Superstiţii de Anul Nou- de prin lume adunate

Postat de Sidy in Bucataras hai hui pe 1 Ian 2013, 10:19

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Iată câteva superstiţii de care şi tu poţi ţine cont pentru a avea în anul 2013 noroc,

iubire şi fericire:

Poartă haine noi. Oamenii cred că trebuie să poarte haine noi în prima zi a anului, asta însemnând că o să primească mai multe haine noi pe parcursul anului care vine. Îmbrăcămintea rosie este preferată, deoarece roşul este considerat o culoare veselă şi aducătoare de noroc.

Nu plânge. Se spune că trebuie să eviţi să spargi ceva ori să plângi în prima zi a anului, dacă nu vrei să faci asta pentru tot restul anului.

Beleluşii născuţi pe 1 ianuarie sunt cei mai norocoşi dintre toţi pe parcursul întregii vieţi.

Nu cheltui nimic. În multe ţări oamenii nu împrumută bani, bijuterii, obiecte importante ori de nepreţuit în prima zi a anului. Se spue că nu trebuie să îţi plăteşti facturile sau dările către nimeni.

Dacă trebuie să duci cadouri în dimineaţa primei zile din an, este mai bine să le laşi în maşină încă de pe 31 decembrie. În cazul în care trebuie să scoţi ceva afară din casă, ai răbdare ca cineva să intre cu un cadou mai întâi în casă.

Cămara şi portofelul pline. Se spune că dulapurile ori cămările pline de mâncare şi portofelul plin de bani îţi vor aduce prosperitate în anul care vine.

Pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline.

În sudul Statelor Unite se crede că un semn de noroc pentru tot anul este dacă în prima zi din ianuarie se consumă fasole cu bobul negru. Se mai spune că norocos va fi de două ori mai mult acela care găteşte fasolea.

Nu spăla vasele. În câteva societăţi spălarea vaselor şi a rufelor de 1 ianuarie va duce la un deces în familie în anul care vine. Mulţi oameni nu îşi spală nici măcar părul în prima zi din an.

Munca. Se spune că trebuie să te ocupi simbolic de muncă în prima zi din an. Se spune că asta te ajută să avansezi în carieră. Dar să începi de-a binelea un proiect în prima zi din an, aduce ghinion.

Fă zgomot. Oamenii cred că necuratul şi ajutoarele sale urăsc zgomotul şi sunetele puternice. Aşa că sperie duhurile rele făcând cât mai mult zgomot în noaptea de Anul Nou.

Primul oaspete. Nu trebuie să părăseşti casa până nu vine cineva mai întâi la tine. Primul oaspete care păşeşte pragul trebuie întâmpinat cu un bun venit călduros, nu trebuie să fie blond sau roşcat, să aibă platfus, să se uite cruciş ori să aibă sprâncene care se întâlnesc la mijloc. Ar fi şi mai bine dacă ar avea şi câteva cadouri mici.

Directia vântului. Direcţia vântului la răsăritul soarelui în dimineaţa Anului Nou vesteşte despre cum va fi anul care vine. Vântul care bate dinspre sud prezice vreme bună şi prosperitate, iar cel din nord prezice vreme proastă. Vântul care bate din est prezice calamităţi naturale, iar cel din vest prezice lapte şi peşte din abundenţă pentru toţi, dar şi moartea unei personalităţi de o mare importanţă. Dacă nu se simte adierea vântului este semn de veselie şi prosperitate pentru tot anul.

Dansul în aer liber. Dacă vremea de afară o permite, dansează în aer liber, mai ales în jurul unui copac în prima zi a anului. Îţi va aduce noroc în dragoste, prosperitate şi sănătate.

Viitorul mire. Dacă o fată se trezeşte în prima zi a anului şi priveşte pe fereastra dormitorului şi vede un bărbat trecând, se va mărita până la sfârşitul anului.

Ultima picătură. Pentru noroc în viaţă soarbe ultimele picături dintr-o sticlă cu băutură de Anul Nou.

Nu spune poveşti cu fantome, deoarece se spune că te vor bântui în noul an.

Sărută pe cineva la miezul nopţii. Dacă cel care îţi e pereche va fi norocosul, înseamnă că dragostea e cea care va domina noul an.

Dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească.

Aduce ghinion dacă agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă.

Aduce ghinion să întorci fila de calendar înainte ca ziua sau luna să se încheie.

E semn rău dacă strănuţi în noaptea de Anul Nou.

Aduce noroc să mănânci carne de porc sau linte de Anul Nou.

În dimineaţa de 1 ianuarie se pun bani de argint în apa cu care se spală membri familiei.

Fiţi politicoşi, nu înjuraţi şi nu folosiţi cuvinte urâte în ajun de An Nou.

Ceea ce faci în ajun de An Nou vei face tot anul următor.

 

Comentarii (7)

01.01.2013, 11:57

cat am citit, am ras )
1)de cum am intrat in bucatarie, parca a intrat nora-n blide)
am scapat un bol ceramic, am rasturnat vasele lasate la scurs , dar nu s-a spart nik
2)pe masa la miezul noptii erau biscuiti (las link, sunt the best )http://tuttolondra.com/wp-content/uploads/2012/09/acquistare_prodotti_italiani_a_londra.png ), placinta cu mar, o bere cu lamaie si sucurile copiilor care se bucura ca beau suc cand e sarbatoare )).
3)cu spalatul vaselor e beton! sa las vase nespalate sa ma bodoganeasca obsedatu' de cezar?) care nu suporta sa vada nicio lingura in chiuveta?
In ajun de An Nou am stat pe bucataras si m-am uitat la filme. asta o sa fac tot anul?)))

02.01.2013, 16:28

An Nou Fericit ! draga prietena
M-a dat gata treaba cu primul oaspete: sa nu aiba platfus sau sa se uite crucis

02.01.2013, 21:48

Bine de stiut, dar nu putem sa le facem pe toate asa ca la carte

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41