Zaharul verde..

Postat de LUK in Alimente pe 10 Feb 2011, 22:54

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Zaharul verde..

Iubitorii de zahar vor sa manance prajituri..dar le vor fara multe calorii.De aici vanatoarea continua pentru un indulcitor care sa fie gustos dar ..cu putine calorii.Unii cred ca zaharul verde ar fi solutia.. Green Sugar(zaharul verde) este extras din planta Stevia Rebaudiana, originara din Paraguay si folosita de localnici in alimentatie din cele mai vechi timpuri sub denumirea de „caai-ehe”, care inseamna „iarba dulce”.Stevia Rebaudiana este folosita de sute de ani ca indulcitor de populariile indigene. Extractul se face din frunzele plantei care sunt de 30 - 45 de ori mai dulci decat zaharul si pot fi folosite ca atare. Recoltarea frunzelor se face inainte de inflorirea plantei in cel mult 48 de ore.

      Stevia a fost consumata inca din vechime de catre japonezi dar pe pietele europene si cele din America a intrat relativ recent.Stevia este bogata in chrom sinu influenteaza nivelul glicemiei deci este o alternativa pentru cei cu diabet sau obezi(sau de ce nu pentru noi toti).

 In anul 1931, doi chimisti francezi au reusit sa izoleze glicozidele care dau gustul dulce al steviei. Extractia acestor compusi se face cu apa fiarta, fara procesele chimice care, in cazul zaharului „normal”(rafinat), distrug vitaminele, sarurile minerale si fibrele. Pe langa calitatea de indulcitor fara calorii, extractul de stevie are o serie de actiuni pozitive asupra sanatatii: mentine un echilibru al glucozei in sange, prin optimizarea respiratiei celulare la nivel mitochondrial, stimuleaza secretia de insulina si regleaza mecanismul gastro-intestinal. Deoarece nu fermenteaza, este recomandat persoanelor care sufera de sindrom de colon iritabil si colita de fermentatie. In cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate, avand o actiune dubla: asupra centrului foamei din creier si asupra terminatiilor nervoase din stomac.

De ce sa consumi zahar verde?

·         este foarte bun pentru persoanele care sufera de diabet

·         regleaza greutatea organismului

·         stimuleaza secretia de insulina

·         este de 250-400 ori mai dulce decat zaharul

·         inlocuieste zaharul si mai ales indulcitorii sintetici presupusi cu risc cancerigen

·         nu produce carii

·         zero calorii

·         antimicrobian, antibacterian, antifungic

·        

Comentarii (11)

12.02.2011, 17:06

interesant

LUK

LUK
12.02.2011, 18:25

Elena..Miti..Aziz...

LUK

LUK
12.02.2011, 18:27

Ruxy am citit si eu ca ar avea un pic mai altfel gustul fata de zahar ...nu m-am gandit ca s-ar folosi la praji ca e desul de scump...asta a fost doar asa ca introducere...nici eu nu folosesc dar n-ar fi rau sa l folosim macar in ceai...sau cafea..

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!