Retete culinare din Austria

Retete traditionale din Austria

Din bucataria austriaca recunoastem cel putin snitelul vienez si tortul Linz. Indrazniti sa gatiti in stil austriac: mancaruri cu ficat, retete de prajituri si multe altele. Bucatarasii care au postat retetele sunt alaturi de dumneavoastra cu sfaturi si idei.


Gatiti in stil austriac!

Contrar firii serioase a austriecilor, bucatele lor sunt colorate si uneori extravagante. Combinatiile cele mai inedite de ingrediente dau nastere unor delicii culinare demne de fostul Imperiu Austriac.

Cremsnit (rețeta clasica)

Postat de: AndrutzaP

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!    Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel... Citeste continuarea

Biscuiti de casa spritati - Spritz

Postat de: ctlina

Bateti untul pana devine cremos. Adaugati zaharul, sarea si vanilia si  frecati totul bine apoi puneti albusul de ou. Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul... Citeste continuarea

Guguluf imperial cu stafide si rahat

Postat de: ctlina

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si... Citeste continuarea

Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas

Postat de: ctlina

Se curata ananasul , se taie felli rotunde (apoi jumatati). Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti ananasul, scortisoara... Citeste continuarea

PRĂJITURA DOBOȘ

Postat de: panacris

Foile:  Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,... Citeste continuarea

Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Postat de: ctlina

Se curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8... Citeste continuarea

Ştrudel cu gem de caise/ vişine

Postat de: botcrina

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi... Citeste continuarea

Islere cu migdale

Postat de: Bianca20

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender... Citeste continuarea

Prajitura austriaca cu caise

Postat de: daniastefania

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma... Citeste continuarea

Ștrudel cu mere tip Baclava

Postat de: ctlina

Se curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas.  Intr-o tava,... Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: timea

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei... Citeste continuarea

Linzertorte - Reteta video

Postat de: scortisoara

link catre reteta video:  https://www.youtube.com/watch?v=LXoJHD2TquI Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema de 3 ori mai voluminoasa. Adaugam uleiul gradual in... Citeste continuarea

Kaiserschmarrn

Postat de: caroline

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.... Citeste continuarea

Snitel vienez - Wiener Schnitzel

Postat de: Mokuska

Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta,   le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,... Citeste continuarea

Prajitura cu nectarine

Postat de: TAB1TA

Nectarinele se taie feliute. Se bate ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se dizolva. Se adauga laptele, esenta se vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar apoi uleiul.... Citeste continuarea

Supa crema de broccoli si telina

Postat de: TAB1TA

Ceapa se curata si se toaca. Telina se curata si se taie in bucatele. Se desfac buchetelele de broccolii. Intr-o oala se pune ceapa in unt sa se caleasca. Se adauga telina. Se adauga... Citeste continuarea

Biscuiti Linzer

Postat de: gabrielacuisine

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie... Citeste continuarea

Cartofi piure cu snitel cu susan

Postat de: TAB1TA

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure.... Citeste continuarea

Snitel vienez de pui

Postat de: RoXx

Pieptul de pui se spala si se taie fasii .Fiecare bucatica de carne se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele.Intr-un castron se bat ouale.Se asezoneaza,se adauga... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Postat de: TAB1TA

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.... Citeste continuarea

Cotlet de manzat cu sos de legume (in vin)

Postat de: Lia1

COTLETUL CU SOS DE LEGUME Într-o tigaie cu margini inalte/cratita antiaderenta se încinge putin ulei la foc moderat, apoi se pune felia (sau feliile, dupa caz) de carne. Dupa... Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza la cuptor

Postat de: danakarin

Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem... Citeste continuarea

Chocolate roll

Postat de: sasha

Separam galbenusurile de albus, batem albusurile  pana devine tare cu cele 4 linguri de zahar. Batem galbenusurile cu lingura de ulei, apoi turnam peste albusuri , apoi in ploaie turnam faina... Citeste continuarea

Bread bowl breakfast

Postat de: sasha

Se taie capacele la chifle si scobim in mijloc pana obtinem un cosulet. Inauntru punem putina sare, unt, felii de rosie si se sparge un ou, presaram cu busuic uscat si dam la cuptor pentru 15... Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: Zamfira

Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l... Citeste continuarea

Prajitura linzer cu gem de capsuni

Postat de: TAB1TA

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Se amesteca bine, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa.... Citeste continuarea

Tort vienez

Postat de: Zamfira

Blat : mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare. Tapetam cu unt... Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume la cuptor

Postat de: TAB1TA

Am incins cuptorul la 220 ° C. Am curatat si taiat legumele cubulete. Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi... Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: TAB1TA

Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm. Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Se pune o folie deasupra si se bate usor cu... Citeste continuarea

Salata vieneza de cartofii

Postat de: TAB1TA

Se curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi.... Citeste continuarea

Supa-crema de morcovi

Postat de: TAB1TA

Se taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se paseaza legumele cu ajutorul unui blender sau al unui tel. Se adauga cca... Citeste continuarea

Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte

Postat de: Maria68

Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade). Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza... Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de: timea

Topim ciocolata pe baie de aburi. Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand... Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: Retetegg

Am taiat muschiul de porc in felii de-a curmezisul fibrei. Sanda Marin zice ca asta-i una din conditii ca snitelul sa iasa ok.   Feliile le-am taiat destul de subtiri si le-am mai batut... Citeste continuarea

Tarta Linzer cu prune si gem

Postat de: RuxyRux

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat. Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune. Prunele le spalam le curatam de... Citeste continuarea

Snitel cu branza la cuptor

Postat de: Zamfira

Pregatim pieptul de pui pentru snitel (spalam carnea, o stergem de apa si o batem). Condimentam pipetul de pui. Pe o parte am pus sare, piper, praf de usturoi iar pe partea cealalta am pus: curry,... Citeste continuarea

Briose pufoase cu Nutella

Postat de: MagdaMag

Luati mixerul,bateti ouale,apoi adaugati iaurtul si uleiul.Dupa ce terminati,adaugati zaharul tos si vanilat,sarea,praful de copt si putin cate putin faina.Mixati bine,iar apoi adaugati laptele si... Citeste continuarea

Supa-crema de leurda

Postat de: Anamaria7

Calim ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi adaugam leurda curatata de codite si o inabusim. Cand s-a muiat si ea, punem supa calda, condimentam cu sare si lasam la foc mic cca 20min.... Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de: Maria68

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu... Citeste continuarea

Gulas vienez

Postat de: Sidy

Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie. Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei. Lasam sa... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: