Retete traditionale din Germania
Alegeti din multitudinea de retete adunate de bucatarasii nostri, preparate unice si potrivite pentru orice sezon sau pentru evenimente speciale. Dulciuri aromate si preparate gustoase din carne de pui, vita sau porc.
Retete germane originale
Gatiti cu noi mancaruri traditionale nemtesti: turta dulce, brezel sau salata bavareza. Bucataria germana este atat de bogata incat cu siguranta satisface cele mai pretentioase gusturi. Noi bucatarasii suntem niste gurmanzi, asa ca preparatele propuse de noi sunt niste delicii in adevaratul sens al cuvantului.
Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se... Citeste continuarea
Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se... Citeste continuarea
Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele.... Citeste continuarea
Reteta de friptura de porc cu roade de toamna
Postat de: panacrisIata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,... Citeste continuarea
Reteta vestita de salata Barbie
Postat de: KsenyaIata cum se prepara Reteta vestita de salata Barbie Intr-un castron sfecla fiarta am dat-o prin razatoarea mare. Ceapa am tocat-o si sotat-o intr-o lingura de ulei pana s-a caramelizat... Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: panacrisCartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence (cimbru,... Citeste continuarea
Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi
Postat de: panacrisCartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute. După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii.... Citeste continuarea
Ceapa umpluta, la cuptor
Postat de: mosuletuleneSe scobesc cu grija cepele, miezule se toaca si se pune la calit cu ulei si putina apa, la care se adauga oregano, se adauga ardeii tocati, cand se inmoaie se adauga carnea, cu rabdare se amesteca... Citeste continuarea
Ciolan de porc la Multicooker
Postat de: panacrisÎn primul rând ne ocupăm de marinadă. Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de... Citeste continuarea
Gulii umplute cu branza si spanac
Postat de: panacrisGuliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se... Citeste continuarea
Gem express de fructe de padure / Rote grutze
Postat de: ctlinaIntr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti... Citeste continuarea
Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi
Postat de: panacrisÎntr-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert... Citeste continuarea
Fleica de porc umpluta
Postat de: panacrisFleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Într-un vas încăpător se... Citeste continuarea
Cotlet de porc aromatizat
Postat de: panacrisDe data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă... Citeste continuarea
Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem
Postat de: eumimiMai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat... Citeste continuarea
File de curcan gatit lent, cu dulceața de afine si dulceata de ceapa
Postat de: panacrisPieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se... Citeste continuarea
Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus
Postat de: panacrisÎntr-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o... Citeste continuarea
Cartofi, praz si carne tocata de vita, gatite la slow cooker Crock Pot
Postat de: panacrisaslow cooker Crock Pot se pornește se setează la programul HIGH și se lasă la încălzit cca. 30 de minute. Între timp se curăță cartofii, se taie bucățele, apoi prazul și... Citeste continuarea
Ceafa de porc gatita la slow cooker Crock Pot
Postat de: panacrisCeafa de porc se asezonează de sare, piper, cimbru și boia, apoi se așază în picioare :D, în vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Ceapa roșie și ardeiul kapia se... Citeste continuarea
Currywurst (Germania)
Postat de: ctlinaAmestecati sosul de rosii cu mustarul, otetul, bulionul, zaharul, sare si piper. Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati. . Varsati... Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu verdeturi si usturoi, gatite la slow cooker Crock Pot
Postat de: panacrisPulpele de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi și usturoi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul slow cooker Crock Pot , sau într-un vas termorezistent.... Citeste continuarea
Castraveti picanti pentru burgeri
Postat de: KsenyaCastravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie... Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: panacrisPieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează... Citeste continuarea
Hamburger de casa cu carne de porc
Postat de: Monica1997Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care omogenizam compozitia. Vom forma bile din compozitia obtinuta pe care le... Citeste continuarea
Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet
Postat de: panacrisOuăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă,... Citeste continuarea
Desert guguluf cu visine si samburi de cacao
Postat de: panacrisVișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.... Citeste continuarea
Desert tort Padurea Neagra
Postat de: kattyMai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani... Citeste continuarea
Cotlete cu legume si carnati la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacrisÎntr-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,... Citeste continuarea
Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni
Postat de: panacrisGălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele... Citeste continuarea
Desert prajitura Ochiuri de oua
Postat de: alinutza2018Se incinge cuptorul la 180 g C. Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs. Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se... Citeste continuarea
Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin
Postat de: panacrisIepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce. Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele... Citeste continuarea
Desert prajitura svaba cu mere si coacaze
Postat de: mihaelar63Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.... Citeste continuarea
Covrigi bavarezi
Postat de: ioana_lupuIncalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se... Citeste continuarea
Eintopf cu carne de vitel
Postat de: panacrisSe curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe. Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin... Citeste continuarea
Desert guguluf cu branza si caise
Postat de: mihaelar63Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga... Citeste continuarea
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere
Postat de: panacrisPrazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,... Citeste continuarea
Varza rosie calita la slow cooker Crock-Pot
Postat de: panacrisSe curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot... Citeste continuarea
Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen
Postat de: mihaelar63Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie... Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Postat de: panacrisCartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna... Citeste continuarea
Desert biscuiti Spritz
Postat de: ctlinaAm mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat... Citeste continuarea