Retete traditionale din Arabia Saudita
Pentru a degusta aromele exotice arabesti, Bucataras.ro v-a pregatit retete delicioase: paine arabeasca, tort Kodrit Kadir, hrisca in lapte si piept de pui marinat. Condimentele si aromele speciale dau un gust inedit mancarurilor de pui si de legume din Arabia Saudita.
Retete speciale din bucataria arabeasca
Incercati retete arabesti pentru orice anotimp: o marinata speciala si foarte gustoasa care poate fi folosita oricand si pentru orice fel de carne, sau dulciuri deosebite pentru cei dragi.
Baba Ganoush-salata de vinete orientala
Postat de: mihaelar63Vinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati.... Citeste continuarea
Hummus arabesc
Postat de: claudiaONautul este gata fiert, asa ca il scurgem de zema din conserva. Il punem intrun vas inalt, adaugam uleiul, ustuoiul, sare si piper si il blenduim bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam pasta... Citeste continuarea
Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Postat de: KsenyaCoacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam... Citeste continuarea
Kodrit Kadir
Postat de: margoMai intai se incinge cuptorul si se pregateste forma.Intr-un vas mai inalt se pun cele 4 ling de zahar si se caramelizeaza. Cand zaharul e topit se roteste forma pentru a se distribui pe toti... Citeste continuarea
Fursecuri cuplate si tavalite
Postat de: cris2711Se pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel se toarna un pahar... Citeste continuarea
Parjolute vegetariene de post (falafel)
Postat de: KsenyaNautul il punem la inmuiat pentru 24 ore ,dupa care il scugem de apa, si-l punem in blender, adaugam toate ingredientele si -l dam totul prin blender pana se formeaza o pasta ca in poza,daca... Citeste continuarea
Shaorma cu piept de pui
Postat de: Corina33Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca... Citeste continuarea
Lipii cu falafel si salsa de rosii
Postat de: OanaSe prepara foarte repede si usor. Pentru falafel, se amesteca in robot toate ingredientele, pana se obtine o pasta. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de falafel. Se incinge o tigaie... Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir by Miha
Postat de: nilgunOul se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Eu am folosit telul de data asta si nu mixerul. Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga esenta... Citeste continuarea
Humus reteta cu ceapa caramelizata
Postat de: gabrielacuisineHumus reteta Scurgem nautul si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta Adaugam sarea,... Citeste continuarea
Salata Tabouleh
Postat de: Corina33Graul bulgur se pune la inmuiat in apa rece pentru o ora. Se scurge bine de apa graul - eu il storc intre maini sa nu ramana apos. Se amesteca graul cu restul ingredientelor tocate, cu... Citeste continuarea
"Kabsa" cu stafide
Postat de: Mihaela11_joPuiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune o... Citeste continuarea
Orez cu carne de oaie
Postat de: azizSe portioneaza si se spala foarte bine carnea. Intr-o oala incapatoarre se va pune putin ulei (100 ml),peste care vom adauga ceapa, rosia, usturoiul si ardeiul iute verde.Lasam 5... Citeste continuarea
Orez picant cu naut
Postat de: Corina33Se pune nautul in apa pentru cel putin o zi, apoi se fierbe 3 ore in apa cu sare. Se scurge si se curata de coaja. Se pune la calit in ulei ceapa si usturoiul curatate si tocate. Se calesc pana... Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: ionixSe începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la... Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: andreea123Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat). Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu... Citeste continuarea
Aripioare de pui in stil arabesc
Postat de: liliToate ingredientele pentru sosul in care le marinam le batem bine cu un tel. Introducem bucatelele de aripioare in sosul obtinut si le lasam la marinat citeva ore. Intr-un castron punem... Citeste continuarea
"Kabsa" cu pui
Postat de: Mihaela11_joPuiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se curata morcovii si se pun intr-o cratita de fiert sub presiune cu o ceapa... Citeste continuarea
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe
Postat de: liaAm gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul. Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu... Citeste continuarea
Paine arabeasca
Postat de: mihaZa'atar: Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa... Citeste continuarea
Pui cu garnitura de orez si sos de rosii
Postat de: azizSe pregateste mai intii puiul cu sos: se taie pieptul in cubulete,se da prin faina;se pune in tigaie jumatate pahar de ulei si se lasa la incins ;cind incepe sa sfiriie punem cubuletele de... Citeste continuarea
Kadir Kamine
Postat de: epurasha2bbpt. blat am amestecat totul si am dat deoparte. Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga... Citeste continuarea
Hrisca in lapte
Postat de: Mama_LizicaSpeli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert... Citeste continuarea
Piept de pui marinat
Postat de: mihaReteta de za'atar. * 2 lingurite oregano uscat * 2 lingurite maghiran uscat * 2 lingurite cimbru uscat * 1/2... Citeste continuarea
Za'atar
Postat de: mihaSusanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa... Citeste continuarea