Sfaturi usoare pentru pete grele. Ce trucuri de scos pete mai stii?

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 7 Apr 2010, 23:04

Petele de singe

Dilueaza o aspirina intr-un pahar cu apa, varsa pe pata si freaca.

Petele de la fructe

Apeleaza la o lamiie. Inainte sa pui fata de masa patata cu suc de fructe la spalat, imbiba petele cu suc de lamiie. Va ajuta cu siguranta la eliminarea acestora.

Petele de cacao sau cafea

Curata cu un burete imbibat intr-o solutie de apa cu borax (se gaseste in farmacii). Limpezeste bine, apoi spala haina conform instructiunilor

Si galbenusul de ou se poate folosi pentru indepartarea petei de cafea. Pune galbenusul intr-o sticla, toarna apa calduta, agita, apoi pune pata pe gura sticlei si imbiba cu solutia creata. Apoi spasla la masina

Petele de rugina

Inmoaie materialul patat in suc de lamiie, apoi limpezeste-l si spala-l normal.

Petele de vin rosu

Stringe un prosop peste care pune putin lichid de spalat vase, apa si o picatura de otet. Tamponeaza pata, freaca usor cu un burete umed, apoi clateste cu apa rece.

 

Comentarii (6)

30.04.2010, 20:16

stiu ca petele de cafea ies daca pui haina patata in apa cu sare,un fel de saramura

30.04.2010, 20:17

am mai auzit ,dar nu am testat,ca petele de vin rosu ies cu apa minerala sau vin alb

30.04.2010, 20:20

cand eram mai mica la scoala,si foloseam cerneala,petele de cerneala de pe haine le scoteam cu lapte cald....mai ales camasile albe le murdaream repede cu cerneala si inmuiam partea murdara cu cerneala in lapte fierbinte,lasam vreo 15 min apoi spalam cu detergent si ieseau petele

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!