Top 5 uleiuri bune la gatit

Postat de Alexandra Burz in Cu de toate pe 7 Mar 2014, 23:55

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

La noi, popular pentru gatit este uleiul de foarea soarelui, dar alaturi de el exista si altele, care pot reprezenta o buna alternativa.

  1. Uleiul de masline extravirgin - este bogat in grasimi mononesaturate, cele care scad colesterolul rausi ridica nivelul colesterolului bun HDL in organism. Se foloseste la salate, pentru sotat sau la mancarurile preparate la cuptor.
  2. Uleiul de rapita - constituie o sursa bogata de acid alfa-linoleic, o grasime esentiala omega-3, care protejeaza sanatatea inimii. Aroma sa neutra si punctul inalt de ardere il recomanda pentru prajit sau copt.
  3. Uleiul de palmier - este un ulei rezistent la temperaturi foarte ridicate. Ca si calitati, acestanu patrunde in alimente, nu miroase, nu face fum si nu isi schimba culoarea. Este utilizat la prajit.
  4. Uleiul de porumb - se remarca prin continut bogat de vitamina E. Datorita punctului ridicat la care ajunge sa fiarba si a faptului ca nu isi pierde prea repede proprietatile, este indicat pentru prajeli, preparate la cuptor, dar si pentru salate.
  5. Uleiul din samburi de struguri - este un ulei aromat, obtinut odata cu producerea vinului. Se foloseste in salate, dar si pentru atitul in wok sau baie de aburi.

Preluat din revista Libertatea Retete.

Comentarii (1)

13.03.2014, 09:46

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!