Retete traditionale din Austria
Din bucataria austriaca recunoastem cel putin snitelul vienez si tortul Linz. Indrazniti sa gatiti in stil austriac: mancaruri cu ficat, retete de prajituri si multe altele. Bucatarasii care au postat retetele sunt alaturi de dumneavoastra cu sfaturi si idei.
Gatiti in stil austriac!
Contrar firii serioase a austriecilor, bucatele lor sunt colorate si uneori extravagante. Combinatiile cele mai inedite de ingrediente dau nastere unor delicii culinare demne de fostul Imperiu Austriac.
Reteta de desert austriac
Postat de: dantesIata cat de simplu se prepara Reteta de desert austriac: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul pana se intaresc si se adauga galbenusurile, faina, amidonul,... Citeste continuarea
Frittatensuppe sau supa de clatite
Postat de: eumimiPregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la... Citeste continuarea
Tafelspitz vienez
Postat de: mihaelar63Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina... Citeste continuarea
Desert bezele cu nuca de cocos
Postat de: RODIMURAlbușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră... Citeste continuarea
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte
Postat de: BucatarasInainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile... Citeste continuarea
Desert tort de clatite din albusuri
Postat de: ioana_lupuSe topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile... Citeste continuarea
Desert tort Sacher
Postat de: panacrisCiocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se... Citeste continuarea
Aperitiv oua rusesti cu caviar
Postat de: mihaelar63Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua pe lungime .... Citeste continuarea
Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacrisÎn vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul. Între timp se curăță... Citeste continuarea
Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac
Postat de: BurceaVasilica71Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si... Citeste continuarea
Desert chec bicolor
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati... Citeste continuarea
Desert strudel cu mere, nuci si fistic
Postat de: ctlinaSe curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se... Citeste continuarea
Desert strudel cu branza si zmeura
Postat de: ctlinaAmestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi... Citeste continuarea
Desert kouglof/ Guguluf briosa alsaciana
Postat de: ctlinaUngeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut.... Citeste continuarea
Gulas
Postat de: andaoanaCarnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa.... Citeste continuarea
Desert linzer cu gem de capsuni
Postat de: oanaplAmesteci nucile macinate cu zaharul si faina. Adaugi galbenusurile si untul taiat bucatele si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o... Citeste continuarea
Desert buturuga Foret-Noire
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180° C. Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o... Citeste continuarea
Wiener schnitzel -snitel vienez
Postat de: mihaelar63Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii... Citeste continuarea
Cremsnit (rețeta clasica)
Postat de: AndrutzaPSe pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu! Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel... Citeste continuarea
Biscuiti de casa spritati - Spritz
Postat de: ctlinaBateti untul pana devine cremos. Adaugati zaharul, sarea si vanilia si frecati totul bine apoi puneti albusul de ou. Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul... Citeste continuarea
Guguluf imperial cu stafide si rahat
Postat de: ctlinaFrecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si... Citeste continuarea
Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas
Postat de: ctlinaSe curata ananasul , se taie felli rotunde (apoi jumatati). Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti ananasul, scortisoara... Citeste continuarea
PRĂJITURA DOBOȘ
Postat de: panacrisFoile: Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,... Citeste continuarea
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere
Postat de: ctlinaSe curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8... Citeste continuarea
Ştrudel cu gem de caise/ vişine
Postat de: botcrinaÎntr-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi... Citeste continuarea
Islere cu migdale
Postat de: Bianca20Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender... Citeste continuarea
Prajitura austriaca cu caise
Postat de: daniastefaniaSeparam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma... Citeste continuarea
Ștrudel cu mere tip Baclava
Postat de: ctlinaSe curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas. Intr-o tava,... Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: timeaFeliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei... Citeste continuarea
Linzertorte - Reteta video
Postat de: scortisoaralink catre reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=LXoJHD2TquI Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema de 3 ori mai voluminoasa. Adaugam uleiul gradual in... Citeste continuarea
Kaiserschmarrn
Postat de: carolineLuam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.... Citeste continuarea
Snitel vienez - Wiener Schnitzel
Postat de: MokuskaFeliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta, le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,... Citeste continuarea
Prajitura cu nectarine
Postat de: TAB1TANectarinele se taie feliute. Se bate ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se dizolva. Se adauga laptele, esenta se vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar apoi uleiul.... Citeste continuarea
Supa crema de broccoli si telina
Postat de: TAB1TACeapa se curata si se toaca. Telina se curata si se taie in bucatele. Se desfac buchetelele de broccolii. Intr-o oala se pune ceapa in unt sa se caleasca. Se adauga telina. Se adauga... Citeste continuarea
Biscuiti Linzer
Postat de: gabrielacuisineUntul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie... Citeste continuarea
Cartofi piure cu snitel cu susan
Postat de: TAB1TACartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure.... Citeste continuarea
Snitel vienez de pui
Postat de: RoXxPieptul de pui se spala si se taie fasii .Fiecare bucatica de carne se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele.Intr-un castron se bat ouale.Se asezoneaza,se adauga... Citeste continuarea
Supa crema de dovleac cu ghimbir
Postat de: TAB1TAMorcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.... Citeste continuarea
Cotlet de manzat cu sos de legume (in vin)
Postat de: Lia1COTLETUL CU SOS DE LEGUME Într-o tigaie cu margini inalte/cratita antiaderenta se încinge putin ulei la foc moderat, apoi se pune felia (sau feliile, dupa caz) de carne. Dupa... Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza la cuptor
Postat de: danakarinTopim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem... Citeste continuarea