Viena Altfel prin Travel Boutique de la Perfect Tour

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 22 Sep 2014, 17:31

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Viena Altfel. Ce-ai zice daca in nici 48 de ore ai calatori in orasul in care istoria respira la tot pasul, ai urca intr-o trasura din fata hotelului si ai admira cladirile si monumentele istorice in drum spre Spanish Riding School, apoi ai urmari din foaier minunatul spectacol al lipițanilor. Seara ai inchide-o intr-un restaurant cu stele Michelin, savurind delicatele preparate ale celebrului Konstantin Filippou. Si asta n-ar fi tot! A doua zi, ai pregati intr-un cooking lesson special preparate din bucataria austriaca, iar seara te-ai intoarce cu bateriile astfel incarcate in zborul lin al Taromului.

.......

Din sala de conferinte a Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel, un barbat inalt, bine facut, isi freaca putin mainile de emotie. Aveam sa descoperim in el o enciclopedie care ti se deschide amabila ori de cit ori doresti o informatie despre vacante. Sorin Vaduvoiu este executive manager al Perfect Tour si de 10 ani crede cu tarie ca agentiile de turism din Romania pot fi competitive. Travel Boutique este un concept inovativ pe care Perfect Tour il propune partenerilor sai. Ochii nostri curiosi au parcurs rapid materialele din mapa de presa. "Travel Boutique este un loc in care visele de vacanta prind viata", explica el, dezvaluind ca Perfect Tour a lansat astfel, in premiera pe piata din Romania, un showroom de calatorie, amplasat pe Calea Victoriei, linga Athene Palace Hilton.

* 200 de metri patrati are showroom-ul Travel Boutique by Perfect Tour

* 4 luni a durat amenajarea spatiului, de la vitrinele interactive la tavanele cu vitralii si mobilier vintage, facut la comanda

* 4 zone tematice isi intimpina prietenii intr-o atmosfera relaxanta: Disney, Croaziere, Circuite Explore si Exotice

......

Viena Altfel a fost surprinzatoare pentru mine. Nu eram acum pentru prima oara in acest splendid oras. Am admirat in alti ani Schonbrunn-ul, fostul palat de vara al habsburgilor care are aproximativ 1.440 de camere. M-am relaxat in gradina zoologica, Tiergarten Schonbrunn, cea mai veche din lume deschisa in 1752. Am batut-o la pas in lung si-n lat, revenind de fiecare data cu placere, indiferent de anotimp.

Dar pina acum nu calatorisem cu trasura prin Viena. Te incearca un sentiment placut, pe care cu siguranta nu-l regasesti intr-un taxi sau travel-bus. Ba, chiar zimbesti cind esti fotografiat de grupuri de japonezi, care parca nu-si dau jos de la ochi aparatul foto! Traseul pina la Spanish Riding School este incintator, iar gazdele noastre ne-au intimpinat cu un pahar de sampanie in saloanele unde am admirat picturi si tinute ce ne-au introdus usor, usor in atmosfera spectacolului ce urma. Actorii principali au fost caii lipitani si sa nu va mirati daca povestile multora dintre acestia incep la herghelia de la Simbata.

* Scoala spaniola de calarie din Viena este singura institutie din lume in care este pastrata si cultivata inalta arta a calariei renascentiste

* In cadrul spectacolelor de gala este oferita o reprezentatie unica intr-una din cele mai frumoase sali de calarie din lume, care a fost decorata intr-un impozant stil baroc de catre maestrul Joseph Emanuel Fischer von Erlach. Initial, aceasta sala a fost construita pentru a gazdui orele de calarie ale tinerilor nobili vienezi

* Herghelia de la Lipizza, pe atunci in Imperiul Austro-Ungar, a fost infiintata in 1580 de catre Arhiducele Carol al IIlea pentru a furniza cai pentru grajdurile ducale de la Graz si pentru cele de la Curtea de la Viena. Scoala Spaniola de la Viena a fost infiintata cu opt ani mai devreme intr-un manej de lemn, langa Palatul Imperial. S-au importat din Peninsula Iberica 9 armasari si 24 de iepe – toti fiind exemplare provenind din linii care au dominat scena ecvestra in sec. al XVIII-lea

.....

