Uleiul de masline previne bolile de inima

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 15 Feb 2012, 14:40

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Remediu contra atacului de cord

Bogat in antioxidanti puternici, vitamine, minerale si acizi grasi nesaturati, uleiul de masline este unul dintre cele mai nutritive surse de grasimi vegetale. Consumat periodic, uleiul de masline previne multe boli grave de inima, mai ales bolile declansate pe fondul unui nivel crescut de colesterol, trigliceride etc. De asemenea, previne hipertensiunea, atacul de cord, crescand astfel speranta de viata.

Actiunea uleiul de masline consta in reducerea nivelului de colesterol nociv sau LDL, care poate declansa ateroscleroza, a nivelului de trigliceride, raspunzatoare pentru aparitia diabetul, si crescand in schimb nivelul de colesterol bun-HDL.

Previne cancerul

Bogat in polifenoli (flavonoide), vitamina A si luteina, uleiul de masline combate actiunea nefasta a radicalilor liberi, care dezvolta celulele canceroase si tesuturile tumorale. Astfel, inhiba radicalii liberi, prevenind cancerul, previne imbatranirea prematura a pielii, imbunatateste acuitatea vizuala si intareste retina, de asemenea, previne cancerul de prostata, pulmonar, esofagian si intestinal.

Ingredientul secret al mentinerii in forma

Bogat in acizi grasi nesaturati, uleiul de masline absoarbe depozitele de grasimi din organism, ajutand astfel la recapatarea siluetei. Ajuta chiar si in absorbtia depozitelor de grasimi din zona taliei, depozite de grasimi care cresc riscul declansarii bolilor de inima. In plus, unii dintre acizii grasi previn senzatia de foame, accelarand rata metabolismului de ardere a grasimilor.

Folosind ulei de masline extravirgin sau presat la rece, in cat mai multe retete, reusiti sa slabiti si sa va mentineti in forma.

Balsam pentru pielea uscata

Vitamina A si E din uleiul de masline ajuta la regenerarea pielii si schimbarea structurii acesteia, conferind un aspect radiant, luminos. Uleiul de masline se poate folosi singur sau in combinatie cu alte alimente nutritive pentru a crea masti remineralizante pentru par, pielea corpului si ten. Folosit singur, uleiul de masline este un balsam nemaipomenit pentru coatele crapate, calcaiele fisurate, pielea uscata, ingrosata sau pentru bataturi. Hidrateaza intens, ajuta la refacerea epidermei.

Folosit in masti pentru ingrijirea tenului, uleiul de masline hidrateaza intens pielea uscata, sensibila, matura, care prezinta riduri. Tenul este, dupa folosirea mastii, mai luminos si mai catifelat. De asemenea, se poate folosi si in combinatei cu zahar brun si alte uleiuri pentru exfolierea pielii corpului sau fetei. Scrubul natural ajuta la inlaturarea pielii moarte si la regenerarea acesteia. Uleiurile esentiale confera un aspect radiant.

Daca vi s-a terminat demachiantul, puteti folosi ulei de masline extravirgin. Chiar si urmele de dermatograf sau rimel pot fi inalturate cu ajutorul unui disc demachiant imbibat in ulei de masline.

Dar uleiul de masline poate fi un bun emoliant pentru podoaba capilara, folosit sub forma de masti. Si main mult de atat, se poate folosi si sub forma de scruburi pentru inalturarea comedoanelor(punctele negre), fara a ingrasa tenul.

Uleiul presat la rece, cel mai recomandat

Dincolo de toate beneficiile aduse in urma consumului periodic de ulei de masline, ramane intrebare care este cel mai bun. Cu atatea variatii de ulei de masline pe rafturile din magazine, putin mai stiu care ulei de masline este sigur pentru sanatate.

Uleiul de masline presat la rece este cel mai bun, intrucat pastreaza aroma maslinelor, timp indelungat. Nu este mai prejos nici uleiul de masline extravirgin, care se obtine de la prima presare a maslinelor. Are o aroma desavarsita. In schimb, uleiul de masline virgin si pur nu sunt la fel de laudate. Insa, cel mai slab dintre toate este uleiul de masline pur, care este rafinat.

Uleiul de masline extravirgin sau presat la rece sunt cele mai recomandate uleiuri pentru gatit. Se pot folosi la salate de legume, vegetale. Atentie insa cand aveti nevoie de temperatura! Daca reteta pe care o aveti in minte necesita coacere, fierbere sau prajire, temperatura ar putea afecta calitatea uleiul de masline. Fie reduceti focul, fie schimbati uleiul, dar nu taiati de pe lista intrebuintarea uleiului de masline in cat main multe retete si remedii naturale, caci este intr-adevar un panaceu.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41