Simigeria PETRU

Postat de carmenvlad in Bucataras in oras pe 7 Feb 2011, 23:28

Am fost zilele trecute la Brasov. Este un oras care te surprinde tot timpul, si tot timpul gasesti ceva ascuns un cotloanele lui. Acum am descoperit o poveste. Povestea lui Petru. Nu am ratat beneinteles o plimbare dis de dimineata, pe strada Republicii, animata la ora aceea de vanzatorii ambulanti, de acordurile imnului “Desteaptate romane”  cantat la nai  de un muzician fara o mana si de acordurile unui “Vals vienez” cantat de o trupa de tineri , se pare maghiari. Mergeam spre Piata Sfatului. 

Era frig, foarte frig si deodata o aroma imbietoare ne trezeste simturile olfactive. Mirosea a covrigi proaspeti, dar mai era ceva, ceva ce nu pot descrie in cuvinte, ceva care parca ne chema acolo. Ne-am apropiat de o simigerie cu un nume frumos si cu un aer usor invechit. Numele PETRU si culoarea albastra in care era vopsita intrarea magazinului ne-a determinat sa stam la coada formata din cateva persoane. Cand ne-a sosit randul, am primit alaturi de sfoara pe care erau inlantuiti covrigii fierbinti si ademenitori si un fluturas cu povestea acestei simigerii.

Am mancat cu pofta minunatii covrigi si am citit cu placere povestea lui Petru. Ceea ce credeam a fi numai la Brasov , am aflat putin mai tarziu ca este in multe alte orase din tara si ca povestea lui Petru a inceput ca un basm frumos la Piatra Neamt in anul 1939 si ca s-a terminat brusc la venirea comunistilor. Petru a trait 92 de ani cu gandul ca lucrurile se vor schimba. Si iata ca stranepotii lui Petru continua visul acestuia si ca reteta de covrigi indelung ticluita a incaput pe maini bune.

Am mers apoi in Piata Sfatului, ne-am asezat pe o bancuta si am privit porumbeii care alergau de colo-colo. S-au indestulat si ei din bunatatile de covrigi. Am vrut sa va spun si voua povestea lui Petru si a covrigilor lui si sa va invit sa mancati alaturi de mine un covrig cu sare sau cu susan.

Pofta buna, dragi bucatarasi.

Comentarii (8)

LUK

LUK
28.02.2011, 17:58

si mie imi plac genul aceia de covrigi..cand mai mergem la fini in Brasov o sa trecem si pe la acea covrigarie

14.07.2011, 23:22

In Pitesti, simingeria Petru nu este de foarte mult timp, dar prin retetele lor deosebite si-au facut foarte repede multi clinti si din cate am auzit..toti multumiti.
Covrigii umpluti cu ciocolata sunt preferatii mei, dar in pauza de masa, un CovriKing este ideal.

04.09.2012, 12:03

Pe langa minunatii covrigi de la Petru, gasiti si covrigii lui Gigi, la fel de deliciosi! Este loc pentru toti sub soarele Brasovului si nimeni nu se plange de lipsa de clienti! Va recomand, cu caldura, plimbarile pe Republicii cu covrigii lui Petru si plimbarile pe Muresenilor cu covrigii si placintele lui Gigi!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!