Sfaturi: Pastreaza vitaminele din preparatele cu legume

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin pe 24 Apr 2012, 23:00

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

 Atunci când doriţi să îi surprindeţi pe cei dragi cu preparate uşoare şi gustoase, pe bază de legume, vă aflaţi în situaţia de a alege dintr-o gamă diversificată de sortimente: legume proaspete, congelate sau conservate. La prima vedere, varietatea nu poate reprezenta decât un avantaj, însă uneori devine dificil să luaţi cea mai potrivită decizie, când sunteţi înconjurat de o ofertă prea bogată.

În cadrul campaniei „Pentru o viaţă echilibrată”, Daniel Plăiașu, Specialist MAGGI în nutriție, recomandă consumul de legume, indiferent de sezon, şi oferă sfaturi pentru cele mai potrivite metode de preparare a acestora, astfel încât să îşi păstreze valorile nutritive în timp.

De exemplu, este recomandat ca legumele proaspete să fie gătite la abur sau fierte şi acoperite . Puteţi reîncălzi într-un timp scurt legumele deja preparate, la o temperatură de 70 grade C, pentru a elimina enzimele care pot reduce din cantitatea de vitamine. Totuşi, este de preferat ca legumele să fie consumate imediat după ce au fost gătite, întrucât menţinerea îndelungată a preparatelor calde determină o reducere a valorii de vitamina C, între 4-17% în decurs de o oră şi între 7-34% în interval de două ore.

 Este bine de reţinut că atât legumele proaspete, cât şi cele congelate sau conservate, pot avea un aport semnificativ de vitamine dacă sunt preparate în mod corect. În cazul legumelor congelate nu este recomandată dezgheţarea înainte de a le găti, iar apa trebuie încălzită in prealabil şi apoi adăugate legumele.

 Dacă preferaţi legumele conservate, gătiţi-le în sucul lor propriu şi nu le lăsaţi să fiarbă îndelungat. Este recomandat să nu le amestecaţi în mod excesiv, în momentul în care le încălziţi.

 Mai multe informaţii referitoare la importanţa consumului de legume, reţete ingenioase şi de sezon pentru o alimentație şi un stil de viaţă echilibrate, puteţi găsi accesând www.maggi.ro și pagina de Facebook MAGGI România

Comentarii (6)

25.04.2012, 21:56

Da, sint foarte interesante sfaturile!

27.04.2012, 21:20

13.08.2012, 17:13

un articol de nota 10! gatitul la aburi mai are si avantajul ca nu stai langa aparat cat se face mancarea

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04