Supele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:48

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
  1. Supa de oase se obtine din fierberea oaselor
  2. Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii.
  3. Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare
  4. Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat
  5. Consomeul este o supa foarte concentrata si foarte limpede
  6. Zeama de oase este o supa rezultata din a doua fierbere a oaselor si se foloseste la prepararea sosurilor si mancarurilor
  7. Supa de legume se obtine prin fierberea legumelor si poate inlocui supa de carne la prepararea unor mancaruri
  8. Zarzavatul se pune in supa dupa ce carnea este pe jumatate fiarta. La oasele de manzat,carne de pasare sau vitel, zarzavatul se pune dupa ce s-a spumuit supa
  9. Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de carne si de temperatura folosita la gatit
  10. Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, carnea si oasele se pun la fiert in apa rece
  11. Daca dorim ca rasolul sa fie mai gustos, se va pune carnea la fiert in apa fierbinte si se fierbe la foc mic si continuu
  12. Pana a fi servita carnea se pastreaza intr-un vas cu apa rece si putin sarata, astfel rasolul ramanand alb si nu se usuca
  13. Dupa ce s-a scos carnea din supa, aceasta nu se mai fierbe, altfel scade si va ramane sarata.
  14. Dupa ce s-a terminat de fiert supa, aceasta se strecoara, se lasa sa se aseze si se degreseaza.
  15. Pentru calcularea cantitatii de supa per persoana se socoteste in jur de 300 ml apa, la care adaugandu-se legume, galuste, smantana, portia de supa ajunge la cca 400 g.
  16. Se va tine cont ca in timpul fierberii apa se evapora, asa ca se va calcula o cantitate ceva mai mare de apa fata de cantitatea de supa ce vrem sa o obtinem.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!