Retete traditionale din Canada
Datorita bogatiei de legume, fructe si carnuri, bucataria canadiana este foarte diversa si complexa: retete cu peste, carne si multe prajituri delicioase. Bucatarasii nostri ne impartasesc multiplele moduri de folosire ale siropului de artar sau ale altor ingrediente specifice.
Mancaruri canadiene originale
Fie ca locuiesc in Canada sau au rude si prieteni de acolo, bucatarasii nostri ne invata cum sa facem clatite, torturi si placinte originare din Canada.
Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara
Postat de: gabrielacuisineToate ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de aluat. Ca sa elucidez chestia cu un ou si jumatate, vreau sa va zic ca se procedeaza asa: se ia un ou... Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si nuci
Postat de: gabrielacuisinePunem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana... Citeste continuarea
Pancakes cu Finetti si banane
Postat de: aalliinnaa07Punem zaharul si ouale intr-un vas, batem ouale si zaharul cu mixerul pana cand zaharul se topeste de tot, ouale isi dubleaza volumul si se albesc. Dupa ce ouale se albesc adaugam faina cu un praf... Citeste continuarea
Fursecuri cu fistic_Valerie
Postat de: ralu_caAluatul: Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza... Citeste continuarea
Gingerbread/Turtă dulce Canada
Postat de: Ade200Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe... Citeste continuarea
Paine de casa neframantata
Postat de: SidyIntr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele. Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn... Citeste continuarea
Smochine coapte a la Anna Olson
Postat de: mihaelar63Smochinele se spala si se incresteaza la codita in patru Se se strang usor in partea rotunda , astfel se desfac frumos si poate fi pus in deschizatura cate o lingurita serioasa de iaurt... Citeste continuarea
Clatite americane - Pancakes
Postat de: mitinitaSe amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga... Citeste continuarea
Banana Nanaimo Bars
Postat de: Anamaria7Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol. Baza: Biscuitii se macina => "pesmet". Pe baie de... Citeste continuarea
Cheese cake
Postat de: marcelasDin toate ingredientele, pentru baza, facem un aluat moale pe care il intindem,cu mana, intr-o tava mai mica. Punem crema de branza peste baza de aluat din tava si coaceam la 360F timp de... Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: marcelasFacem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore. Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin unt. Impartim aluatul in 2 bucati egale.... Citeste continuarea
Piept de pui cu citrice la cuptor
Postat de: marcelasSe pragateste o tava, peste care punem hartie de pergament. Radem putina coaja de portocala si de lamaie, pe care le amestecam cu pesmetul, parmezanul ras si condimentele. Taiem felii portocala... Citeste continuarea
Prajitura fina cu struguri albi si vin
Postat de: marcelasIntr-un castron, amestecam faina cu praful de copt. Amestecam toate celelalte ingrediente, la care, adaugam apoi faina. Pregatim o tava tapetata cu faina(eu am folosit spray PAM nonstick cu... Citeste continuarea
Tarta de ou si parmezan
Postat de: marcelasSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Amestecam parmezanul cu pesmetul, sarea si piperul(sare foarte putina sau chiar deloc, pentru ca parmezanul e destul de sarat).... Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone
Postat de: BrindusaBlatul: Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici... Citeste continuarea
Briose cu dovleac
Postat de: adriana65Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie. In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa... Citeste continuarea