Adauga reteta  Adauga articol 

Retete culinare pentru perioada de post

A inceput postul, spiritual si culinar. Daca din punct de vedere spiritual sunteti singurii in masura sa-l respectati cum se cuvine, culinar va putem ajuta.
Am selectat pentru voi cateva idei de mancaruri de post pentru pranzuri cu gust, variate si hranitoare.
Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

postat de:nadina73

Bucataras Chef

Se curata cartofi si se taie feliute nu foarte subtiri0,5 cm care se prajesc pe ambele parti in putin ulei Ciupercile se spala si se taie rondele care se calesc cu ceapa Ceapa se taie pestisori nu se toaca si se caleste in uli de masline apoi se pun ciupercile se pune sar esi putin piper...

Negresa cu nucă - de post

Negresa cu nucă - de post

postat de:elucubratiiculinare

Bucataras senzational

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se...

Mancare de linte cu legume

Mancare de linte cu legume

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Se prepara destul de usor. Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai clateste bine de cateva ori ( eu pun apa de izvor) si apoi se scurge intr-o sita. Legumele se toaca...

Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post

Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post

postat de:elucubratiiculinare

Bucataras senzational

Se pun la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două. O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei. Între timp spălăm ciupercile și le tăiem...

Tarta cu legume

Tarta cu legume

postat de:Valentina_vali

Bucataras incepator

Cartofii se curata si se toaca, apoi se fierb cu sare. Cand sunt gata se scurg si se face un piure mai tare doar cu o lingura de unt si un pic de sare. Intre timp se fierbe spanacul, conopida (buchetele mici) si mazarea. Cand sunt gata se scurg de apa in exces .Separat se toaca marunt ardeiul si...

Placinta cu mere si nuci prajite

Placinta cu mere si nuci prajite

postat de:miremirc

Bucataras grozav

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul. Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta,...

Fasole batuta

Fasole batuta

postat de:Bunica

Bucataras Chef

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa. Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste. Tot acum se une si cartoful...

Cele mai citite
Gogosi Gogosi

Postat de: MotanLaOale 3542 vizualizari

Prajitura marmorata cu branza Prajitura marmorata cu branza

Postat de: diana_k 3199 vizualizari

Prajitura cu foi si doua creme Prajitura cu foi si doua creme

Postat de: merisor 3034 vizualizari

Prajitura cu mere caramelizate Prajitura cu mere caramelizate

Postat de: Lavinia 2911 vizualizari