Vanilia

Postat de Miha in Condimente pe 3 Noi 2009, 15:39

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane.

Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon".

Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma puternica.

Aztecii isi condimentau ciocolata cu vanilie pentru cresterea apetitului sexual, iar popoarele bastinase din America de Nord o foloseau ca moneda de schimb. Indienii o foloseau si ca medicament, ii atrubuiau efecte stimulative pentru inima.

Se spune despre vanilie ca, la fel ca si cacaoa, reduce frica, depresia si oboseala.

Zaharul vanilinat este produs din vanilina sintetica, o substanta ce miroase ca vanilia. Amestecand acasa continutul unei pastai de vanilie cu o ceasca de zahar intr-un borcan inchis ermetic, timp de cel putin 6 saptamani, vom obtine singuri un zahar vanilat de exceptie.

Mirosul de vanilie este foarte intens si usor dulce, iar gustul este, de asemenea, dulce.

Vanilia este folosita pentru aromatizarea cafelei, ciocolatei si a dulciurilor fel de fel. :) Placintele, pateurile si prajiturile vor avea un gust foarte bun prin adaugarea de vanilie.

In Mexic, scoicile si mancarurile cu carne sunt asezonate cu vanilie.

Pastaile de vanilie se pastreaza intr-un recipient etans, la loc rece si intunecos. Inainte de folosire se taie pe lung si se scoate continutul. Coaja nu este buna.

Retete recomandate:

Cheescake marmorat

Clatite cu mac

Tort Medovik

Pere cu crema de vanilie si ciocolata

Comentarii (5)

13.02.2011, 16:11

intradevar sunt foarte bune, dar cam scumpe, am dat odata pe o singura pastaie 10 lei

13.02.2011, 16:13

Elena chiar scumpe dar cat de bune si eu cumpar rar dar cumpar

14.11.2012, 17:34

cea mai buna aroma,pt mine,vanilia

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

COLTUL SPECIALISTULUI

Sylvia Boutiere

Specialistul culinar al Bucataras.ro, Chef Silvia Boutiere este alaturi de dumneavoastra oricand gata sa va ofere un sfat.

Pune o intrebare
Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Propunerea Specialistului

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Portia de lumina

Ispita blonda si gainatul

„Vai de cel/cea prin care vine ispita”! Deşi, corect, biblic adică, se spune aşa: „că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”. Carevasăzică într-o zi de luni, aşa cum e mai mereu în zilele de luni, adică ...

Acru si dulce

Săptămâna trecută, într-o zi de primăvară nehotărâtă, într-o goană nebună după rezolvarea anumitor birocratice situaţii, în clipe în care ţi se pare că toate treburile s-au strâns într-o singură zi şi că fizic pare imposibil să le rezolvi...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări! Cartea poate fi descarcata si prin linkul:
50 DE RETETE DE VARA.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Eroare! Va rugam sa va abonati la NL-ul bucataras
pentru a beneficia de cartea cadou.

   Aboneaza-te la Newsletter

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

6510 puncte

5790 puncte

4910 puncte

3960 puncte

3870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!