Vanata, un real folos in diete - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 4 Aug 2015, 14:25

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa. Astazi ne va vorbi despre vinete si despre beneficiile consumului de vinete asupra sanatatii.

Vanata este una din legumele preferate in aceasta perioada; are putine calorii, aproximativ 30kcal/100g, ceea ce o face de un real folos in dietele pentru scaderea in greutate.

Insa, mare atentie la modul de preparare: salata traditionala are adaugata uneori o cantitate mult prea mare de ulei, ceea ce aduce mult prea multe calorii si o transforma intr-o masa greu de digerat.

Coaja poate fi considerata valoroasa datorita continutului in fibre, potasiu si magneziu, dar si datorita pigmentilor care ii dau culoarea, flavonoide cu rol in protectia cardiaca si neuronala.

Se recomanda ca inainte de preparare, vanata sa fie portionatra si presarata cu sare, astfel ca dupa 30 minute va avea o constitutie ferma, iar posibilul gust amar va fi neutralizat. Ulterior se poate clati pentru indepartarea excesului de sare.

Sunt de evitat legumele insuficient coapte, datorita continutului in solanina, substanta toxica. Aceasta se distruge in mare parte prin fierbere.

De asemenea, alegeti vinetele cu coaja lucioasa, cu o culoare intensa, grele petnru marimea lor.

Surse foto: tumblr.com, lowcalfood.tumblr.com

Comentarii (2)

04.08.2015, 14:28

04.08.2015, 20:24

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55