Retete culinare din Germania

Retete traditionale din Germania

Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.


Retete germane originale

Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.

Prajitura Donauwelle pentru Haloween

Postat de: ctlina

Se prepară blatul:  Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu... Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu carnaciori

Postat de: ctlina

Intindem aluatul foietj într-un dreptunghi mare. Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem... Citeste continuarea

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Postat de: panacris

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am... Citeste continuarea

Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

Postat de: ela2015

Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este... Citeste continuarea

Flammkuchen-Toast

Postat de: cris2711

Ceapa verde se taie rondele. Cuptorul se pregateste la 175° C. Intr-un castron, de marime mijlocie, se combina ingredientele de mai sus. Se formeaza  o crema mai consistenta.... Citeste continuarea

Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si... Citeste continuarea

Bretzel sau covrig nemtesc

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si... Citeste continuarea

Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

Postat de: cris2711

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron... Citeste continuarea

O intalnire delicioasa intre visine si lichior de oua

Postat de: cris2711

Intr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de... Citeste continuarea

Tort Raffaelo

Postat de: rodicaspring

Blat 1 : Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt. Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata... Citeste continuarea

Snitel de porc in crusta de cartofi

Postat de: mihaelar63

Carnea  deporc se bate cu batatorul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si salvie maruntita . Cartofii se curata si se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg... Citeste continuarea

Rulouri din carne de manzat

Postat de: panacris

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o... Citeste continuarea

Tort rocher ferrero

Postat de: rodicaspring

Avem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele  , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte... Citeste continuarea

Lebar

Postat de: dantes

Se spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o... Citeste continuarea

Turta dulce cu dovleac si alune

Postat de: ctlina

Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte).  L-am  taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat.  Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia,... Citeste continuarea

Eierpunsch Mamma Mia

Postat de: cris2711

Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece. Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in... Citeste continuarea

Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

Postat de: cris2711

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok. Se pune sare si piper dupa gust. Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul... Citeste continuarea

Fursecuri cu alune si crema de ciocolata

Postat de: rodicaspring

Untul se amesteca cu oulale si zaharul, faina amestecata cu alune se adauga  si se face un aluat care se tine putin in frigider, apoi se intind foi care se decupeaza cu forme diferite. Se... Citeste continuarea

Fursecuri nemtesti

Postat de: dantes

Migdalele le-am decojit si le-am macinat.pentru decojirea migdalelor se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam migdalele si oprim focul se lasa 2 minute apoi se pot decoji foarte usor... Citeste continuarea

Briosa "Chinois" cu crema de alune

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua,... Citeste continuarea

Salata de cartofi bicolora

Postat de: ctlina

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.Se prepară sosul ( sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat. Se adauga... Citeste continuarea

Costițe prăjite

Postat de: panacris

Coastele spălate și porționate se pun la prăjit într-o tigaie grill, preîncăzită. Se prăjesc pe ambele părți, până se rumenesc bine, la foc mediu, neacoperit. Atenție,... Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si zmeura

Postat de: panacris

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se... Citeste continuarea

Rulouri din carne de vita

Postat de: panacris

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează de sare, piper, apoi se ung cu muștar. Se așează pe fiecare bucată de carne asezonată,... Citeste continuarea

Sparanghel in foi de Lasagne

Postat de: cris2711

1. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de... Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume

Postat de: anamaria33

Se amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen). Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate. Se curata legumele, se spala si se taie in bucati... Citeste continuarea

Friganele cu scortisoara

Postat de: cris2711

Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara. Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita. Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi... Citeste continuarea

Felie de lapte - Milch Schnitte

Postat de: Corina33

Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de... Citeste continuarea

Ricotta Flammeri

Postat de: cris2711

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la... Citeste continuarea

Carne de porc in bait

Postat de: eya

Carnea se tranșează ca și cea pt șnițele, dar de grosimea unui deget.  Într-un bol se pun sare, piper, boia, cantitatea lor sa fie de o linguriță, ulei. Se pun bucățile de... Citeste continuarea

Fursecuri vegane de cocos cu banane

Postat de: Corina33

Am pornit cuptorul si am tapetat o tava cu hartie de copt. Am luat doua banane mari si coapte, le-am facut piure cu un mixer vertical. Peste banane am turnat 100 g de cocos si am amestecat bine.... Citeste continuarea

Rosinenschnecke de la Corina

Postat de: Mokuska

Fierbem budinca cu mai putin lapte decat sc rie pe punga (eu in loc de 1 l cat scria am pus doar 700 ml lapte) si cu zaharul. Acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca.  Dupa... Citeste continuarea

Brezel

Postat de: raluca95

Punem faina si sarea intr-un vas si le amestecăm bine. Frecam drojdia cu zaharul intr-un bol si o dizolvam in jumătate din laptele caldut si lăsăm cam 10 minute pana se activează drojdia.... Citeste continuarea

Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la Crock Pot

Postat de: AlexTeacher

Introduceti carnea tocata intr-un bol; Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne; Tocati mararul si patrunjelul marunt si... Citeste continuarea

Dulceata de capsuni aromata cu lavanda

Postat de: Corina33

Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de zahar intr-un blender. Se... Citeste continuarea

Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit

Postat de: Corina33

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam... Citeste continuarea

Prajitura Punsch

Postat de: Moni_alex

Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat... Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

Postat de: mitinita

Blatul Preaincalzim cuptorul. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si... Citeste continuarea

Blat de tort cu cacao si indulcitor Green Sugar

Postat de: mitinita

Preaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se... Citeste continuarea

Tiramisu cu capsuni si cocos

Postat de: Corina33

Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile. Incalzim laptele, cand este... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: