Retete culinare din Australia

Retete traditionale din Australia

In Australia nu este usor sa gasesti ingredientele pe care noi le gasim la tot pasul pe continent. De aceea, in retetele cu specific australian pe care le-am adunat, putem gasi cu usurinta ingredientele.
Va invitam sa incercati nu retete din carne de cangur sau sarmale cu frunze de eucalipt, ci retete de prajituri delicioase sau retete culinare cu legume si condimente autohtone


Secretele culinare ale Australiei

Imbogatiti-va cultura culinara cu retete specifc australiene si impartasiti-ne parerile, aromele si imaginile. Va asteptam nerabdatori sa descifram impreuna secretele mancarurilor aromate australiene!

Banana picklets

Postat de: mitinita

Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor.... Citeste continuarea

Paharul "Imunizator" de kiwi

Postat de: cristinne

Se curata, se taie cubulete si se paseaza cu blenderul sau robotul de bucatarie. De preferat nu se arunca nimic (seminte, coaja la mere, etc de). Se amesteca cu apa si se dilueaza dupa... Citeste continuarea

Clatite australiene - Pikelets

Postat de: mitinita

Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick. Citeste continuarea

Prajitura cu lime

Postat de: mitinita

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma,este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea... Citeste continuarea

Fursecuri cu arahide si cacao

Postat de: mitinita

Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi arahidele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide. Pune-le... Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Corina33

Ciupercutele se spala si se sterg bine, apoi li se rup coditele, dupa care se umple fiecare caciulita cu pate cu ajutorul unei lingurite. Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se condimenteaza... Citeste continuarea

Lamingtons( Tavalita)

Postat de: RuxyRux

Se mixeaza ouale si zaharul in jur de 15 min pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina cu grija, treptat si se amesteca de jos in sus. Se adauga untul topit si racit tot de jos in sus cu grija... Citeste continuarea

Supa cu linte,legume si curry

Postat de: mitinita

Prajeste legumele in ulei si adauga si curry. Prajeste cam 5 minute si adauga lintea ,rosia si supa. Se fierbe cam 50 minute pana e fiarta lintea. Amesteca din cand in cand. Se serveste calda. Citeste continuarea

Tarta cu mere verzi acrisoare

Postat de: cristinne

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Bunica avea mixerul ars, asadar am facut scurta la mana cu telul traditional:)) dar au iesit spuma!. Se freaca galbenusurile cu... Citeste continuarea

Piersici la cuptor in stil australian

Postat de: Corina33

Se spala piersicile, se taie in doua si li se indeparteaza samburele, apoi se taie felii. Se pun intr-un vas, se stropesc cu coniac si se lasa sa stea timp de aprox. 20 de minute. Intre timp se... Citeste continuarea

Wild Pavlova

Postat de: vanilla

Se bat albusurile spuma tare , iar la final se se adauga amidonul si zaharul pudra. Se pune intr-o tava unsa cu ulei o bucata de hartie cerata, pe care se formeaza din bezea o forma rotunda (... Citeste continuarea

PAVLOVA CU CAPSUNI

Postat de: Roda

  (12 felii) 1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la... Citeste continuarea

Lamingtons

Postat de: miha

Blat: Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand vanilia,zaharul,uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,alternata cu laptele.... Citeste continuarea

Salată de somon afumat

Postat de: Ligia

Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari. Se amesteca... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]