Reteta zilei - aprilie 2021

Desert gogosi simple

postat de:katty

Bucataras Chef

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc. Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine. In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia. Intr-o margine punem sarea. Turnam cate putin lapte amestecat cu...

Ciorba de stevie (de post)

postat de:Razvan Constantinescu

Bucataras talentat

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de telina se curata de coaja si se spala. Toate aceste legume se pun intr-o oala impreuna cu uleiul,...

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

postat de: Merisor

Bucataras Suprem

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

postat de:mihaelar63

Bucataras Suprem

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga prazul verde feliat si se toarna deasupra 2 litrii de apa fierbinte. Incalziti apa in fierbator...

Sarmale de post in frunze de stevie

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine; Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa; Lasa cateva minute, cat sa scada...

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

postat de:Ksenya

Bucataras senzational

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la...

Desert cozonac floare de post

postat de:Oana

Bucataras Suprem

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina. 2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale...

Plachie de peste

postat de:deyutzky

Bucataras senzational

Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste. Ungem apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.  Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti...

Desert briose cu ciocolata si portocala confiata

postat de:Dulciuri cu Georgiana

Bucataras senzational

Am mixat spuma cele 3 oua cu un praf de sare si cu zaharul. Am folosit un pahar de 150 ml si am adaugat un pahar de ulei, unul de lapte si unul de smantana. Am adaugat faina amestecata cu un plic de praf de copt, bobitele de ciocolata si coaja de portocala confiata. Am pus compozitia in...

Ciorba de praz

postat de:Rahela Velicu

Bucataras Chef

Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6 minute. Adaugam apa, ardeiul si rosiile tocate, acoperim cratita si lasam la fiert 30 de minute....

Desert cornuri pufoase cu mac

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Cernem faina intr-un castron incapator si facem o adancitura in mijloc. Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si 50 g unt si il punem pe foc pana se topeste untul. Se lasa sa se tempereze, sa devina caldut, nu  trebuie sa fie fierbinte, se adauga drojdia maruntita si se...

Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura

postat de:oanapl

Bucataras Chef

Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful de copt și apoi se adaugă uleiul. Se pune sarea, esența de vanilie și esența...

Cozonac impletit cu martipan si fructe

postat de:katty

Bucataras Chef

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana  amestecul se infierbanta bine si...

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro