Sfaturi pentru un cozonac mai pufos

Postat de Lau in Tipsuri pe 10 Mar 2011, 14:06

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Toate ingredientele necesare pregatiri cozonacului se scot din frigider sau camara rece si se lasa peste noapte intr-o incamera incalzita.

Pentru a da cozonacului o culoare galbena mult mai intensa,ouale se sparg de seara si se presara cu sare.

Albusurile se bat mult mai repede daca in castron se adauga cateva picaturi de lamaie si un pic sare,spuma de albusuri astfel obtinuta va fi mult mai ferma.

La cozonac niciodata n use folosesc oua de rata,gasca sau de curca,pentru ca albusul lor este dens si greu,nu se bate bine si nici nu lasa aluatul sa creasca,

Semnul ca aluatul de cozonac e suficient framantat cand devine usor lipicios la pipait,dar nu se mai prinde de maini sau de vas.

Nu oporii niciodata drojdia,va diminua efectul cresterii.

Nu folosi niciun lichid prea fierbinte.

Imediat ce scoti cozonacul din cuptor unge-l cu ulei sau cu ou batut cu lapte.se va pastra mai pufos multa vreme.

Pentr-u a-i anihila gustul amarui oporeste nuca pentru umplutura cu lapte clocotit.

Daca ti-au mai ramas cozonaci care s-au intarit invelestei in folie de aluminiu si tine-i 20 min la cuptor la foc mic,vor deveni iar pufosii

-articol preluat de pe ecusine.ro

Comentarii (14)

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

coryna

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

cris draga multumesc

30.01.2012, 14:18

Nu am decât un comentariu:

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!