Retete culinare din Belgia

Retete traditionale din Belgia

Cine nu cunoaste renumitele gaufre belgiene pufoase si insiropate sau ciocolata belgiana? Alaturati-va familiei bucataras.ro si vom invata impreuna sa gatim specialitati fine.


Adevaratul gust belgian - un melanj al simturilor

Printre retele belgiene recent adaugate pe bucataras.ro puteti gasi unele pentru dulciuri rapide, paste si torturi. Asteptam cu entuziasm noi provocari culinare asa ca va invitam sa postati noi retete belgiene!

Salata a la Olivier, fara maioneza

Postat de: mihaelar63

 Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .  Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc... Citeste continuarea

Andive gratinate cu sos cheddar

Postat de: ctlina

Pregatiti sosul cu branza cheddar  : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si... Citeste continuarea

Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

Postat de: mihaelar63

Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete... Citeste continuarea

Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la... Citeste continuarea

Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar

Postat de: ctlina

Pregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un... Citeste continuarea

Stoemp Belga- preparat belgian

Postat de: caroline

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit... Citeste continuarea

Pulpa de miel gatit cu bere

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se... Citeste continuarea

Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei

Postat de: Satisfyyourcravings

Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici. Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale.  Se... Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu tocanita flamanda la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Satisfyyourcravings

Ceapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca. Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina.  Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta,... Citeste continuarea

Gaufre au chocolat

Postat de: elucubratiiculinare

Într-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul... Citeste continuarea

Waffe cu dulceata de afine

Postat de: oanapl

Pui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi,... Citeste continuarea

Pui in sos de bere neagra

Postat de: ctlina

Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și... Citeste continuarea

Flan de conopida

Postat de: ctlina

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la... Citeste continuarea

Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,... Citeste continuarea

Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

Postat de: ctlina

În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins. Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.... Citeste continuarea

Vafe- Gaufres sarate cu broccoli

Postat de: ctlina

Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute. Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite. Se dizolvă drojdia în... Citeste continuarea

Andive gratinate

Postat de: ctlina

Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele.  Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o... Citeste continuarea

Biscuiti "les moques"

Postat de: comanligia

Se pegatesc ingredientele si se cantaresc. Se pregateste mai intai crema frangipane: Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare.... Citeste continuarea

Waffle cu Cartofi

Postat de: ctlina

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,... Citeste continuarea

Gaufres cu Cartofi

Postat de: ctlina

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,... Citeste continuarea

Vafe - Gaufre Belgiene

Postat de: ctlina

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am... Citeste continuarea

Waffa

Postat de: Pungasa_Rogue

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine bezea. Se adauga galbenusul si uleiul si se incorporeaza. Dupa aceea se... Citeste continuarea

Vafe belges de Liège

Postat de: ctlina

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat) Se adauga apoi untul moale... Citeste continuarea

Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)

Postat de: Doinavar

Curatati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama. Intre timp curatati cepele si... Citeste continuarea

Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)

Postat de: Doinavar

Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati... Citeste continuarea

Gaufre

Postat de: doralinda72

Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se... Citeste continuarea

Supa crema de praz

Postat de: cristeena20

- Se taie julien prazul (inclusiv din partea verde) - se inabusa in unt pana devine moale, punem cartofii cuburi si apoi adaugam din supa de pui si putina apa completare. Adaugam sare dupa gust... Citeste continuarea

Supa crema de curgette

Postat de: cristeena20

- se taie legumele bucati potrivite -ceapa o taiem marunt  - intr-o oala se pune ulei de masline cu putin unt la incins si adaugam ceapa. Nu se prajeste ci doar se inmoaie usor, cat sa... Citeste continuarea

Tarta cu branza de vaci si portocale

Postat de: angelika

Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora. Se amesteca... Citeste continuarea

Copanele cu cartofi in sos de bere bruna, la cuptor

Postat de: bubulina44

Copanelele se spala bine, se verifica sa fie curatate bine de puf si pene, apoi se sterg cu un prosop/servetel uscat. Se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia (am pus si... Citeste continuarea

Gauffres de Bruxelles

Postat de: rodicamaria

Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece... Citeste continuarea

Belgian Waffles

Postat de: Anamaria7

Maia: Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura. Aluat: Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si... Citeste continuarea

Gauffre

Postat de: LUK

  Vafele se ung cu dulceata.Se pune deasupra frisca apoi peste frisca sirop de visine... Citeste continuarea

Waffe cu parmezan

Postat de: Oana

Se separa ouale. Untul moale se mixeaza si se adauga rand pe rand cate un galbenus. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt. Se adauga parmezanul si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza... Citeste continuarea

Yogurt waffles

Postat de: ionix

Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, treptat, si apoi apa minerala, putin cate putin. Se amesteca bine ingredientele iar separate amestecam faina cu:... Citeste continuarea

Waffe cu miere si iaurt

Postat de: mihaelar63

se amesteca intr-un vas faina alba , faina integrala , praful de copt ,bicarbonatul  , sarea si scortisoara . separat in alt vas se amesteca laptele , iaurtul,uleiul , mierea si... Citeste continuarea

Waffe belgiene

Postat de: Oana

Se amesteca intr-un castron faina, zaharul si praful de copt. Se adauga untul moale si ouale si se mixeaza bine. rezulta un aluat mai gros, care nu curge. Aparatul de waffe se incinge si se... Citeste continuarea

Tort belcolade

Postat de: Alexa

Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin... Citeste continuarea

Vafe cu ciocolata si cafea

Postat de: Sabina

Amestecam mai intai ingredientele uscate si separt cele lichide. Combinam cele doua tipuri de amestecuri omogenizam bine. Coace in formele de vafe. Forma este dreptunghiulara, insa eu pun mai... Citeste continuarea

Carbonada Flamanda

Postat de: Raluca

Spalam carnea, o taiem in cubulete si o prajim intr-o cratita 5-10 minute, pana isi schimba culoarea si lasa zeama. Separat taiem cepele rondele si le calim in putin ulei (sau unt). Adaugam si... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]