita ? Avem o lunga istorie a amantlacurilor in politica. Prostii aia , care pierdeau mai mult timp prin alcovuri decat in Parlament , n-au bagat de seama ce destepte sunt curtezanele si nu le-au folosit inteligenta spre binele obstesc .

   Sa revenim la curvele noastre ... Pardon ! Doar despre politica se spune ca este o curva . Eu scriu  tratatul de doctrine politice cum am invatat mai tot ce stiu , pe genunchi , asa ca mai am si scapari .

   Urmeaza doctrina care ne-a scos din iadul comunist si ne-a dus spre un socialism de tip suedez. Social-Democratia s-a sprijinit pe clasa muncitoare cum s-a sprijinit si romanul pe codrul cu care zicea ca e frate, dupa care scuipa in palme si punea mana pe secure. Acum nu mai avem nici paduri, dar nici clasa muncitoare. Lasa, ca prea se imburghezise clasa aia care trebuia sa munceasca !

   Imi creste putin tensiunea cand revad istoria ultimilor douazeci de ani si in minte imi vine Doctrina Nationalista. Aceasta doctrina intotdeauna incepe de la stanga esichierului politic si sare ca un tauras la dreapta , cu tot cu stangistii de altadata, patrioti infocati, inspumati la gura de furia impotriva celor care au reusit sa ajunga la putere in locul lor si au declansat jaful pe care ei , cei care au fost si prin alte partide, da' sau oprit la timp, nu l-ar fi facut chiar asa de sistematic.  Mai ales ca acesti tribuni  sunt adepti proveniti din filonul cel mai autentic al Romanismului , demni urmasi ai celor care s-au batut cu turcii , cu nemtii, cu toata lumea,  castigand toate bataliile, dar semnand mai mult tratate de capitulare, c-asa-i Rrromanul, iubitor de pace . 

   Alti exponenti de pe esichierul politic, care sa conteze cu adevarat ,  nu si-au facut inca cunoscute ideologiile , lucru care nu deranjeaza pe nimeni , mai ales  ca  cel mai cunoscut savant , cica inca in viata , Stephen Hawking , ne-a e-mail-at cu acelasi zambet ramas pe buze de cand a aflat ca a primit premiul Nobel pentru nu stiu ce (Aveti pretentia sa inteleg motivele pentru care sunt premiati savantii pe care generatiile nerecunoscatoare de maine nici n-or sa stie cum ii cheama ?): "Filosofia este moarta  pentru ca nu a mai tinut pasul cu cuceririle stiintei. Revine deci oamenilor de stiinta sarcina de a duce omenirea mai departe." 

   -D-aia nu l-au prins democratii aia care-l fugareau pe doctor Mengele, nu puteau sa tina pasul cu oamenii de stiinta. D-aia nu i-au condamnat americanii sau rusii nici pe alti savanti nazisti. N-au priceput, fiind saraci cu duhul, ce zacea in capusorul celor care au facut experiente in lagarele de concentrare. Crede stimabilul robotel care nu abureste nici oglinda pe care i-o pui la gura ( dar altii ne fac sa speram ca poate schimba lumea, aburindu-ne pe noi , cei care de atatea emisiuni gen "Acces Direct ", " Happy Hour" si stiri despre cum se face o sinucidere de succes ,  o crima sau un viol reusit si dupa etnobotanice pe post de stimulente intelectuale ), ca mai suntem in stare sa intelegem un text, daramite sa mai si filosofam la un nivel mai ridicat decat al cetateanului turmentat ?

   Chiar si turmentati , tot trebuie sa votam! Dar cu cine ? Doctrinele astea atat de diferite si de frumos ambalate nu pot ascunde faptul ca cei care se scuipa in Parlament ajung sa regrete faptele savarsite si cuprinsi de piosenie crestina se incuscresc cu dusmanii lor in ale doctrinelor si se lasa  cununati de cei pe care doreau sa-i vada in puscarie pentru multele lor hotii. Pana la urma, nici Dumnezeu nu vrea pedepsirea pacatosului, ci indreptarea lui . La catolici, pe timpuri, contra unei sume consistente de bani, erau iertate toate pacatele. De ce am fi noi mai catolici decat Papa ?

  Bine, bine , zic eu ametit mai ceva ca cetateanul turmentat , da' noi cu cine votam  ?

  Traim intr-o lume care ne potopeste simturile cu un ocean de informatii, fie neimportante, fie care ne pervertesc si acum suntem chemati sa dam dovada de intelepciune si sa alegem intre stricnina si cianura. Cum sa dezlegam nodul asta gordian ? Nimic nu-i nou sub soare . Parca unul mai destept ca noi , acum nu stiu cate mii de ani, a ales altceva !?

  Hac ! Da' voi n-aveti alta treaba decat sa va uitati in gura mea urat mirositoare ? Eu am gasit (hac )o scrisoare ! Nu ma impingeti c-ametesc ! E de la unu ... Jeffrey Franks ... care vrea sa ne rezolve economia . Sa nu spuneti ca miros a prost pentru ca il cred . Asta-i mirosul meu natural … Ce , ati vrea sa miros a gaz ?

..............................................................................................................................................................................

  Si pana la urma , ce rost au atatea doctrine politice ?   Ne-a spus-o un alt betiv celebru , Gheorghe Dinica : "mana intinsa care nu spune o poveste , nu primeste pomana !"

 

Comentarii (4)

17.01.2012, 02:15

Costel, ce parere ai de articolul lui Vlad? http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11243779-revolutia-care-visez.htm

Ina

Ina
17.01.2012, 20:20

Mutulica: Cristi, pentru articolul pe care mi l-ai recomandat, eu nu am decat o lacrima . Nu este un articol , este un MANIFEST ! Auzi vuietul copacului cand il dobori , dar padurea n-o auzi cum creste .

18.01.2012, 08:04

nu pot sa spun nimic doar atat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]