Retete culinare din Elvetia

Prajitura cu morcovi si migdale

Postat de: anamaria33

Separam ouale. Galbenusurile si mierea de albine le amestecam pana obtinem o pasta spumoasa dupa care adaugam zeama si coaja de lamaie, morcovii, migdalele, faina, sarea si praful de copt sau... Citeste continuarea

Raclette

Postat de: danakarin

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii plasam intr-un bol. Pregatim in diferite boluri mai mari sau mai mici restul ingredientelor. Pregatim si feliile de branza destul de grosute. ... Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: marianascarlat

Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam  bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici... Citeste continuarea

Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Postat de: Sidy

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele. Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise... Citeste continuarea

Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale

Postat de: Sidy

Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald. In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de... Citeste continuarea

Tarta aperitiv Cristina

Postat de: Sidy

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece. Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face... Citeste continuarea

Sufleu dublu cu crema elvetiana

Postat de: RuxyRux

Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult). Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte. Tinem vasul la foc mic maxm 5... Citeste continuarea

Birchermuesli

Postat de: Kadia80

Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda. A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea,... Citeste continuarea

Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Postat de: Kadia80

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o... Citeste continuarea

Pui cu sos curry si garnitura de orez

Postat de: Sidy

Pieptul de pui se taie bucatele , se condimenteaza bine si se prajeste untr-un wok in putin unt.Dupa ce s-a prajit adaugam faina amestecata cu smantana, curry sau ardei iute tocat marunt. Punem... Citeste continuarea

Pui cu tomate -duo

Postat de: Sidy

Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza.Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin... Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de: ela

Carnea se taie fasii subtiri si se pune la prajit la foc puternic,amestecand continuu pana se rumeneste frumos. In untul ramas se pune ceapa taiata marunt,usturoiul pisat cu putina apa si se... Citeste continuarea

Friptura de porc elvetiana

Postat de: Sidy

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora. Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc... Citeste continuarea

Paine elvetiana

Postat de: RuxyRux

1.Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gropita in mijloc. Amestecati drojdia si apa calduta intr-un vas. 2. Incalziti putin smantana intr-un vas mic pana ajunge la temperatura... Citeste continuarea

Pui cu masline , in stil italian

Postat de: Sidy

Carnea se spala si se usuca bine apoi se asezoneaza  cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline pina devine aurie. Se scoate din wok si se pune pe servetel absorbant. In... Citeste continuarea

Pulpe cu piersici

Postat de: Sidy

Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt. Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok. In uleiul... Citeste continuarea

Pui cu tomate -duo

Postat de: Sidy

Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza.Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin... Citeste continuarea

Salata cu crenvursti si castravete

Postat de: Corina33

Se scoate pielita de pe crenvursti si se taie felii subtiri. Se taie cascavalul in fasii inguste. Se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Se spala ardeiul si se taie in fasii inguste. Se... Citeste continuarea

Sufleu elvetian cu cascaval

Postat de: Corina33

Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se dau feliile de paine cu unt, se aseaza intr-o tava unele langa altele, se baga in cuptorul fierbinte si se coc aprox. 5 minute, pana cand devin... Citeste continuarea

Parfum din insule

Postat de: yafa

Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa. Amestecam maizena... Citeste continuarea

Paine impletita elvetiana

Postat de: miha

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam... Citeste continuarea

Snitel elvetian

Postat de: Oana

Pieptul de pui se spala, apoi se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele. Ies 8 bucati. Se bat ouale si se amesteca cu faina, sare, piper si un varf de cutit nucsoara. Se omoenizeaza... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: