Top 5 uleiuri bune la gatit

Postat de Alexandra Burz in Cu de toate pe 7 Mar 2014, 23:55

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

La noi, popular pentru gatit este uleiul de foarea soarelui, dar alaturi de el exista si altele, care pot reprezenta o buna alternativa.

  1. Uleiul de masline extravirgin - este bogat in grasimi mononesaturate, cele care scad colesterolul rausi ridica nivelul colesterolului bun HDL in organism. Se foloseste la salate, pentru sotat sau la mancarurile preparate la cuptor.
  2. Uleiul de rapita - constituie o sursa bogata de acid alfa-linoleic, o grasime esentiala omega-3, care protejeaza sanatatea inimii. Aroma sa neutra si punctul inalt de ardere il recomanda pentru prajit sau copt.
  3. Uleiul de palmier - este un ulei rezistent la temperaturi foarte ridicate. Ca si calitati, acestanu patrunde in alimente, nu miroase, nu face fum si nu isi schimba culoarea. Este utilizat la prajit.
  4. Uleiul de porumb - se remarca prin continut bogat de vitamina E. Datorita punctului ridicat la care ajunge sa fiarba si a faptului ca nu isi pierde prea repede proprietatile, este indicat pentru prajeli, preparate la cuptor, dar si pentru salate.
  5. Uleiul din samburi de struguri - este un ulei aromat, obtinut odata cu producerea vinului. Se foloseste in salate, dar si pentru atitul in wok sau baie de aburi.

Preluat din revista Libertatea Retete.

Comentarii (1)

13.03.2014, 09:46

interesant

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!