Retete traditionale din Franta
Din minunata Franta, bucatarasii nostri au ales cele mai sofisticate mancaruri: Quiche Lorraine, Cassoulet, Ratatouille, Madeleine si multe altele... Lista continua cu preparate care-ti lasa gura apa !
Retete sofisticate frantuzesti
Incantati-va prietenii si familia cu niste delicatese frantuzesti, de la salate si supe pana la feluri principale complexe si deserturi sofisticate. Merita sa va rasfatati simturile cu retete traditionale din Franta.
Cotlet de porc cu broccoli si cabanos
Postat de: ctlinaTaiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine. Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute.... Citeste continuarea
Pizza rapida cu aluat din tortillas
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 200°C. Pe o placa de pizza puneti o tortilla. Ungeti-o cu ulei de masline, puneti deasupra cealalta tortilla si ungeti-o si pe ea cu ulei de masline. Am... Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu bere si fasole verde
Postat de: ctlinaCurățați ceapa și cățeii de usturoi. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Într-o caserolă se încălzește uleiul. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul taiat bucati.... Citeste continuarea
Supa crema din sparanghel
Postat de: panacrisLegumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la... Citeste continuarea
Croissant mic dejun
Postat de: panacrisCroissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu... Citeste continuarea
Scarita de porc/ Ribs la cuptor
Postat de: ctlinaCuratati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si... Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan
Postat de: ctlinaSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine. Puneti-le la prajit... Citeste continuarea
Piept de rata crud uscat
Postat de: ctlinaSe pune sare groasa pe fundul unui vas. Deasupra se pune pieptul de rata si se acopera complet cu sare. Filmati vasul cu film alimentar. Se lasa la macerat 24 de ore la frigider (deasupra... Citeste continuarea
Spata de miel confiata in cidru
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti... Citeste continuarea
Desert fursecuri / Biscuiti cu migdale, fara gluten, keto, low carb
Postat de: ctlinaPreîncălziți cuptorul la 165 ° C. Mixați pudră îndulcitorul sau zahărul. Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Bateti albusurile spuma.... Citeste continuarea
Chec cu conopida si ton
Postat de: ctlinaSpalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute. Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in... Citeste continuarea
Varza de Bruxelles la cuptor
Postat de: ctlinaSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2. Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul... Citeste continuarea
Sufleu de conopida, la cuptor
Postat de: RODIMURConopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”).... Citeste continuarea
Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole
Postat de: crisselichUntul se topeste la temperatura mica si apoi se caleste morcovul, ceapa si telina. Turnam faina "in ploaie" si amestecam pana se incorporeaza toata. Fierbem amestecul 1-2 minute, pana... Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu castane
Postat de: ctlinaCuratati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul, cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa... Citeste continuarea
Clementine inghetate
Postat de: ctlinaSe spală fructele. Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa. Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator. Sucul si pulpa le mixati cu siropul de artar... Citeste continuarea
Gratin de dovleac si branza raclette
Postat de: ctlinaCurățați și tăiați dovleacul în bucăți. Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul... Citeste continuarea
Crap cu lamaie si rozmarin
Postat de: mihaelar63Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie... Citeste continuarea
Supa crema de dovleac (bucatarie franceza)
Postat de: costi7hectorCoacem dovleacul si baconul, după care calim ceapă și usturoiul împreună cu ghimbirul. Stingem cu apa, adăugăm cartofii, laptele de cocos, oregano, sare si piper dupa gust... Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci
Postat de: oanaplSe spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin... Citeste continuarea
Lup de mare/ Biban gatit in papiota
Postat de: ctlinaCurățați ceapa și tăiați-o lamele. Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii. Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii.... Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine
Postat de: ctlinaPregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat... Citeste continuarea
Cartofi ca frantuzesti
Postat de: mihaelar63Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji... Citeste continuarea
Desert clafoutis cu mere si stafide
Postat de: RODIMURMerele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre... Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ton si branza de capra proaspata
Postat de: ctlinaPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră... Citeste continuarea
Gem de smochine (reteta low carb)
Postat de: ctlinaSpalati smochinele si taiati coditele. Taiati-le bucati. Puneti fructele intr-o oala cu indulcitorul si 100 ml de apa. Aduceti la fierbere. Gatiti 30 de minute amestecand in mod regulat.... Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei
Postat de: ctlinaPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare. Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte... Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu ardei si rozmarin
Postat de: ctlinaSpălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi. Spălați... Citeste continuarea
Gratin de vinete provensal
Postat de: ctlinaSpălați legumele. Curățați și tocați usturoiul Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.... Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu doua tipuri de cascaval
Postat de: MonicaGRCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se fierb in apa fierbinte timp de 7 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet. Se unge o tava cu unt, apoi se asaza feliile de cartofi una langa... Citeste continuarea
Desert biscuiti cu tarate de grau si marmelada de gutui
Postat de: ctlinaScoateti untul din frigider 1 ora inainte. Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale. Puneti-l la rece timp de 20 de minute. Faceti apoi bile de aluat si puneti-le... Citeste continuarea
Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
Postat de: ctlinaSpalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti... Citeste continuarea
Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide
Postat de: ctlinaTopiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde. Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul. ... Citeste continuarea
Gofre sandvis
Postat de: RODIMURSe fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se... Citeste continuarea
Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata
Postat de: ctlinaMixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul... Citeste continuarea
Ficat de vitel cu otet si capere
Postat de: ctlinaPuneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti... Citeste continuarea
Aperitiv gofre Croque Monsieur
Postat de: RODIMURPentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat... Citeste continuarea
Gofre sarate, cu spanac
Postat de: RODIMURSpanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere).... Citeste continuarea
Desert budinca flan cu cafea
Postat de: ctlinaPreîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un castron sau în robotul de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorii. Adăugați cafeaua, mascarponele și... Citeste continuarea
Ridichi murate in otet / Pickles
Postat de: ctlinaSterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. Curățați si spălați ridichile . Curățați morcovul și tăiați-l ... Citeste continuarea