Sfaturile Mihaelei Bilic: "Vrei dieta? Serveste-te!

Postat de Bucataras in Dieta pe 16 Mai 2010, 08:42

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti. A devenit cunoscuta ca "nutritionista lui Teo Trandafir". Iata sfaturile generale pentru dieta pe care Mihaela Bilic le ofera in revista Ciao

 Reguli dieta:

- maninca 3 mese principale pe zi (mic dejun, prinz, cina), care sa contina toate cele 4 grupe principale de alimente: carne-peste, lactate, cereale, legume-fructe

- acorda-ti o gustare speciala speciala o data pe saptamina alcatuita din alimente care-ti plac, dar sint contraindicate dietei

- bea minimum 7-8 pahare de lichide zilnic: apa, ceai, cafea, infuzii de fructe

- atentie mare la alimentele concentrate in grasime, snack-uri, dulciuri si alcool, acestea vor fi incadrate la categoria "speciale"

- fii mai activa, mergi pe jos 20-30 minute pe zi sau implica-te in diverse sporturi de 2-3 ori pe saptamina: aerobic, tenis, inot, alergare, mers pe bicicleta

- consulta un nutritionist de cite ori hotarasti sa incepi o dieta.

Variante de mic dejun (1 pe zi):

- 1/2 castron de cereale de orice tip (sau 4-5 linguri de musli) + o cana de lapte 1,5 % grasime

- o felie de piine integrala cu somon afumat, 5 masline+ ou fiert

- 3 pesmeti cu crema de brinza + o rosie, un castravete

- o felie de piine unsa cu unt si gem, o cana cu lapte

- o felie de piine, doua felii de sunca slaba + 1 iaurt mic 150 gr

- o cutie (200 gr) brinza proaspata de vaci + 5 masline + un ardei gras, un castravete

- omleta din doua oua (simpla sau cu putina sunca, ciuperci, marar), prajita fara ulei, + 2 pesmeti, o rosie

Variante pentru prinz (1 pe zi):

- un sandvis cu doua felii de piine sau 1/2 bagheta + carne slaba (pui, curcan) + legume proaspete (salata verde, rosie, morcov, telina) + iaurt dietetic. Carnea poate fi inlocuita cu peste afumat sau ton in conserva

- o salata mare, asortata, din legume proaspete cu 50 gr brinza telemea sau mozzarella, 5 masline, o chifla. Brinza poate fi inlocuita cu o cutie de conserva de ton in suc propriu.

- o cana de supa instant + o cutie de brinzica de casa + o rosie, un castravete, un morcov, doua crengute de telina, 5 masline

- o portie de paste (cit incape intr-o farfurie de ciorba) facute pe baza de sos de rosii, in care se pot adauga: ciuperci, masline, sunca slaba, ton, ceapa, morcov, carne de vita, servite cu 2 linguri de parmezan ras

- o supa + o portie de sushi

Variante pentru cina (1 pe zi):

- file de peste (somon, crap, pastrav, ton) mare cit palma la gratar sau la cuptor + un cartof copt sau fiert, cu o lingura de smintina (12% grasime) + o salata verde

- doua felii de carne slaba(curcan, roast beef, muschi file de porc, muschi de vita la cuptor) + legume asortate fierte la abur (broccoli, dovlecel, spanac, conopida) + o felie de piine

- 1/2 piept de pui la gratar cu ierburi aromate + 50 gr paste fierte cu un cub de unt + salata asortata

- un kebab de porc, pui sau miel + 4-5 linguri de orez fiert + legume la gratar ((ciuperci, ardei, dovlecel, ceapa) + salata verde. Kebabul poate fi inlocuit cu 2 frigarui de pui, porc sau miel

- 200 gr carne de pui sau porc, taiata fisii subtiri, rumenita fara ulei + 1/2 borcan sos Uncle's Ben pe baza de rosii + 5-6 linguri de orez fiert

- doua felii de carne rece (care a fost gatita anterior la cuptor) + salata orientala 4-5 linguri + salata verde sau 5-6 muraturi

- o felie (150-200 gr) de carne de porc, vita sau pui, preparata la gratar + 4-5 linguri piure de cartofi + o salata asortata sau 5-6 muraturi. Carnea poate fi inlocuita cu organe (ficatei, rinichi) preparate la gratar.

Gustare (1 pe zi)

- un pahar cu vin

- un pahar de suc de fructe

- o ciocolata clada sau cafe frape

- una doua fructe proaspete de preferinta mincate la o ora sau doua dupa masa principala (mere, citrice, kiwi, pepene)

- doua cupe inghetata

- un iaurt mic + 2 pesmeti

- un ou fiert + iaurt

- doua - trei tablete ciocolata

- bastonase de legume proaspete (castravete, morcov, telina, ardei gras, ridichi) + 2 linguri de brinza de vaci

Gustare speciala (1 pe saptamina):

- doua clatite cu gem sau un papanas

- o portie de placinta sau tarta cu fructesau brinza

- o inghetata asortata de orice tip sau mousse de ciocolata

- o portie de cartofi prajiti

- o portie de pizza (doua triunghiuri)

- 25 gr nuci, alune, seminte sau fistic

- un castronel snackuri sau pop-corn

- un strugure sau doua banane

30 gr brinza frantuzeasca, svaitzer sau brinza cu mucegai

un cocktail alcoolic sau un aperitiv alcoolic

Nota:

- o felie de piine se refera la felia tip toast, care poate fi prajita sau proaspata

- un pesmet se refera la felia de piine gata prajita (din comert)

- o salata se refera la o portie generoasa de legume (salata verde, andive, rosii, castraveti, ardei gras, ceapa) cu o lingura de ulei+ otet sau dressing dietetic din comert

sursa foto: http://doctorbilic.com/

Comentarii (2)

ela

16.05.2010, 16:52

imi place de doamna aceasta cum da sfaturi,e foarte draguta si precisa,o urmaresc de cate ori apare la tv

16.05.2010, 18:02

Da, am sa pun azi si sfaturile Ioanei Dima, Nutri a noastra. bilic e f buna, dar mi se pare k are o latura comerciala. Daca ai o viata f dezordonata, va da rezultate pe termin scurt. Insa poi cu siguranta, daca vrei sa slabesti trebuie sa treci pe la nutritionist sa tii o dieta controlata

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D