Viena Altfel. Habar n-aveam ca exista un local cu stele Michelin in Viena. I-am trecut pragul curios, remarcind atmosfera zimbitoare, relaxanta si foarte decenta. O surpriza placuta, care te poate scoate din obisnuinta si iti poate deschide ochii. Nu exista conceptul de cantitate, ci doar de calitate. Farfuriile nu-s incarcate, ci mai degraba pictate, adevarate opere culinare. Intre zimbetele noastre uneori incurcate, amestecate cu ginduri ghiduse, unele rostite, altele nu - caci mai toti din grupul nostru isi imaginau, sint sigur, un cirnat mare vienez cu o bere rece linga ca fiind urmatoarea oprire de dupa restaurantul lui Kostantin Fillipou - am petrecut o seara minunata, stropita cu vin nobil.

*  Konstantin Fillipou a lucrat impreuna cu Gordon Ramsey si are o pasiune imensa pentru ingrediente care dau esenta gustului

* Pretul unui meniu este intre 65-95 euro de persoana (vezi site)

* Chef Konstantin supravegheaza personal prepararea si aranjarea farfuriilor

.....

Viena Altfel, ziua a 2-a. Dimineata mi-a fost marcata inca de rememorarea clipelor petrecute la spectacolul lipitanilor de la Scoala spaniola si de restaurantul lui Konstantin Fillipou, desi stiam ca urmeaza un cooking show pentru care-mi sclipise beculetul :)), cum se zice, in momentul in care ne-a fost anuntat programul. Tot grupul era in forma, iar ceea ce a urmat a depasit asteptarile tuturor. Chiar si cei pentru care bucataria nu este cel mai prietenos loc s-au simtit bine. S-a gatit pe ateliere de la aperitiv la desert, asistati de Chefi simpatici, s-a ris, s-a glumit, s-a fotografiat in stil japonez :))). Iar totul s-a incheiat cu o masa pe cinste din bucatele preparate cu drag de toata gasca! Seara, la 20.15, aterizam lin pe aeroportul Otopeni.

* Mulţi consideră bucătăria vieneză a fi un triumf al plăcerii de a mânca, pe care burghezia şi clasa de mijloc au moştenit-o de la nobilii austrieci

* Într-o singură duminică din 1852, în parcul de distracţii Prater s-au consumat 12.000 de pui şi 4.000 de raţe...

* Proclamarea "Noii bucătării vieneze", în 1978, a marcat începutul unui nou trend culinar. Scopul revoluţiei bucătarilor tineri a fost de a promova noua bucătărie europeană la Viena, cu Paul Bocuse în rolul de model. O bucătărie uşoară şi creativă, bazată pe ingrediente proaspete şi fără sosuri grele

....

In concluzie, un tur perfect prin Perfect Tour, o demonstratie prin care un pachet travel de nici 48 de ore poate fi extraordinar si un concept nou pentru turismul din Romania: Travel Boutique, propus de "Cea mai buna agentie de turism din Romania 2014", distinctie primita in cadrul celei de a 7-a editii a Hotel Tourism &Leisure Investment Conference, cel mai important eveniment in industria hoteliera, a turismului si a ospitalitatii din Romania.

* 200 de agenti de turism are in echipa Perfect Tour

* 50 de milioane de euro este cifra de afaceri anuala

* 25 de oameni are in call-center Perfect Tour

  • 1 Site Perfect Tour: http://www.perfect-tour.ro/
  • 2

    Adresa: Calea Victoriei, nr 100, Sector 1, Bucuresti, Romania

  • 3

    Cod Postal: 10091

  • 4

    Telefon:  021 9818,  080 10 88888,  0214 050 015,  0372 388 850

  • 5

    Fax:         0213 119 954

  • 6

    E-mail:   info@perfect-tour.ro

  • 7

    Program: Agentia este deschisa de luni pana vineri intre orele 8:00 – 22:00; sambata si duminica intre orele 10:00 – 18:00.

  • 8

    Cu mijloace de transport: Metrou: statia Romana (spre Ateneul Roman). Autobuze: liniile 126, 368 (statia Luterana), 178 (statia Stirbei Voda).


Comentarii (7)

22.09.2014, 18:38

... Pofta vine si mancand iar dorul de Viena citind Super fain , chiar daca am fost inca mai vreau . Piatra de temelie a pus Bunica cu concertul la Andre Rieu . Dar tot o fac eu , la primavara

22.09.2014, 18:46

Frumos!

22.09.2014, 19:17

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24