Retete culinare din Arabia Saudita

Retete traditionale din Arabia Saudita

Pentru a degusta aromele exotice arabesti, Bucataras.ro v-a pregatit retete delicioase: paine arabeasca, tort Kodrit Kadir, hrisca in lapte si piept de pui marinat. Condimentele si aromele speciale dau un gust inedit mancarurilor de pui si de legume din Arabia Saudita.


Retete speciale din bucataria arabeasca

Incercati retete arabesti pentru orice anotimp: o marinata speciala si foarte gustoasa care poate fi folosita oricand si pentru orice fel de carne, sau dulciuri deosebite pentru cei dragi.

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

Postat de: Ksenya

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam... Citeste continuarea

Kodrit Kadir

Postat de: margo

Mai intai se incinge cuptorul si se pregateste forma.Intr-un vas mai inalt se pun cele 4 ling de zahar si se caramelizeaza. Cand zaharul e topit se roteste forma pentru a se distribui pe toti... Citeste continuarea

Fursecuri cuplate si tavalite

Postat de: cris2711

Se pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel  se toarna un pahar... Citeste continuarea

Parjolute vegetariene de post (falafel)

Postat de: Ksenya

Nautul il punem la inmuiat pentru 24 ore ,dupa care il scugem de apa, si-l punem in blender, adaugam toate  ingredientele si -l dam totul prin blender pana se formeaza o pasta ca in poza,daca... Citeste continuarea

Shaorma cu piept de pui

Postat de: Corina33

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca... Citeste continuarea

Lipii cu falafel si salsa de rosii

Postat de: Oana

Se prepara foarte repede si usor. Pentru falafel, se amesteca in robot toate ingredientele, pana se obtine o pasta. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de falafel. Se incinge o tigaie... Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir by Miha

Postat de: nilgun

Oul se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Eu am folosit telul de data asta si nu mixerul. Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga esenta... Citeste continuarea

Humus cu ceapa caramelizata

Postat de: gabrielacuisine

Scurgem nautul  si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta Adaugam sarea, uleiul, usturoiul... Citeste continuarea

Salata Tabouleh

Postat de: Corina33

Graul bulgur se pune la inmuiat in apa rece pentru o ora. Se scurge bine de apa graul - eu il storc intre maini sa nu ramana apos. Se amesteca graul cu restul ingredientelor tocate, cu... Citeste continuarea

"Kabsa" cu stafide

Postat de: Mihaela11_jo

Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune   o... Citeste continuarea

Orez cu carne de oaie

Postat de: aziz

  Se portioneaza si se spala foarte bine carnea. Intr-o oala incapatoarre se va pune putin ulei (100 ml),peste care vom adauga ceapa, rosia, usturoiul si ardeiul iute verde.Lasam 5... Citeste continuarea

Orez picant cu naut

Postat de: Corina33

Se pune nautul in apa pentru cel putin o zi, apoi se fierbe 3 ore in apa cu sare. Se scurge si se curata de coaja. Se pune la calit in ulei ceapa si usturoiul curatate si tocate. Se calesc pana... Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de: ionix

Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la... Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de: andreea123

Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat). Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu... Citeste continuarea

Aripioare de pui in stil arabesc

Postat de: lili

Toate ingredientele pentru sosul in care le marinam le batem bine cu un tel. Introducem bucatelele de aripioare in sosul obtinut si le lasam la marinat citeva ore. Intr-un castron punem... Citeste continuarea

"Kabsa" cu pui

Postat de: Mihaela11_jo

Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se curata morcovii si se pun intr-o cratita de fiert sub presiune cu o ceapa... Citeste continuarea

Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe

Postat de: lia

Am gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul. Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu... Citeste continuarea

Paine arabeasca

Postat de: miha

Za'atar: Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa... Citeste continuarea

Pui cu garnitura de orez si sos de rosii

Postat de: aziz

Se pregateste mai intii puiul cu sos: se taie pieptul in cubulete,se da prin faina;se pune in tigaie jumatate pahar de ulei si se lasa la incins ;cind incepe sa sfiriie punem cubuletele de... Citeste continuarea

Kadir Kamine

Postat de: epurasha2bb

pt. blat am amestecat totul si am dat deoparte. Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga... Citeste continuarea

Hrisca in lapte

Postat de: Mama_Lizica

Speli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert... Citeste continuarea

Piept de pui marinat

Postat de: miha

Reteta de za'atar.     * 2 lingurite oregano uscat     * 2 lingurite maghiran uscat     * 2 lingurite cimbru uscat     * 1/2... Citeste continuarea

Za'atar

Postat de: miha

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: