modules/forum/post.tpl

Ficatei de pui - cum sa-i aleg ?

23.05.2020 / 00:57

Nick: Cotopigius
Bucataras incepator
Bucataras din: 23.05.2020
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

Buna ziua/seara.

Recent m-am apucat sa incerc sa gatesc si eu cate ceva si am decis sa incerc sa fac ficatei de pui. Ma puteti ajuta sa inteleg cum imi dau seama modul in care sa aleg ficateii proaspeti si daca petele negre de pe ficatei cat si anumite "impuritati" negreu (nu stiu cum sa le numesc) sunt doar cheaguri de sange, sau daca trebuie sa fiu foarte atent atunci cand ii curat ?

Prima experienta nu a fost una placuta, am cumparat ficatei, i-am congelat iar atunci cand i-am dezghetat in apa rece aveau foarte multe "impuritati" negre, nu stiu sigur daca erau cheaguri de sange sau ceva paraziti, parca semanau a fi viermisori. - I-am aruncat direct.

Vad ca sunt multe retete si le apreciez foarte mult, ma inspira sa gatesc cat mai mult si sa incerc retete noi, dar din pacate nu am gasit informatii legate de acest subiect si nici nu am pe cine sa intreb. Multumesc anticipat.

Citeaza

14.07.2020 / 12:47

Nick: mihaelar63
Bucataras Suprem
Bucataras din: 11.12.2009
Retete: 1926
Scrie-i mesaj privat

 Imi pare rau ca pe Forum nu ne prea uitam ca sa-ti fi raspuns in timp util .

Ficateii de pui proaspeti trebuie sa aiba o culoare frumoasa , uniforma ,castaniu inspre rosu .Mai trebuie observat ca sa nu fie sfarmati , acesta este un semn ca incep sa se degradeze si ca prospetime .

Ficateii de pui , fiind foarte perisabil , eu personal prefer sa-i cumpar congelati .

Atentie !!! In apropierea lor este fiera , daca se observa pete galbui-verzui sau mai inchise este semn ca fierea a fot curatata defectuos si sa spart . Aceasta da un gust neplacut amar .

Inainte de preparare se curata de pelite si se tin in lapte [ la rece ] macar 1-2 ore .Vor avea un gust mai bun la gatire, vor fi mai pufosi  si se va elimina posibilul gust amarui .

Pentru a nu se intari , ficateii se sareaza doar la sfarsitul prepararii .

.

Citeaza

06.11.2020 / 20:27

Nick: panacris
Bucataras Suprem
Bucataras din: 08.02.2011
Retete: 1568
Scrie-i mesaj privat

Cotopigius a spus:

Buna ziua/seara. Recent m-am apucat sa incerc sa gatesc si eu cate ceva si am decis sa incerc sa fac ficatei de pui. Ma puteti ajuta sa inteleg cum imi dau seama modul in care sa aleg ficateii proaspeti si daca petele negre de pe ficatei cat si anumite "impuritati" negreu (nu stiu cum sa le numesc) sunt doar cheaguri de sange, sau daca trebuie sa fiu foarte atent atunci cand ii curat ? Prima experienta nu a fost una placuta, am cumparat ficatei, i-am congelat iar atunci cand i-am dezghetat in apa rece aveau foarte multe "impuritati" negre, nu stiu sigur daca erau cheaguri de sange sau ceva paraziti, parca semanau a fi viermisori. - I-am aruncat direct. Vad ca sunt multe retete si le apreciez foarte mult, ma inspira sa gatesc cat mai mult si sa incerc retete noi, dar din pacate nu am gasit informatii legate de acest subiect si nici nu am pe cine sa intreb. Multumesc anticipat.

 Exact cum spunea Mihaela, vizavi de prospetime. Iar sfatul meu, nu mai congela ficățeii dacă i-ai cumpărat proaspeți,e păcat. ;) Spor si pofta buna! 

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]