Retete traditionale din Belgia
Cine nu cunoaste renumitele gaufre belgiene pufoase si insiropate sau ciocolata belgiana? Alaturati-va familiei bucataras.ro si vom invata impreuna sa gatim specialitati fine.
Adevaratul gust belgian - un melanj al simturilor
Printre retele belgiene recent adaugate pe bucataras.ro puteti gasi unele pentru dulciuri rapide, paste si torturi. Asteptam cu entuziasm noi provocari culinare asa ca va invitam sa postati noi retete belgiene!
Salata a la Olivier, fara maioneza
Postat de: mihaelar63Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert . Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc... Citeste continuarea
Andive gratinate cu sos cheddar
Postat de: ctlinaPregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si... Citeste continuarea
Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles
Postat de: mihaelar63Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete... Citeste continuarea
Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la... Citeste continuarea
Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar
Postat de: ctlinaPregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un... Citeste continuarea
Stoemp Belga- preparat belgian
Postat de: carolinePunem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit... Citeste continuarea
Pulpa de miel gatit cu bere
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se... Citeste continuarea
Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei
Postat de: SatisfyyourcravingsSe toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici. Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale. Se... Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu tocanita flamanda la slow cooker Crock-Pot
Postat de: SatisfyyourcravingsCeapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca. Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina. Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta,... Citeste continuarea
Gaufre au chocolat
Postat de: elucubratiiculinareÎntr-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul... Citeste continuarea
Waffe cu dulceata de afine
Postat de: oanaplPui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi,... Citeste continuarea
Pui in sos de bere neagra
Postat de: ctlinaSe spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și... Citeste continuarea
Flan de conopida
Postat de: ctlinaRupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la... Citeste continuarea
Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,... Citeste continuarea
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade
Postat de: ctlinaÎn oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins. Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.... Citeste continuarea
Vafe- Gaufres sarate cu broccoli
Postat de: ctlinaFierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute. Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite. Se dizolvă drojdia în... Citeste continuarea
Andive gratinate
Postat de: ctlinaSe indeparteaza cotorul si se spala.andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o... Citeste continuarea
Biscuiti "les moques"
Postat de: comanligiaSe pegatesc ingredientele si se cantaresc. Se pregateste mai intai crema frangipane: Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare.... Citeste continuarea
Waffle cu Cartofi
Postat de: ctlinaCuratati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,... Citeste continuarea
Gaufres cu Cartofi
Postat de: ctlinaCuratati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,... Citeste continuarea
Vafe - Gaufre Belgiene
Postat de: ctlinaFaceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am... Citeste continuarea
Waffa
Postat de: Pungasa_RogueSe separa albusul de galbenus. Se bate albusul cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine bezea. Se adauga galbenusul si uleiul si se incorporeaza. Dupa aceea se... Citeste continuarea
Vafe belges de Liège
Postat de: ctlinaFaceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat) Se adauga apoi untul moale... Citeste continuarea
Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)
Postat de: DoinavarCuratati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama. Intre timp curatati cepele si... Citeste continuarea
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)
Postat de: DoinavarCuratati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati... Citeste continuarea
Gaufre
Postat de: doralinda72Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se... Citeste continuarea
Supa crema de praz
Postat de: cristeena20- Se taie julien prazul (inclusiv din partea verde) - se inabusa in unt pana devine moale, punem cartofii cuburi si apoi adaugam din supa de pui si putina apa completare. Adaugam sare dupa gust... Citeste continuarea
Supa crema de curgette
Postat de: cristeena20- se taie legumele bucati potrivite -ceapa o taiem marunt - intr-o oala se pune ulei de masline cu putin unt la incins si adaugam ceapa. Nu se prajeste ci doar se inmoaie usor, cat sa... Citeste continuarea
Tarta cu branza de vaci si portocale
Postat de: angelikaSe amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora. Se amesteca... Citeste continuarea
Copanele cu cartofi in sos de bere bruna, la cuptor
Postat de: bubulina44Copanelele se spala bine, se verifica sa fie curatate bine de puf si pene, apoi se sterg cu un prosop/servetel uscat. Se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia (am pus si... Citeste continuarea
Gauffres de Bruxelles
Postat de: rodicamariaAmestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece... Citeste continuarea
Belgian Waffles
Postat de: Anamaria7Maia: Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura. Aluat: Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si... Citeste continuarea
Gauffre
Postat de: LUKVafele se ung cu dulceata.Se pune deasupra frisca apoi peste frisca sirop de visine... Citeste continuarea
Waffe cu parmezan
Postat de: OanaSe separa ouale. Untul moale se mixeaza si se adauga rand pe rand cate un galbenus. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt. Se adauga parmezanul si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza... Citeste continuarea
Yogurt waffles
Postat de: ionixOuale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, treptat, si apoi apa minerala, putin cate putin. Se amesteca bine ingredientele iar separate amestecam faina cu:... Citeste continuarea
Waffe cu miere si iaurt
Postat de: mihaelar63se amesteca intr-un vas faina alba , faina integrala , praful de copt ,bicarbonatul , sarea si scortisoara . separat in alt vas se amesteca laptele , iaurtul,uleiul , mierea si... Citeste continuarea
Waffe belgiene
Postat de: OanaSe amesteca intr-un castron faina, zaharul si praful de copt. Se adauga untul moale si ouale si se mixeaza bine. rezulta un aluat mai gros, care nu curge. Aparatul de waffe se incinge si se... Citeste continuarea
Tort belcolade
Postat de: AlexaSe prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin... Citeste continuarea
Vafe cu ciocolata si cafea
Postat de: SabinaAmestecam mai intai ingredientele uscate si separt cele lichide. Combinam cele doua tipuri de amestecuri omogenizam bine. Coace in formele de vafe. Forma este dreptunghiulara, insa eu pun mai... Citeste continuarea
Carbonada Flamanda
Postat de: RalucaSpalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama. Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si... Citeste continuarea