Vasele Zepter

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie pe 28 Oct 2012, 13:27

Articol pe placul a 21 bucatarasi
comenteaza

Impreuna cu partenerii nostri de la Zepter Romania vom deschide o serie de articole despre aceasta tehnologie foarte apreciata si vom publica impreuna retete preparate la vasele Zepter si mai multe informatii despre acestea

Capacul

Datorita inclinatiei special proiectate a capacului, aburul produs in timpul procesului de fierbere sau prajire condenseaza in centrul capacului si apoi cade sub forma de picaturi pe baza vasului.

Constructia speciala a capacului permite si formarea intre capac si vas a unui inel de vapori de apa care are rol de etansare, prevenind evaporarea unor importante elemente nutritive. 

Indicatorul termo-control

Cand acul indicator trece de inceputul zonei verzi vasul este pregatit pentru fierbere sau prajire. temperatura trebuie ulterior redusa. Constructia multistrat a peretilor si bazei vasului permite ca procesul de gatire sa continue, Acul indicator va continua sa se miste pana cand va atinge punctul ideal pentru gatit, datorita acumularii caldurii in baza acuterm-compacta.

Observatie: daca acul indicator trece in zona rosie luati imediat vasul de pe sursa de caldura.

Manerele

Manerele sunt intotdeauna reci. Constructia lor ne permite sa manevram vasul in conditii de siguranta. 

Manerele rezista la temperaturi foarte ridicate si pot fi introduse in masina de spalat vase sau in cuptor pana la 225 C, recomandam insa sa se inlature manerele de ebonita si termocontrolul cand se introduc vasele in cuptor!

Peretii

Grosimea peretilor este de exact 1 mm. Acestia se incalzesc mult mai incet comparativ cu baza. Diferenta de temperatura dintre baza acuaterma fierbinte si peretii reci asigura circulatia corespunzatoare a aerului umed si fierbinte in interiorul vasului. Grosimea peretilor permite fierberea la o temperatura constanta sub punctul de fierbere. Gatirea la temperaturi reduse asigura economisirea energiei si impiedica pierderea vitaminelor si mineralelor.

Baza acuterma

Baza acuterm-compacta a vaselor Zepter permite fierberea fara apa si prajirea fara ulei! Aceasta este cea mai importanta componenta a sistemului Zepter. Cosntructia ei multistrat, folosind metale usoare, oermite vasului sa acumuleze si sa disperseze energia precis si rapid. Caldura furnizata de sursa trece rapid si fara a-si pierde din intensitate prin baza vasului catre peretii acestuia, iar apoi se raspandeste uniform in intregul vas. Un alt avantaj: mancarea nu se lipeste de peretii sau de baza vasului!

Comentarii (38)

29.10.2012, 10:08

Gatitul in vase de calitate este o placere .

09.11.2012, 18:45

Pe linga gatitul sanatos mai pun in calcul si timpul cit stau in bucatarie.

12.11.2012, 09:14

Eu mi-le-am luat pe la inceputul anilor 90...in rate bineinteles. Si atunci se vindeau pe marci. Atunci erau destul de scumpe dar acum...cred ca te cam ustura la buzunar. Dar au si ustensile de bucatarie minunate.Un mixer in care pui deodata oul crud intreg, o lingurita cu mustar si tot uleiul si intr-un minut ai maioneza gata facuta.Sau un aparat de vidat...o minunatie. Toate, intr-adevar costa multi bani. Dar daca ai posibilitatea, zau ca merita sa ti le iei.
Sunt minunate toate vasele Zeppter

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!