"Top Chef este ca un vin de colecţie, rafinat", spune Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 3 Oct 2012, 23:46

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Top Chef Romania. Secretul din mâneca Antenei 1, păstrat cu sfinţenie până acum, este superproducţia “Top Chef Romania”, pe care televiziunea generalistă a Grupului Intact se pregăteşte să o lanseze în ultima lună a toamnei. Ne-a dat referinţe despre show Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group, şi, totodată, şeful echipei de producţie care are meritul de a fi transformat “X Factor” într-un mare hit. Claudiu Opreaare şi marele avantaj că, anul trecut, a fost producător executiv al Master Chef, astfel că suntem absolut convinşi că atunci când spune că aceste două show-uri nu vor semăna absolut deloc, aşa este. Pentru a fi în ton cu subiectul, putem spune că el ştie perfect “bucătăria” ambelor superproducţii.

1. Care este diferenţa dintre Top Chef şi Master Chef?

- Diferenţa esenţială între cele două este că în primul format concurează bucătari profesionişti, samurai ai bucătăriei, iar la cel de-al doilea participă amatori. Probele sunt fundamental diferite, nimic din ce s-a putut vedea la Master Chef nu se va găsi în show-ul Antenei 1. În premieră, telespectatorii vor afla informaţii noi, vor putea viziona, spre exemplu, o vânătoare de trufe, în România, pentru că, da, se găsesc şi aici, iar noi vom prezenta acest spectacol. Apoi, în fiecare emisiune, va exista un duel spectaculos între doi maeştri bucătari, care poate fi comparat cu un derby între Real şi Barca, doar că, în loc de minge, concurenţii au ingredientele culinare.

 

2. Vor exista vedete implicate în Top Chef? Pot învăţa telespectatorii să gătească urmărind acest show?
- Vedetele sunt celebrităţi din lumea gastronomiei, bucătari cu stele Michelin. Iar în urma vizionarii acestui super show, romanii vor putea face diferenţa între un restaurant bun şi unul în care n-ar trebui să calce vreodată, vor învăţa să gătească. Fiecare emisiune va pune în valoare tot ce e savuros, plecând de la carnea cea mai apreciată în ţara noastră – pui, porc sau vită – şi până la vânat – mistreţ, căprioară, fazan –, pe care românii sunt reticenţi să-l prepare. Tot de la Top Chef, telespectatorii vor afla cum se prepară legumele de import pe care le găsesc în supermarket-uri. Trăim într-o epocă în care fiecare dintre noi poate deveni un expert în arta culinară: pregătind corect anghinare sau sparanghel, simţi gustul Italiei, respectiv al Franţei, asta pentru a da doar două exemple. Top Chefeste ca un vin de colecţie, rafinat şi plin de savoare.

3. În ce interval orar va fi difuzat Top Chef? Ce audienţe a obţinut emisiunea dincolo de Ocean?
- Este un super-productie destinată Prime-Time-ului, aşa că va începe la 20,30. Top Chefeste o producţie cu o istorie mai îndelungată decât a show-ului concurent şi poate cel mai relevant lucru care poate fi spus despre această producţie este că i-a fost decernat premiul Emmy pentru cel mai recent sezon difuzat în Statele Unite.

4. Care sunt personajele principale?
Chef Joseph Hadad, Tudor Constantinescu și Nicolai, cel care prezintă Euforia Cuisine sunt juraţii de la Top Chef, autorităţi de necontestat în domeniu. Şi dacă tot aţi adus vorba despre personaje, vă pot asigura că telespectatorii care iubesc producţiile thriller, vor adora “Topchef”, care este structurat ca un film de acţiune, cu 24 de bucătari.

sursa

Comentarii (1)

07.10.2012, 20:55

Abia astept!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55