Suflet de om,picături de gânduri

Postat de diaconta in Cu de toate pe 16 Sep 2012, 16:18

Articol pe placul a 28 bucatarasi
comenteaza
Suflet de om,picături de gânduri

             Gândurile acestea au pornit de la meteahna mea de a-mi analiza mereu sufletul si implicit si sufletele celor cu care interactionez.Recunosc ca rare au fost momentele când am fost multumita de rezultat în ceea ce ma priveste,rare momentele când el zburda de bucurie,când era împacat cu sentimentele ce le cuprinde.

           Si încep sa fredonez melodia celor de la DJ Project „Inima mea e ca un hotel”.Putem fi selectivi cu oaspetii,dar sunt situatii când nu e alegerea noastra,asa cum de cele mai multe ori,nu e alegerea noastra când acestia vin sau pleaca.

          Se spune ca oamenii vin si pleaca din vietile noastre cu un scop si cu siguranta îsi vor lasa întotdeauna amprenta în vreun fel.Sunt oameni în viata mea pe care i-as pastra o vesnicie,dar nu e alegerea mea si la un moment dat va trebui sa-i las sa plece…..

Unii au venit dupa o îndelunga asteptare,când poate pierdusem speranta ca acest lucru sa se întâmple.Altii m-au parasit  fara sa se gândeasca prea mult,lasându-mi sufletul amputat,mult prea precaut în a mai trai vreodata o asemenea experienta. Dar parca e de preferat un suflet plin de bucurie chiar pe termen scurt,unui suflet pustiu si fara vise.E greu de înteles de ce Dumnezeu îti scoate în cale un astfel de om,pentru ca apoi sa urmeze despartirea.

          Si apoi faptul ca ,nu trebuie sa-ti deschizi sufletul doar pentru ca cineva ti-a deschis usa,e o lectie greu de invatat.Greu pentru oamenii sinceri cu suflete frumoase.Pentru ca oricât am vrea sa ne amagim,un om frumos(fizic) nu are neaparat si sufletul frumos.

Oare câti dintre noi nu am fost raniti de oameni duplicitari care în faţa zâmbesc iar în spate lasa rani adânci.Poate de aceea vedem din ce în ce atâtea chipuri triste,atât de multe suflete goale.

        Observ pe zi ce trece o încrâncenare inutila,prea multa rautate,suntem atât de îndârjiti ca ne luptam si cu noi însine.Cel mai adesea purtam masti,oare pentru ce?Ne amagim si amagim când de fapt putem iubi,putem ierta cu aceeasi sinceritate.

        Putem sa visam cu ochii închisi,ori cu ei larg deschisi,dar sa nu uitam ca,un vis întrerupt, nu va mai mai continua niciodata din acel punct.sa încercam sa ne pastram visele,sa ne pastram zâmbetul si sufletele curate.daca nu putem aduce o mângâiere ori un gând frumos în viata cuiva,sa mergem mai departe pe drumul nostru fara a-i rani sufletul.Sa încercam sa luam aminte la puritatea sufletului de copil.

       Dumnezeu ne-a facut sa simtim fiecare durere ori bucurie a semenilor nostri,doar ca nu percem toti la fel acest lucru,iar unii probabil au gasit antidotul si reusesc sa fie imuni la tot ce nu tine de sufletul si bunastarea proprie.

       De câte ori am fost suparata pe sensibilitatea mea exagerata,care a permis ca oamenii sa ma raneasca atât de usor.Daca în cazul iubirii as putea sa trec cu vederea anumite aspecte,prea tânjesc dupa ea,în alte cazuri încerc sa ma izolez de ceea ce mi-ar putea face rau inutil.Dar în sufletul meu va fi întotdeauna loc suficient pentru oameni dragi si sinceri si gândul lor bun ma va bucura întotdeauna.

      Chiar zilele trecute am primit un mesaj emotionant de la un om drag,cu care nu mai vorbisem de ceva vreme si îmi era tare dor de el,pentru ca gândul ca, si el se gândeste în acelasi fel la mine îmi facea bine.M-am bucurat sa stiu ca-i este bine,chiar daca viata e ca un carusel,cu urcuşuri si coborâşuri firesti sau mai putin dorite.Ma bucura gândul ca sunt multi astfel de oameni în viata mea.Sper ca si ei sa simta acelasi lucru si sa ramana cât mai mult în sufletul si viata mea.

           Si nu uitati ca o zi goala este aceea în care n-aţi împartasit macar un zâmbet.Poate pentru voi nu are mare valoare,dar pentru cineva ar putea fi nepreţuit.

Comentarii (45)

18.03.2013, 18:17

Chiar daca eu nu sunt decit de putin timp pe aici si de multe ori intru in fuga sa vad ce mai faceti,pot spune din suflet ca mi-ai lipsit zilele astea. Iti doresc tot binele din lume, sensibilitatea si frumusetea sufletului sa-ti ramana mereu la fel, zimbetul si veselia sa nu-ti dispara niciodata...

18.03.2013, 18:26

Ti-am spus cat imi esti de draga, nu?! Dar stii ce nu-mi place mie la tine? Fatul ca esti mult prea exigenta in ceea ce te priveste! A, si cred ca nu-i o calitate sensibilitatea asta... Dar tu-mi esti draga rau, si sper ca sufletul tau frumos sa rada mereu si sa se bucure de viata, de oameni, de fapte.
Valtoarea asta a vietii, uneori nu ne mai da timp nici de odihna..

18.03.2013, 19:45

Draga mea incearca sa fii tare in fata tuturor greutatilor care te incearca.Tu-i incurajezi pe toti.Fa-ti si pentru tine curaj si depaseste orice obstacol iti apare in cale.Avem nevoie de tine aici vesela si plina de viata asa cum te stim.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!