TRIPLUSTRAT

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 26 Feb 2015 | 1838 vizualizari

Comentarii (46)

26.02.2015, 19:32

Padre, te citesc dimineață la ceai Acum sunt prea obosită! Bine ai revenit

26.02.2015, 19:33

Lia, de-a lungul anilor copiii mi-au pus cele mai grele întrebări, dar, deşi pare un paradox, datorită lor am găsit şi multe răspunsuri, unele pentru întrebările pe care eu mi le-am pus în vremi mai îndepărtate.
Despre inspiraţie nu pot zice multe, sunt un om prea simplu şi iau totul din jur, de Sus.
Mulţumesc frumos!

26.02.2015, 19:34

Cristina, când doreşti, când se poate. Să ai o seară odihnitoare!

26.02.2015, 19:39

Padre te-ai apucat de sporturi extreme? Citesc maine ca azi n-am rabdare,ca-s cursanta si ascult,citesc,ascult,citesc si pic lata...

26.02.2015, 19:41

Cleme, lasă, nu citit, că e de post, cine ştie ce idei îţi vor veni mai apoi.

26.02.2015, 19:44

"Zice Scriptura: „nu ştiţi voi postul care îmi place? - zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii daţi drumul celor asupriţi. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l... .”...folositoare randuri...ce mult mi-au placut!

26.02.2015, 19:51

Da, Ruxy, acesta este adevăratul post, restul, de cel trupesc spun, a devenit o afacere. Se produc produse de post, sunt amăgiţi oamenii cu E-uri pline de boală şi se trăieşte cu senzaţia că s-a postit. Adevăratele produse de post sunt cele pe care le rodeşte inima, cine se poate hrăni cu aşa ceva posteşte cu adevărat.
Mulţumesc frumos!

26.02.2015, 20:12

Ce dor mi-era de aceste scrieri pline de înțelepciune!

26.02.2015, 20:15

Mulţumesc frumos, Buni! Am să încerc să trec mai des.

26.02.2015, 20:30

Bine ai revenit Padre...Sunt atatea controverse despre post, atatea pareri, totul depinde de cum ai fost crescut si invatat inca de mic. Degeaba postim doar din punct de vedere al mancarii, daca in rest suntem rai, uram si multe altele. Si cand ii mai vad pe toti pe paginile cu retete, vai dar puneti retete de post ca noi postim, si nu e bine ca postati cu carne, lapte, etc si vai si iar vai, iar de fapt ei sunt altfel, mi se urca sangele la cap. Bine ca am invatat cu timpul sa ignor toate aceste lucruri si imi vad doar de ale mele. Seara buna

26.02.2015, 20:30

Sunt convinsa ca ai fi gasit un raspuns potrivit cu intelegerea mintii de copil,neatinsa de viciile si rautatile lumii.
Eu stiu ca,in toate discutiile noastre,ai inteles perfect ceea ce vroiam sa aflu si ai stiut intotdeauna sa faci cunoscut punctul tau de vedere,fara a dojeni ori jigni.
Seara buna Padre si ma bucur ca ai mai trecut pe la noi.

26.02.2015, 20:37

Rocsi, postul trupesc are şi el rostul lui, chiar e benefic pentru organism, dar, pentru a nu deveni doar dietă, trebuie să fie împreunat cu cel sufletesc.
Postul sufletesc este cel care trebuie să aducă iertarea şi împăcarea, inclusiv cu sinele.
Altfel, trebuie să apreciem şi reţetele de post, sunt binevenite, sunt de folos, mai ales celor care sunt începători la aşa ceva.
O seară bună să fie şi la voi!

26.02.2015, 20:39

Die, poate că găseam un răspuns, deşi, sincer, mi-ar plăcea să cred că uneori e bine să nu le ştii toate, să fii forţat (în sensul bun) să cercetezi mai mult, să înveţi mai mult din cele ale vieţii taman pentru a le da mai departe.
Acum eu nu ştiu cât de mult m-am făcut înţeles în discuţiile noastre, că am vorbit cam mult, dar iau pe încredere gândul tău bun. Seară minunată să fie şi la casa ta!

26.02.2015, 20:48

Padre,,,ai adus vorbele astea pline de har la timp...postul inseamna tot iubire si daruire...de tot ceea ce ne inconjoara si in primul rand ...iubire de semeni....mi s-a intamplat din pacate sa fiu la Sfantul Maslu, unde se merge cu post desigur, sub epitrahil, in timp de ce citea si sa aud doua batrane care se injurau de mama focului pentru ca nu aveau loc destul...si sunt convinsa ca erau postitoare....cred cu tarie ca postul trebuie sa il tii in suflet, in liniste, in pace, cu iubire........multumesc!

