Retete culinare din Canada

Retete traditionale din Canada

Datorita bogatiei de legume, fructe si carnuri, bucataria canadiana este foarte diversa si complexa: retete cu peste, carne si multe prajituri delicioase. Bucatarasii nostri ne impartasesc multiplele moduri de folosire ale siropului de artar sau ale altor ingrediente specifice.


Mancaruri canadiene originale

Fie ca locuiesc in Canada sau au rude si prieteni de acolo, bucatarasii nostri ne invata cum sa facem clatite, torturi si placinte originare din Canada.

Ardei umplut cu sos de rosii

Postat de: monusha

Calim ceapa intr-o cratita cu ulei pina devine aurie, apoi adaugam sarea, piperul boiaua si tumernicul(daca va place) si orezul pe care le lasam 5-6 min  dupa care le lunam de pe foc si le... Citeste continuarea

Varza acra cu ciolan afumat si orez la cuptor

Postat de: monusha

Varza din cutie o clatim cu apa rece si o scurgem. Intr-o cratita punem 2-3 linguri ulei si apoi adaugam ciolanul taiat bucatele si il lasam un pic la inabusit 5-7 min apoi adaugam ceapa tocata... Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: eumimi

Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii... Citeste continuarea

Salata cu capsuni, telemea si migdale

Postat de: mihaelar63

Spalati si taiati felii capsunile. Taiati cuburi telemeaua. Salata se taie  fasii [ca varza]. Ceapa se curata si se taie pestisori. Amestecati intr-un bol... Citeste continuarea

Somon file pe fund de lemn de cedru

Postat de: ralu_ca

Pentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul... Citeste continuarea

Andive_barcute

Postat de: ralu_ca

Intr-un vas punem tonul, sare, piper, patrunjel tocat, 3-4 linguri crema philadelphia, albusurile tocate marunt si cateva capere si zeama de lamaie, apoi omogenizam pana obtinem o crema.... Citeste continuarea

Supa cu tortellini

Postat de: mihaelar63

Se calesc in ulei ceapa si usturoiul intr-o oala mare. Cand acestea devin sticloase se aduga cuburile de muschiulet de porc. Prajiti impreuna 2-3 minute si turnati deasupra... Citeste continuarea

Prajitura cu banane si nuca de cocos

Postat de: ctlina

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine).  Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt,... Citeste continuarea

VARZA DE BRUXELLES CU CEAPA SI SEMINTE DE MUSTAR

Postat de: mihaelar63

Varzuta de Bruxelles se  curata de frunzele exterioare se curata de eventualul cotor,se incresteaza in cruce si se spala . Intr-o tigaie wok mare se pune la topit untul impreuna... Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu legume asortate

Postat de: monusha

 Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori... Citeste continuarea

Felii Nanaimo

Postat de: mitinita

Baza Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza... Citeste continuarea

Carrot cake

Postat de: gabrielacuisine

Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase si isi tripleza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si incorporam. Intr-un vas separat, cernem ingredientele uscate: faina, praful de... Citeste continuarea

Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti

Postat de: gabrielacuisine

Se pune frisca lichida impreuna cu laptele condensat intr-un bol (sau in robotul cu mixer). Se mixeaza cca 3-4 minute pana cand capata consistenta (se intareste) apoi adaugam sucul de la cele 2... Citeste continuarea

Otet de afine si merisore cu ierburi

Postat de: mihaelar63

Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor . Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul . Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la... Citeste continuarea

Chocolate crinkles

Postat de: lucy2002

Se freaca spuma ouale cu zaharul. Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu. Se adauga faina... Citeste continuarea

Tort de ciocolata ” Express”

Postat de: gabrielacuisine

Timp de preparare si montare: 1h 30 min Ustensile necesare: 2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm) hartie pentru copt inel pentru torturi (pentru montare), fara... Citeste continuarea

Tort Trufa

Postat de: gabrielacuisine

Blaturi: Preincalzim cuptorul la 175°C (350ºF). Se ung 3 forme de tort (diam. 23 cm) cu unt apoi se tapeteaza cu foaie de copt doar baza. Se pudreaza cu cacao, scuturand excesul.... Citeste continuarea

