Sfaturi pentru un gratar delicios

Postat de dantes in Cu de toate pe 30 Apr 2014, 09:54

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Pentru un gratar bun:

Alege bucata de carne in marimea potrivita
Carnea nu trebuie sa fie piesa centrala a mesei. Poti adauga langa platoul cu fripturi salate, dressinguri, sosuri si, de ce nu, un desert usor. Important este sa mentii portiile de carne la dimensiuni decente. O bucata de carne nu ar trebui sa aiba mai mult de 85-100g, adica nu va fi mai mare decat o pamla, un pachet de carti de joc sau carcasa unei casete audio. De exemplu, 100g de carne de pui nu inseamna mai mult de un sfert dintr-un piept de pui sau o pulpa superioara.

Ai grija la temperatura

Fiecare tip de carne are timpul ei de gatire, iar ca sa te asiguri ca nu mananci friptura in sange e bine sa faci rost de un termometru pentru carne si sa verfici cu el daca friptura este gata. Carnurile tocate simple sau in amestec folosite in general la hamburgheri trebuie sa ajunga la 71C. Pentru bucatile intregi de carne tinteste la cel putin 62C.

Alege marinada perfecta

De foarte multe ori marinarea carnurilor adauga si foarta multa sare fripturii. Incearca variante noi de marinade in care sa folosesti suc de citrice, sos Worcestershire, sos de soia, iaurt si supa concentrata de carne sau legume in loc de ulei.

Legumele pe gratar, cea mai buna garnitura

Profita de bunatatile de sezon si in loc sa le faci salata, pune-le langa carnuri sa se rumeneasca pe gratar. Vei scurta astfel din timpul de preparare a mesei si vei obtine o garnitura perfecta pentru carne. Poti pune la un loc dovlecei, vinete, sparanghel, rosii si ardei pe care sa le asezonezi doar cu putin ulei de masline si sa le lasi pe gratar pana cand se inmoaie putin.

Incinge bine gratarul

In primul rand asta va preveni lipirea carnurilor si in al doilea rand va arde resturile anterioare si bacteriile care pot sta pe suprafata lui. 15-20 de minute de rabdare nu strica nimanui, mai ales cand in joc e sanatatea. 

Pofta buna!


Comentarii (3)

30.04.2014, 10:21

30.04.2014, 11:20

03.05.2014, 20:33

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S