Seara in care m-am simtit mindru ca sint roman!

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 31 Dec 2010, 12:30

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Horatiu Malaele, Claudiu Bleont, Maia Morgenstern si Victor Rebengiuc aplauda intr-un colt al scenei. Chipul maestrului Rebengiuc radiaza. Este incintat! Maia are ochii umezi de emotie. Sala vibreaza cu palmele celor 4 mari actori. Sint ropote, casacade de aplauze! Din cite un colt se aude strigindu-se un "Bravooo!" inaltator, semn ca gestul suprem cu care publicul isi rasplateste artistii (aplauzele) nu este suficient!

Orchestra dirijorului Tiberiu Soare flutura parca instrumentele. Arcusurile viorilor fac reverente in aer. 

In centrul scenei, intr-un amestec de tinerete mustind a talent, respect si o glorie fabuloasa, soprana Angela Gheorghiu primeste totul cu sufletul deschis. Frumoasa, mindra, stralucitoare! Romanca!

Este inconjurata de prieteni dragi, care i-au daruit in aceasta seara de decembrie momente de aur interpretate cu har, cadouri inestimabile, iar in fata sa are un public care-i este la picioare.

Ma incearca un sentiment ciudat, care de mult nu mai mi-a dat tircoale. Si, culmea, nu mi-e rusine cu el. Se scrie simplu. In 4 cuvinte. Mici, insa mari: "Mindru ca sint roman!"

Multumesc, Angela!

PS. Cititi aceste nume si ginditi-va la ele cu simpatie. Sint romani! Romani inzestrati cu un talent urias! Au urcat pe scena alaturi de Angela Gheorghiu si i-au oferit un spectacol fabulos!

Actorii Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Horatiu Malaele si Claudiu Bleont. Pianistul Dan Grigore. Tenorii   Teodor Ilincai, Vlad Mirita, Marius Manea (trei tineri cu voci extraordinare) si Mihnea Lamatic. Sopranele Ozana BarabanceaBianca Ionescu, Irina Iordachescu, Iulia Isaev,  Mioara Manea,  Gladiola Nitulescu si Daniela Vladescu.

Cele mai mari voci ale lumii i-au transmis, de asemenea, mesaje de felicitare, emotionante, proiectate in sala pe un ecran urias (printre care tenorii Andrea Bocelli, Jose Carreras, Placido Domingo, James Valenti, soprana Virginia Zeani). Ultimul, transmis de Alice si Nicoletta Pavarotti, sotia si fetita lui Luciano Pavarotti!

Angela Gheorghiu a primit cu aceasta ocazie Ordinului ''Steaua Romaniei'', ''in semn de inalta pretuire pentru talentul exceptional cu care straluceste pe marile scene ale lumii''. 

 

Haideti sa-i cunoastem pe citiva dintre cei de mai sus.

Teodor Ilincai (site propriu)


Vlad Mirita (site propriu)

Marius Manea

Iata ce s-a scris pe siteul TNB.ro:

....

Sala Mare a Teatrului Naţional s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei care au venit să o sărbătorească pe Angela Gheorghiu. Printre aceştia, s-au numărat şi personalităţi din lumea culturală precum Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, senatorul şi dramaturgul Radu F. Alexandru, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, dar şi artişti precum Margareta Pâslaru, Horia Brenciu sau Rodica Popescu Bitănescu. Nu au lipsit de la eveniment nici vedete din lumea mondenă precum designerul Cătălin Botezatu.

Pe ecranul imens din spatele scenei au rulat mai multe mesaje trimise din toată lumea de prieteni şi colaboratori ai Angelei Gheorghiu, printre care tenorii Andrea Bocelli, Jose Carreras, Placido Domingo, James Valenti, soprana Virginia Zeani, dar şi Nicoletta şi Alice Pavarotti care i-au transmis omagii sopranei în numele lui Luciano Pavarotti.

Publicul a fost încântat cu arii celebre precum: aria Mariei din "Poveste din Cartierul de Vest" de Leonard Bernstein, interpretată de Mioara Manea;  "Salcia" de Horia Moculescu, interpretată de Ozana Barabancea, aria Bertei din opereta "Lasaţi-mă să cânt" de Gherase Dendrino, interpretată de Daniela Vlădescu şi aria Gabrielei din "Sânge vienez" de Johann Strauss, interpretată de Bianca Ionescu.

La rândul său, tenorul Vlad Miriţă a interpretat "E lucevan le stelle", din "Tosca" de Giacomo Puccini, în timp ce tenorul Teodor Ilincăi a interpretat o arie tot din Puccini, de această dată celebra "Nessun dorma" din "Turandot".

Prezent pe scenă pentru a o omagia pe Angela Gheorghiu a fost şi pianistul Dan Grigore, care a cântat alături de soprană o melodie din Parisul anilor '30.

Actorii Medeea Marinescu, Claudiu Bleonţ, Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc şi Horaţiu Mălăele au susţinut momente lirice având ca temă prietenia. Versurile Anei Blandiana, ale lui Lucian Blaga sau Reiner Maria Rilke, dar şi două povestioare cu tâlc, au "vorbit" despre frumuseţea prieteniei.

Spre finalul spectacolului, Angela Gheorghiu a urcat pe scenă uimind publicul atât prin ţinuta ei strălucitoare cât şi prin carismă şi, evident, prin talentul său uimitor. Alături de aceasta, toţi prietenii invitaţi au ciocnit un pahar de şampanie şi au cântat "Brindisi" din "La Traviata" de Giuseppe Verdi.

....

Comentarii (11)

03.01.2011, 11:36

minunat minunat

03.01.2011, 12:48

04.01.2011, 10:29

Sa tot avem astfel de seri.................minunat boss...............

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]