26.02.2015, 20:56

Vezi tu, Ruxy, astfel de manifestări nu vor dispărea niciodată. Femeile acelea, probabil des călcătoare în biserică, deja vin din rutină (poate), nu din credinţă. În cei aproape 19 ani de slujire am reuşit să îndepărtez multe astfel de situaţii. Poate vei zice că-s exigent, cum mi se spune uneori chiar de unii colegi de-ai mei, dar când vine vorba de taină, de slujire, nu există compromis, e ca şi cum un medic ar opera având pe lângă el diverse persoane cu mâinile şi/sau hainele pline de microbi.
La mine la slujbe, în special la maslu, e linişte deplină, iar asta fără a mă impune cu forţa.
Post uşor şi binecuvântat să fie şi la voi!

26.02.2015, 20:56

Ca bine zici,dar acum sunt ocupata sa fac un plan de afaceri,deci chiar nu-mi iese nimic demn de catastiv...

26.02.2015, 21:56

Eu stiu ca si postul trupesc are rostul lui si ca retetele de post sunt binevenite oricui, dar unele persoane au starnit niste mari controverse, desi poate nici nu postesc. Nu putem noi obliga bloggerii sa aduca doar retete de post sau sa isi transforme blogul intr-unul cu retete de post. Fiecare posteaza ce vrea.

26.02.2015, 22:02

De gustibus et coloribus non disputandum, aşa spuneau latinii, Rocsi. Vezi tu. trăim într-o lume flămândă dar sătulă. Oamenii zilelor noastrem deşi sătui, ţipă după mâncare, numai că într-un fel anume. Burţile-s pline dar ne întrebăm ce să mai facem mâine de mâncare, facem mofturi la un sortiment de pâine fără a ne gândi că alţii, fie acum ori de-a lungul istoriei, şi-ar fi dorit o firimitură în foamea lor. Să mai zic de mofturile făcute când un fel de mâncare nu arată "beton"? Aceste lucruri se răsfâng şi-n lucrarea postului, căci sătui fiind, cu mâncare de post, e drept, nu mai cugetăm la cele ale flămândului suflet.

27.02.2015, 11:52

Ei, a iesit soarele pe strada noastra! Ma bucur, sa-ti citesc randurile, ca de obicei, Padre! Eu mereu am sustinut ca degeaba tii post trupesc daca nu stii sa pui frau vorbelor si gandurilor rele. Ieri vorbea cineva la TV (nu tin minte cine, dar asta e mai putin important, cred) de o povata de la bunica: in loc sa spui o mie de vorbe rele, sa-ti musti buzele, sa nu le dai drumul si sa incerci sa spui una buna. Ceva de genul...

27.02.2015, 12:07

Irina, mulţumesc frumos! Rândurile mele sunt simple, izvorâte din Scriptură şi din experienţa vieţii de zi cu zi. Spuneam şi în comentariile anterioare că azi au apărut o mulţime de experţi în cele ale postului. Datul cu părerea, de altfel sport naţional la noi, este la mare căutare, "analiştii" disecând ce mâncăm până la nivel de enzime, uitând de fapt că nu trăim pentru a mânca ci mâncăm pentru a trăi.
Despre partea sufletească vorbesc prea puţini, deh, nici n-ar avea cum devreme ce ne-simţind cele ale sufletului se descarcă numai cu cele de cancan.
Zi minunată să fie la voi!

28.02.2015, 23:51

Va doresc post cu folos Parinte !!! Si va rog sa nu ne uitati in rugaciunile ce le faceti !!!
Cu mare drag astept posturile . Acum multi ani cand am reusit sa duc postul de la un capat la altul am simtit ca am reputat o mare victorie , de vointa . Mi-a dat putere si incredere in fortele proprii . Pentru mine este o mare usurare , chiar simt drag pentru aceste perioade . Nici macar nu ma supar , nici nu judec pe cei care au ceva contra . Este o optiune , le-as spune ca este ca a acelora ce nu doresc sa consume brnza . Daca as putea le-as da sa guste din ceea ce simt si sunt convinsa ca ar fi multumiti . Numai bine si sa aveti spor si ajutor in tot ce faceti

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!