Tigaia mea Tefal

Postat de LUK in Ustensile de bucatarie pe 6 Mar 2011, 21:39

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

  Spuneam in articolul despre grillul pentru aragaz ca impreuna cu tigaia Tefal imi este aproape indispensabil..ei..nu vreau sa fac reclama nimanui dar pot sa spun ca prima mea tigaie Tefal am cumparat-o de 3 ani si o folosesc si acum..a doua tigaie mai mica am cumparat-o de o saptamana pentru ca imi este mai comod sa o folosesc cand ii gatesc doar fetitei cate un gratar..avantajele unei tigai Tefal fata de alte tigai sunt multe..cel mai important mi se pare invelisul antiaderent care pe mine ma ajuta sa gatesc mancarea cu mai putin ulei adica doar cativa stropi cu care ung tigaia inainte de a gati in ea..la fel de bine putem praji chiftelute sau cartofi prajiti care necesita mai mult ulei dar care nu se vor lipi niciodata..si acum cateva informatii tehnice despre tigaile Tefal pecare le-am gasit chiar la ei pe site..sper sa nu va plictisesc prea tare dar mie mi s-au parut interesante si utile:

1.Învelişul anti-aderent TEFAL este realizat din   Polytetrafluoroethylene (PTFE). Acest material anti-aderent oferă rezistenţă împotriva tuturor produselor chimice. Este facut în asa fel încât să  nu se ciobească sau să se cojească în condiţii normale de utilizare. Daca articolele de menaj nu sunt folosite corespunzător şi sunt înghiţite particule din înveliş, nu există nici un pericol. Aceste particule nu sunt toxice şi sunt aproape in totalitate inerte.Vor trece prin corp fără a fi absorbite, ca orice alt material fibros.

2.Toate straturile anti-aderente conţin PTFE, care este un nume abreviat pentru un polimer remarcabil numit polytetrafluoroethylene. Stratul anti-aderent nu este atacat de acizi sau de baze alcaline şi este foarte stabil la temperaturi de până la 400grade C. Având în vedere că într-o bucătărie temperatura maximă folosită este de 300 de grade C, nu există nici un risc. Autorităţile în materie de sănătate din Franţa, Europa, Statele Unite, si alte ţări  au acceptat straturile anti-aderente PTFE pentru folosirea în articole de menaj, deoarece aceasta este o substanţă inertă care nu intră în reacţii chimice cu mâncarea, apa sau detergenţii folosiţi în casă. De fapt stratul anti-aderent PTFE este atât de sigur încât este folosit în scopuri medicinale pentru a înveli aparatele cu rol stimulator pentru inimă, pentru a înveli stenturile folosite în înlocuirea unor artere şi chiar a fost injectat în cazul pacienţilor cu condiţii grave de rinichi.

Care este cea mai bună metodă de a curăţa articolele mele de menaj anti-aderente Tefal?

Folosiţi un burete degresant, apă caldă şi detergent lichid. Pentru articolele din oţel inoxidabil vă recomandăm produse speciale de curăţare pentru oţel inoxidabil.

Ce tip de ustensile ar trebui sa folosesc pentru articolele de menaj anti-aderente Tefal?

Puteţi folosi fie ustensilele de la Tefal de nylon ori ustensile din lemn sau plastic. În unele limite, majoritatea ustensilelor din metal cu excepţia cuţitelor şi a periilor se pot folosi, dar evitaţi obiectele ascuţite pentru că vor zgâria suprafaţa anti-aderentă şi veţi pierde garanţia.

De ce recomandaţi căldură mică spre moderată?

Tigaia TEFAL este proiectată să radieze căldură pe toata suprafaţa ei, aşa că  nu este necesară o temperatură ridicată care ar putea strica tigaia. Gătitul la temperatura recomandată (mică sau moderată) permite ca alimentele să fie gatite fără arsuri sau supraîncălzire.

Tigaile Tefal pot fi deteriorate din cauza temperaturilor mari?

Da. Temperaturile crescute pot arde mâncarea, pot produce pete şi pot deforma tigaia. În plus, prin supraîncalzire se pot pierde performanţele anti-aderente. O temperatură moderată este suficientă pentru a găti, deoarece aluminiul se încalzeste in mod egal pe toata suprafaţa. Încălzind tigaia la temperaturi crescute, cu nimic in ea, se poate cauza distrugerea ei.

Este util să gătesc la temperaturi mari cu tigaia anti-aderentă Tefal?

Nu. Gătitul la temperaturi ridicate nu se concretizează într-un timp de gătire mai scurt şi cu siguranţă nu contribuie la calitatea alimentelor, deci este recomandat să se gătească la temperaturi medii. Un alt motiv pentru această recomandare este acela că gătitul la temperaturi ridicate ar putea afecta stratul anti-aderent.

Dacă tigaia este supraîncălzită în mod accidental, vor exista vapori nocivi?

Orice material încălzit îndeajuns va emana vapori. Vaporii formaţi de supraîncălzirea tigăilor anti-aderente nu vor avea efecte adverse asupra oamenilor sau a animalelor de companie, cu excepţia păsărilor. Având în vedere ca păsările au un sistem respirator foarte sensibil, acestea sunt susceptibile la vapori în general. Bucătarii pot observa practicile unei gătiri optime şi nu vor lăsa articolele de menaj să se supraîncălzească.

Recomandări generale

1.Majoritatea uneltelor din metal trebuie folosite cu atenţie, cu excepţia cuţitelor şi a periilor
2. Evitaţi tăierea direct în tigăi.
3. Nu scobiţi în suprafaţa anti-aderentă. Suprafaţa subţire şi abraziunile sunt normale şi nu vor afecta performanţa gătitului.
4. Dupa ce gătiţi, nu lăsaţi tigaile să se usuce sau nu le lăsaţi pe o suprafaţă caldă.
5. Selectaţi întodeauna cu atenţie mărimea corectă a plitei electrice sau reglaţi puterea aragazului astfel încât flăcările să atingă doar partea de jos a tigăii, şi sa nu se urce pe pereţii acesteia.
6. Nu lăsaţi niciodata tigăile nesupravegheate în timpul gătirii.
7. Tigăile trebuie să se răcească înainte de a fi curăţate.



Comentarii (10)

08.03.2011, 09:22

Foarte inspirat articolul tau, Luk si se pare ca a dat nastere si la controverse. Adevarul este ca tigaia cea mai buna, este aceea pe care ti-o permiti. Piata este saturata de articole pentu gatit, la toate preturile si de toate calitatile. Important este pana la urma sa iasa mancarea gustoasa si tu sa faci alegerea care te avantajeaza. Felicatari pentru articol. Este minunat cand cineva gaseste ceva interesant si impartaseste cu noi.

LUK

LUK
10.03.2011, 23:58

multumesc Carmen..mai invatam si noi cate ceva..alegerile le facem singuri

16.03.2011, 08:25

Si eu am o tigaie Tefal si sunt super -incantata de ea.@Onesta , pai decat sa dau 10 mil pe o tigaie mai bine ma duc cu banii astia pana la Istanbul(asta pentru ca tocmai vin de la articolul lui Miti!)....................

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]