Retete culinare din Grecia

Retete traditionale din Grecia

In lunile insorite si calduroase avem nevoie de preparate usoare si gustoase. Inspirati-va din retetele traditionale din Grecia: preparate cu pui, vita sau somon, adaugand o garnitura cu masline, orez sau salata de legume proaspete si racoroase.


Descoperiti gusturile grecesti

Retetele grecesti impartasite de bucatarasii nostri grozavi sunt cu siguranta o incantare pentru orice gurmand: dietetice, gustoase si usor de preparat!

Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline

Postat de: katty

Spalam  vanata, o stergem si o taiem rondele, nu foarte groase. Punem rondelele intr-o strecuratoare si le presaram cu sare. Le lasam la scurs pentru 15 minute, apoi le stergem cu servet de... Citeste continuarea

Salata greceasca

Postat de: mihaelar63

Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii. Se pune salata intr-un bol de sticla sau ceramica. Legumele se spala si se curata. Ceapa se taie rondele. Castravetii... Citeste continuarea

Pastitsio

Postat de: oanapl

Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cureti ceapa si cateii de usturoi si ii toci marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mica si pui legumele la calit, intr-un... Citeste continuarea

Bougatsa

Postat de: katty

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam... Citeste continuarea

Supa crema de creveti

Postat de: portiadelumina

E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă.... Citeste continuarea

Fasolakia (Tocanita greceasca de fasole verde)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se spala fasolea. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute. Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut.  Se adauga rosiile,... Citeste continuarea

Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir

Postat de: ladydi

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem in rondele subtiri.Oparim rosiile cateva secunde, le scufundam in apa rece, le scurgem, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Calim... Citeste continuarea

Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Postat de: mihaelar63

Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati . Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio . Se curata legumele si se spala .... Citeste continuarea

Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Postat de: mihaelar63

Pieptul de pui se spala. Legumele se curata si se spala . Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati... Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: eumimi

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam... Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)

Postat de: doralinda72

Amestecati toate ingredientele pentru chec in jur de 2-3 min cu mixerul dupa care puneti compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C pentru... Citeste continuarea

Souvlaki cu piept de pui

Postat de: eumimi

Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui. Daca doriti puteti adauga si ardei, eu am facut cateva cu ardei si cateva fara. Se... Citeste continuarea

Tort Marin

Postat de: doralinda72

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri, apoi le bateti cu putina sare pana devine spuma. Adaugati zaharul cate putin si mai bateti inca cca 5 min pana devine o compozitie destul de... Citeste continuarea

Branzica in ulei de masline

Postat de: mihaelar63

Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati... Citeste continuarea

Salata de rosii cu masline umplute si busuioc

Postat de: mihaelar63

Rosiile se spala si se taie felii . Maslinele se scurg de saramura . Amestecati rosiile cu masline si busuioc . Stropiti salata cu ulei si otet balsamic . Sarati... Citeste continuarea

Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

Postat de: AndrutzaP

   Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.    Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu... Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

Postat de: AndrutzaP

   Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.     Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii... Citeste continuarea

Mic dejun la pahar

Postat de: ela2015

În două cupe / pahare individuale alternăm ingredientele de mai sus.  Începem cu mierea, câte o linguriță în fiecare pahar. Continuăm cu cerealele (le puteți... Citeste continuarea

Salată cu ouă și telemea

Postat de: ela2015

Într-un ibric punem ouăle la fiert (în apă ușor sărată și cu o linguriță de oțet să nu se spargă) timp de 10 minute maxim. Spălăm, curățăm și tocăm legumele și... Citeste continuarea

Salata de sfecla cu mango si Salakis

Postat de: ctlina

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla si fructul mango in  felii... Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Anett

Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata  lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert. Intre timp curatam legumele si dam pe... Citeste continuarea

Placinta cu carne tocata

Postat de: AndrutzaP

    Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.    Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa... Citeste continuarea

Salata mediteraneana

Postat de: ela2015

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece). ... Citeste continuarea

Salata de vinete greceasca

Postat de: ctlina

Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa timp de 45-50 de minute. Se... Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: eumimi

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.... Citeste continuarea

Sos Tzatziki

Postat de: Ela68

1. Decojim castravetii si ii dam jumatate pe razatoarea cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs cinci... Citeste continuarea

Sos tzatziki grecesc

Postat de: eumimi

Am curatat si am pisat usturoiul ca pentru mujdei. Castravetele l-am dat prin razatoarea mica. Am amestecat iaurtul cu usturoiul pisat si cu castravetele. Am adaugat si condiment pentru... Citeste continuarea

Mancare de pui cu tarhon

Postat de: eumimi

Se taie pulpele prin 2 si se pun la calit impreuna cu morcovul ras si se lasa 7-8  minute. Adaugam o cana de apa si lasam la fiert pentru inca 20-25 de minute. Adaugam usturoiul pisat... Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala

Postat de: eumimi

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia... Citeste continuarea

Pulpa de ied in stil grecesc

Postat de: mihaelar63

Pulpa de de ied se curata  si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana... Citeste continuarea

Supa de peste in stil grecesc

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele. Bucatile de peste se spala bine cu apa rece si se pun la fiert cu sare, otet, doua cepe  intregi,curatate, foi de dafin si boabe de piper.... Citeste continuarea

Fructe de mare cu mazare verde si busuioc

Postat de: mihaelar63

Se pune la sotat ceapa si usturoiul in ulei . Cand acestea devin sticloase se aduga mazarea si morcovii . Se lasa pe foc impreuna  5 minute  amestecandu-se .... Citeste continuarea

SUPA GRECEASCA CU VARZA SI FASOLE VERDE -DE IARNA

Postat de: mihaelar63

Se pun la fiert in supa limpede de curcan morcovii. Sarati . Dupa 10 minute se adauga ceapa , varza , telina , ardeiul si ardeiul iute . Se fierb impreuna inca 10 minute si se... Citeste continuarea

Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!

Postat de: mihaelar63

Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute. Pulpa de ied se curata si se spala bine. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa... Citeste continuarea

Salau in ou cu condimente grecesti si cartofi prajiti

Postat de: mihaelar63

Rondelele de salau proaspat se sareaza . Cartofii se curata si se taie rondele subtiri . Ouale se bat cu iaurt si condimente . Se pun doua tigai cu ulei .... Citeste continuarea

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Postat de: AlexTeacher

Dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta; Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput; Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min;... Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: mihaelar63

Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se... Citeste continuarea

Ciorba de pui A la Grec

Postat de: Alepaty

Puiul se spala si se sterge bine. Se pune intr-o oala de 4 l apa, puiul, sare si se lasa pana clocoteste si se spumeaza. Se i-a spuma si se adauga morcovul,pastarnacul, telina date pe... Citeste continuarea

Iaurt Grecesc (de casa) cu piersici si seminte de chia

Postat de: AlexTeacher

Puneti laptele de vaca pasteurizat la foc mic; Adaugati iaurtul Grecesc si praful de sare; Opriti focul si lasati-l la temperatura... Citeste continuarea

Peste in stil meditereanean

Postat de: mihaelar63

Pestele se curata si se spala . Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele . Am pus pestele... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]