Retete culinare din Austria

Retete traditionale din Austria

Din bucataria austriaca recunoastem cel putin snitelul vienez si tortul Linz. Indrazniti sa gatiti in stil austriac: mancaruri cu ficat, retete de prajituri si multe altele. Bucatarasii care au postat retetele sunt alaturi de dumneavoastra cu sfaturi si idei.


Gatiti in stil austriac!

Contrar firii serioase a austriecilor, bucatele lor sunt colorate si uneori extravagante. Combinatiile cele mai inedite de ingrediente dau nastere unor delicii culinare demne de fostul Imperiu Austriac.

Reteta de desert austriac

Postat de: dantes

Iata cat de simplu se prepara Reteta de desert austriac: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul pana se intaresc si se adauga galbenusurile, faina, amidonul,... Citeste continuarea

Frittatensuppe sau supa de clatite

Postat de: eumimi

Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la... Citeste continuarea

Tafelspitz vienez

Postat de: mihaelar63

 Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina... Citeste continuarea

Desert bezele cu nuca de cocos

Postat de: RODIMUR

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră... Citeste continuarea

Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte

Postat de: Bucataras

Inainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile... Citeste continuarea

Desert tort de clatite din albusuri

Postat de: ioana_lupu

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza. Separat se bat albusurile... Citeste continuarea

Desert tort Sacher

Postat de: panacris

Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se... Citeste continuarea

Aperitiv oua rusesti cu caviar

Postat de: mihaelar63

Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua  pe lungime .... Citeste continuarea

Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul. Între timp se curăță... Citeste continuarea

Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac

Postat de: BurceaVasilica71

Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si... Citeste continuarea

Desert chec bicolor

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec. Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra. Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala. Amestecati... Citeste continuarea

Desert strudel cu mere, nuci si fistic

Postat de: ctlina

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se... Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si zmeura

Postat de: ctlina

Amestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi... Citeste continuarea

Desert kouglof/ Guguluf briosa alsaciana

Postat de: ctlina

Ungeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut.... Citeste continuarea

Gulas

Postat de: andaoana

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa.... Citeste continuarea

Desert linzer cu gem de capsuni

Postat de: oanapl

Amesteci nucile macinate cu zaharul si faina. Adaugi galbenusurile si untul taiat bucatele si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o... Citeste continuarea

Desert buturuga Foret-Noire

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180° C. Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o... Citeste continuarea

Wiener schnitzel -snitel vienez

Postat de: mihaelar63

Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii... Citeste continuarea

Cremsnit (rețeta clasica)

Postat de: AndrutzaP

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!    Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel... Citeste continuarea

Biscuiti de casa spritati - Spritz

Postat de: ctlina

Bateti untul pana devine cremos. Adaugati zaharul, sarea si vanilia si  frecati totul bine apoi puneti albusul de ou. Incorporam treptat faina amestecata cu maizena, si formati aluatul... Citeste continuarea

Guguluf imperial cu stafide si rahat

Postat de: ctlina

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si... Citeste continuarea

Mini Ștrudel "cosiță" cu ananas

Postat de: ctlina

Se curata ananasul , se taie felli rotunde (apoi jumatati). Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti ananasul, scortisoara... Citeste continuarea

PRĂJITURA DOBOȘ

Postat de: panacris

Foile:  Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,... Citeste continuarea

Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Postat de: ctlina

Se curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8... Citeste continuarea

Ştrudel cu gem de caise/ vişine

Postat de: botcrina

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi... Citeste continuarea

Islere cu migdale

Postat de: Bianca20

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender... Citeste continuarea

Prajitura austriaca cu caise

Postat de: daniastefania

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma... Citeste continuarea

Ștrudel cu mere tip Baclava

Postat de: ctlina

Se curata merele și se taie în cuburi. Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute. Se topește untul rămas.  Intr-o tava,... Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: timea

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei... Citeste continuarea

Linzertorte - Reteta video

Postat de: scortisoara

link catre reteta video:  https://www.youtube.com/watch?v=LXoJHD2TquI Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema de 3 ori mai voluminoasa. Adaugam uleiul gradual in... Citeste continuarea

Kaiserschmarrn

Postat de: caroline

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.... Citeste continuarea

Snitel vienez - Wiener Schnitzel

Postat de: Mokuska

Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta,   le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,... Citeste continuarea

Prajitura cu nectarine

Postat de: TAB1TA

Nectarinele se taie feliute. Se bate ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se dizolva. Se adauga laptele, esenta se vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar apoi uleiul.... Citeste continuarea

Supa crema de broccoli si telina

Postat de: TAB1TA

Ceapa se curata si se toaca. Telina se curata si se taie in bucatele. Se desfac buchetelele de broccolii. Intr-o oala se pune ceapa in unt sa se caleasca. Se adauga telina. Se adauga... Citeste continuarea

Biscuiti Linzer

Postat de: gabrielacuisine

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie... Citeste continuarea

Cartofi piure cu snitel cu susan

Postat de: TAB1TA

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure.... Citeste continuarea

Snitel vienez de pui

Postat de: RoXx

Pieptul de pui se spala si se taie fasii .Fiecare bucatica de carne se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele.Intr-un castron se bat ouale.Se asezoneaza,se adauga... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Postat de: TAB1TA

Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.... Citeste continuarea

Cotlet de manzat cu sos de legume (in vin)

Postat de: Lia1

COTLETUL CU SOS DE LEGUME Într-o tigaie cu margini inalte/cratita antiaderenta se încinge putin ulei la foc moderat, apoi se pune felia (sau feliile, dupa caz) de carne. Dupa... Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza la cuptor

Postat de: danakarin

Topim untul, pregatim aluatul de clatite din ingredientele insirate mai sus, il amestecam bine sa nu aiba cocoloase. Il lasam sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Pentru umplutura, batem... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]