Tisane- Hibiscus

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 10 Feb 2013, 20:57

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Tisane- Hibiscus

Hibiscusul, cunoscut și sub denumirea populară de trandafir chinezesc, crește în deosebi în regiunea Sudanului. Acesta conține foarte multă vitamina C, dar și flavon.

Planta poate fi găsită atât împachetată individual cât și în mixurile de fructe pentru a oferi acestora culoarea roșie, intensă.  Pentru acest lucru se recoltează numai caliciu (totalitatea sepalelor florilor de hibiscus) și sunt amestecate calități diferite ale acestuia pentru obținerea gustului perfect.

Infuzia de hibiscus este foarte populară în țările africane și în Caraibe unde poartă numele de Karkade. Aceasta este consumată atât rece cât și caldă, gustul său fiind unul ușor acrișor, floral și foarte intens. În unele zone, infuzia  se consumă împreună cu muguri de pin.

În Europa, hibiscusul a fost adus de pe vremea în care statul Eritrea ( din Africa, având capitala la Asmara) era colonie italiană (1860-1941), popularitatea sa crescând datorită presupuselor sale efecte benefice asupra organismului printre care: atenuarea oboselii fizice şi psihice, scăderea tensiunii arteriale, tratarea colicilor abdominale.

Comentarii (2)

10.02.2013, 21:13

Frumoasa floricica,eu am si soiul asta ,mai am rosu cu petale dese ,roz si portocaliu...imi plac foarte mult.

Ina

Ina
10.02.2013, 21:18

cea mai mare surpriza a fost cand mi-a inflorit in doua culori : galben si portocaliu
http://www.bucataras.ro/permalink/88549/

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!