Strugurii sau hrana zeilor

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 13 Feb 2012, 22:28

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

 

Strugurii previn raceala si gripa

Strugurii constituie o excelenta sursa de nutrienti importanti pentru organism precum vitamina A, C, B6, acid folic, potasiu, magneziu, calciu, fier si seleniu. Dar strugurii nu sunt recomandati doar pentru acesti nutrienti, ci mai mult pentru aportul insemnat de antioxidanti, flavonoizi care lupta cu radicalii liberi.

Gratie continutul insemnat de enzime si apa, strugurii sunt un remediu pentru toate acele persoane care sufera de astm, si asta pentru ca ajuta plamanii. Dar strugurii nu sunt doar un remediu natural pentru plamani si atat, consumati mereu, aceste fructe ale zeilor previn bolile de inima prin inhibarea dezvoltarii de cheaguri de sange. In plus, strugurii reduc nivelul de colesterol.

Beneficii aduse organismului uman sunt inregistrate si din partea sucului de struguri. Astfel, un pahar cu suc proaspat de struguri, servit dis-de-dimineata, reduce migrenele. Si daca v-ati fi zis ca pana aici s-ar extinde lista, ei bine, nu. Strugurii sunt bogati in acid organic, celuloza si zahar, devenind astfel un laxativ pentru toti aceia care sufera din pricina constipatiei. Pe de alta parte, sunt foarte buni si pentru acele persoane care sufera de indigestie prin usurarea dispepsisiei si a iritatiei stomacului.

Strugurii sunt recomandati si pentru refacerea organismului dupa o perioada mai grea, caci strugurii combat oboseala si restabilesc nivelul optim de fier. Astfel, preparand un suc din struguri albi, fara sa adaugi apa, ii oferi organismului energie si multi nutrienti esentiali unei bune functionari.

Si daca vrei sa imbatranesti frumos, sa ai un ten ca piersica, moale, fin, fara pata, fara rid, strugurii sunt cheia. Strugurii contin antioxidanti care inhiba actiunea radicalilor liberi, aceea de a oxida celulele. Insa strugurii reusesc sa anuleze semnele imbatranirii premature, lasandu-ti tenul fin, fara niciun cusur.

Pe langa ficat care se ocupa de detoxifierea sangelui, rinichii vin si ei sa elimine toxinele prin urina. Dar consumul de struguri reuseste prin aportul de nutrienti importanti sa usureze munca rinichilor, prin reducerea nivelului de acid din sistem. Si potrivit unui studiu recent, sucul obtinut din strugurii roz reduc semnificativ riscul de cancer la san. Astfel, strugurii incetinesc si ihiba totodata dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales tumoarea colorectala.

Si pentru bolnavii sau suspectii de Alzheimer, tot din sfera aceasta vin solutia salvatoare. Resveratorul este substanta miraculoasa care scade nivelul de amiloidal- beta-peptida. Si mai mult de atat, strugurii imbunatatesc activitatea de la nivelul creierul, scazand riscul de boli neurodegenerative.

Struguri rosii

Tot strugurii ne scapa de riscul racelii si gripei. Gratie proprietatilor antivirale si antibacteriene, strugurii reusesc sa tina la distanta raceala si gripa prevenind infectiile si ajutand organismul sa lupte cu virusii. Care struguri sa fie indicati in afectiunile sezoniere? Strugurii rosi sunt recomandati in viroze.

Nici stafidele nu sunt uitate. Dulci, crocante, ideale in brioase, fursecuri si multe alte deserturi, au si ele beneficiilor lor. Ajuta in constipatie, amelioreaza febra, anemia, aciditatea si redau libidoul, asta ca tot vine Valentine’s Day.

 

 

sursa poza: http://www.sxc.hu/

Comentarii (1)

14.02.2012, 22:54

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S