Fursecuri-bufniţă

Postat de: simonacallas

Făina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi... Citeste continuarea

Poutine

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute.  Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline.  Se introduc în cuptorul preîncălzit... Citeste continuarea

Chec cu merisoare, nuci si portocala

Postat de: gabrielacuisine

Preincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF). Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina. Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina... Citeste continuarea

Chec cu mere si scortisoara

Postat de: gabrielacuisine

Preincalzim cuptorul la 175ºC. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm). Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem... Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Postat de: gabrielacuisine

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat... Citeste continuarea

Prajitura cu merisoare si nuci de post

Postat de: gabrielacuisine

Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si... Citeste continuarea

Tarta cu merisoare

Postat de: gabrielacuisine

Preincalzim cuptorul la 160 ºC. Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt. Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4... Citeste continuarea

Placinta cu afine, americana

Postat de: gabrielacuisine

Pregatim intai aluatul: Intr-un castron punem faina impreuna cu margarina taiata bucatele mici si cu sarea. Amestecam cu mainile pana cand obtinem un aluat sfaramicis, apoi adaugam apa si... Citeste continuarea

Biscuiti digestivi

Postat de: gabrielacuisine

Punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare intr-un castron. Adaugam untul la temperatura camerei si framantam cu mana pana il incorporam. Adaugam laptele rece si... Citeste continuarea

Ariciul_aperitiv

Postat de: ralu_ca

Jumatatea de pepene se scobeste in interior, se intoarce "pe burta" si infigem scobitori umplute cu cherry, branzica, maslina, pana cand se umple toata suprafata Imaginea este sugestiva! Citeste continuarea

Desert de vara

Postat de: ralu_ca

Dupa cum arata poza nu este nicio filozofie in asamblarea acestui desert. Avem nevoie de ingredientele mentioante mai sus ( dar daca aveti si altele se pot folosi ) le asezam in bete speciale... Citeste continuarea

Tort de ciocolata Tuxedo

Postat de: gabrielacuisine

Blat:  Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat... Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere

Postat de: gabrielacuisine

Blatul: Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si... Citeste continuarea

Cheesecake copt

Postat de: gabrielacuisine

Blat: Zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan Adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana... Citeste continuarea

Cappuccino cheesecake

Postat de: gabrielacuisine

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam... Citeste continuarea

Pancakes cu topping de ciocolata iute si scortisoara

Postat de: sasha

Pregatim aluatul de clatite cu  ingredientele de mai sus,aluatul trebuie sa fie mai grosut fata de celelalte subtiri. Incingem o tigaie cu putin ulei,adaugam 1 polonic din aluat si lasam sa... Citeste continuarea

Briose cu merisoare si lamaie

Postat de: gabrielacuisine

Modul de preparare este foarte simplu. In primul rand cernem faina si praful de copt si le amestecam intr-un castron. In alt bol mai inalt mixam foarte bine oualele cu zaharul pana se... Citeste continuarea

Chec pufos cu afine

Postat de: gabrielacuisine

Preparare: Chec Punem faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Separat, frecam untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam oul si smantana, mixand dupa fiecare aditie... Citeste continuarea

Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara

Postat de: gabrielacuisine

Toate ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de aluat. Ca sa elucidez chestia cu un ou si jumatate, vreau sa va zic ca se procedeaza asa: se ia un ou... Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao si nuci

Postat de: gabrielacuisine

Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana... Citeste continuarea

Pancakes cu Finetti si banane

Postat de: aalliinnaa07

Punem zaharul si ouale intr-un vas, batem ouale si zaharul cu mixerul pana cand zaharul se topeste de tot, ouale isi dubleaza volumul si se albesc. Dupa ce ouale se albesc adaugam faina cu un praf... Citeste continuarea

Fursecuri cu fistic_Valerie

Postat de: ralu_ca

Aluatul: Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza... Citeste continuarea

Gingerbread/Turtă dulce Canada

Postat de: Ade200

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: