Coltul specialistului Dieta-Nutritie

Dr. Ioana Dima raspunde intrebarilor

medic nutritie, diabet zaharat, boli metabolice contact: www.nutrimedhelp.ro

Nu vă promitem diete minune… Nu vă vom da prafuri, leacuri băbești sau plasturi minune și cu siguranță nu o să vă punem ace în urechi! O să vă învățăm în schimb cum să mâncați astfel încât să vă puteți menține o greutate normală, și o să încercăm să ajungem la această greutate normala cât mai ușor. Drumul poate fi lung și anevoios dar îl vom petrece împreună atât timp cât veți dori să facem acest lucru.

Intrebare

privatelaura  2013-04-17 14:00:44

Buna ziua! Va deranjez cu o situatie un pic mai delicata la care as avea nevoie de un sfat. Sotul meu a fost operat de apendicita, ocazie cu care, in urma analizelor, glicemia a iesit cu valoarea de 300 (in ziua operatiei), apoi a iesit valoarea de 200 si ultim rezultat, 140 cred. Inca nu am reusit sa ajungem la investigatii mai amanuntite, insa tine un regim destul de sever, si datorita operatiei si datorita valorii glicemice. Intrebarea mea este unde as putea gasi o lista cu alimente permise sau cum as putea rezolva problema preparatelor gatite in casa, ( deocamdata ne rezumam la carne slaba, legume, totul gatit la aburi, insa simte nevoia de ceva dulce sau un fruct. ) stiu ca zaharul este contraindicat, insa ma gandesc ca l-as putea inlocui cu ceva, astfel incat sa pot prepara si un dulce in casa. Probabil ca investigatiile ulterioare vor da un diagnostic care sa impuna un tip de regim, insa momentan nu stiu cum sa tratez aceasta stare prin prisma gatitului. Va multumec mult si sper ca am reusit sa fiu cat de cat explicita in exprimare :)

Raspunsul specialistului

Sotul dumneavoastra nu are voie sa consume zahar, sau orice alt produs care contine zahar. Poate manca 1-2 fructe/zi (mai rar banane), eventual coapte daca inca nu are voie cruditati (datorita operatiei de apendicita), si in special ca desert si nu ca gustari intre mese. Poate consuma linistit carne, oua sau branza (acestea cresc foarte putin glicemia). Trebuie limitata portia de cartofi, orez, paste fainoase, mazare, gris - 2-300g/zi sau mamaliga 400g/zi. Painea ar trebui sa fie neagra/graham/secara/tarate - aprox 100g/zi. Se poate folosi zaharina ca indulcitor.

Nu va recomand sa incepeti sa faceti dulciuri in casa, nici macar cu indulcitor artificial, pana cand nu incepe un tratament medicamentos pentru scaderea glicemiei, lucru pe care trebuie sa-l faceti cat mai curand!

intreaba si tu

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]