Supele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:48

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
  1. Supa de oase se obtine din fierberea oaselor
  2. Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii.
  3. Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare
  4. Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat
  5. Consomeul este o supa foarte concentrata si foarte limpede
  6. Zeama de oase este o supa rezultata din a doua fierbere a oaselor si se foloseste la prepararea sosurilor si mancarurilor
  7. Supa de legume se obtine prin fierberea legumelor si poate inlocui supa de carne la prepararea unor mancaruri
  8. Zarzavatul se pune in supa dupa ce carnea este pe jumatate fiarta. La oasele de manzat,carne de pasare sau vitel, zarzavatul se pune dupa ce s-a spumuit supa
  9. Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de carne si de temperatura folosita la gatit
  10. Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, carnea si oasele se pun la fiert in apa rece
  11. Daca dorim ca rasolul sa fie mai gustos, se va pune carnea la fiert in apa fierbinte si se fierbe la foc mic si continuu
  12. Pana a fi servita carnea se pastreaza intr-un vas cu apa rece si putin sarata, astfel rasolul ramanand alb si nu se usuca
  13. Dupa ce s-a scos carnea din supa, aceasta nu se mai fierbe, altfel scade si va ramane sarata.
  14. Dupa ce s-a terminat de fiert supa, aceasta se strecoara, se lasa sa se aseze si se degreseaza.
  15. Pentru calcularea cantitatii de supa per persoana se socoteste in jur de 300 ml apa, la care adaugandu-se legume, galuste, smantana, portia de supa ajunge la cca 400 g.
  16. Se va tine cont ca in timpul fierberii apa se evapora, asa ca se va calcula o cantitate ceva mai mare de apa fata de cantitatea de supa ce vrem sa o obtinem.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D