Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE997
PRIETENI127
Retete / Aperitive / Garnituri

Reteta de placinta turta cu spanac si feta

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2023

Iata cum se prepara Reteta de placinta turta cu spanac si feta Spalati spanacul si rupeti cozile. Puneti-l in apa clocotita cu sare si fierbeti-l 3 minute.  Scoateti spanacul, puneti-l la scurs si lasati sa se raceasca. Stoarceti bine spanacul si taiati-l marunt. Frecati ouale...

Aperitiv chec sarat cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2022

Spalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio). Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline cu baconul afumat taiat bucatele. Adaugati dovlecelul taiat si reveniti impreuna 8-10 minute pana...

Chec cu conopida si ton

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2022

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute.  Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in piureu conopida, adaugati tonul scurs si amestecati impreuna. Puneti faina cu seminte, smantana,...

Aperitiv chec cu ton si branza de capra proaspata

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2021

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră proaspătă.  Adăugați ceapa verde tocată, „făina”, praful de copt, sarea, boia...

Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2021

Spalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti baconul într-o tigaie cu un pic de ulei si cu ceapa curatata si tocata. Colorati 10 minute, adaugati...

Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2021

Spălați spanacul și curatati-l.  Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare.  Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon.  Bateți ouăle cu smântâna, apoi adăugați brânza de capră măruntita. ...

Aperitiv cachir - parizer algerian

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2021

Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou. Puneti 2 foi de film pe planul de lucru. Se toarnă amestecul de cachir si se etaleaza. Puneți...

Aperitiv chiftele de pastarnac cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2021

Spălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina de  migdale.  Condimentăm: sare și piper. Am pus o lingurita de sos persillade:...

Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2020

Topiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti untul topit si racit. Trebuie sa obtineti un aluat un pic mai gros decat cel pentru clatitele...

Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2020

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio. Taiati-le demi rondele fine. Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si...

Branza Halloumi prajita

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2020

Taiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele  Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins. Presarati boia de ardei. Am servit cu avocado si cu crema de otet balsamic.

Guacamole rapid si parfumat

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2020

Taiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron.  Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti condimentele si busuiocul taiat. Amestecati. Gustati si asezonati in functie de gustul dvs. Dati...

Carnat de Lyon in aluat briosat

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2020

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din laptele caldut. Acoperiti drojdia cu putina faina si lasati sa actioneze timp 5 minute. Incepeti sa...

Aperitiv saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2020

Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o wafa mare. Lasati 1-2 minute si verificati. Daca este colorata o scoateti. Puteti face mai mici...

Aperitiv scrob de oua

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2019

Spalati si curatati legumele . Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete. Idem taiati ardeiul verde bucatelele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Bateti ouale intregi cu un praf de sare. Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare. Intr-o tigaie mica incalziti...

Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2019

Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2 jumatati de pere. Inchideti perele cu jumatatile ramase. Asezati-le pe hartie de copt. Radeti...

Aperitiv omleta cu andive si sunca

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2019

Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva.  Tocati andiva marunt. Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper. Intr-o tigaie de teflon puneti sunca afumata taiata bucatele la prajit cu usturoiul tocat marunt. Adaugati andiva, sare, piper, cimbru si...

Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2019

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu. Am pus 900 ml de apa. Compozitia este foarte lichida. Am...

Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2019

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema...

Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2019

Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati castravetele. Taiati-l in felii subtiri. Puneti sare . Amestecati salata de vinete si puneti-o cu o...

Aperitiv saratele rapide din chec sarat

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2019

Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron amestecati faina, amidonul si praful de copt. Adaugati ouale treptat, varsati uleiul si iaurtul....

Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati....

Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2019

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina. Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite....

Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2019

Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata. Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti...

Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2019

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic. Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper. Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul...

Aperitiv pogacele unguresti cu cascaval / Pogacsa

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2018

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si incorporati apoi treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic....

Aperitiv wrap/snack

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2018

Coaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta  aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in bucatele. Puneti o lingura de pesto rosu si o lingura de branza pe fiecare tortilla. Dati un tur...

Aperitiv crochete de carne cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2018

Inmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in mijloc bucatele de parmezan. Le-am pus la rece 20 de minute inainte de a le praji pentru a se tine...

Aperitiv omleta Rossini

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2018

Taiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati. Amestecati...

Aperitiv Oua cu carnat chorizo, ricotta si sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2018

Curatati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5 minute. Puneti sare si piper. Spargeti ouale deasupra, decorati cu branza taiata felii...

Afisate 1 - 30 din 122 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]