Retete traditionale din Grecia
In lunile insorite si calduroase avem nevoie de preparate usoare si gustoase. Inspirati-va din retetele traditionale din Grecia: preparate cu pui, vita sau somon, adaugand o garnitura cu masline, orez sau salata de legume proaspete si racoroase.
Descoperiti gusturile grecesti
Retetele grecesti impartasite de bucatarasii nostri grozavi sunt cu siguranta o incantare pentru orice gurmand: dietetice, gustoase si usor de preparat!
Tirokafteri - crema picanta din branza Feta
Postat de: SatisfyyourcravingsIntr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se adauga fulgii de chili. Se prajesc la foc mediu spre mic pana elibereaza aroma. Se transfera uleiul astfel infuzat, impreuna cu fulgii de... Citeste continuarea
Dorada in crusta de sare la cuptor
Postat de: pip69Dorada o curatati de solzi si intestine. Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat. Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi... Citeste continuarea
Placinta greceasca cu iaurt
Postat de: cristeena20- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii . - Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi... Citeste continuarea
Capama greceasca de iepure
Postat de: Pungasa_RogueSe portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa. Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care... Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: Ela681. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei cu o lingurita Mirodenia. Se adauga orezul spalat in cateva ape si scurs si se mai lasa cateva minute la calit pana devine translucid. Se... Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si portocale
Postat de: mirela0911Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare). Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu... Citeste continuarea
Vinete aperitiv
Postat de: carmenVinetele se spala si se feliaza. Gratarul (gen tigaie, merge si tigaia) se incinge si se unge cu o lingura de ulei de masline (merge si de floarea soarelui). Se pun vinetele la gratarit pana se... Citeste continuarea
Vinete cu piept de pui la cuptor
Postat de: carmenAm spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare. Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12... Citeste continuarea
Desert galatopita
Postat de: andaoanaPunem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este... Citeste continuarea
Pastitsada- Pui cu paste
Postat de: andaoanaCarnea de pui , se poate folosi orice parte doriti, o curatam , o spalam in apa rece , o uscam si o punem la prajit in uleiul de masline incins pana cand se rumeneste bine pe toate partile .... Citeste continuarea
Placinta greceasca cu portocale
Postat de: mitinitaFoile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca. Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa... Citeste continuarea
Prajitura Ravani
Postat de: renaIntr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala. Cernem faina cu grisul si praful de copt. Amestecam bine cele doua preparate de mai... Citeste continuarea
Salata sefului
Postat de: renaCuratam si spalam toate legumele. Fierbem ouale. Amestecam maioneza cu ketchup-ul si otetul si facem sosul. Intr-un castron adanc taiem salata verde si punem numai... Citeste continuarea
Ciorba à la grec originala
Postat de: SylviaAdevarata ciorba à la grec este facuta doar cu fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le... Citeste continuarea
Salata greceasca
Postat de: SylviaSalata este exterm de simplu pe preparat, se spala legumele si se taie in cuburi mari, branza cuburi mari si ceapa verde rondele. Branza este foarte important sa fie de calitate, feta greceasca... Citeste continuarea
Spaghette gustoase
Postat de: Georghiouadriana23Taiati crenvustii feliute mai groase.Introduceti spaghettele prin acele felii asa cum am facut eu,priviti pozele.In apa in care fierb eu pun oregano,busuioc,maggi si ulei.Se pot face sosuri sau... Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: scortisoaraLink reteta video: http://youtu.be/ftilWtCIelI Radem castrevetii prin razatoarea mare, iar usturoiul prin cea mica. Punem iaurtul intr-un bol si amestecam cu usturoiul si... Citeste continuarea
Branza feta coapta
Postat de: OanaPuneti feliile de branza feta pe cate o foaie de copt (mototolita usor inainte). Taiati legumele rondele si asezati-le deasupra. Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano. Strangeti bine... Citeste continuarea
Musaca de vinete
Postat de: cristeena20- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa. - Apoi le scoatem pe un... Citeste continuarea
Salata tsatsiki
Postat de: elucubratiiculinareSe spala castravetele, se curata de coaja si se taie cubulete mici (cat de mici puteti). Sau se poate da pe razatoare. Se pun bucatile de castravete intr-o strecuratoare si se apasa cu o lingura... Citeste continuarea
Musaca a la Nico
Postat de: nico15Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la... Citeste continuarea
Placinta greceasca
Postat de: Lia11. Foile dezghetate sau proaspete le rupi bucatele cam de 3 cm. 2. Preincalzesti cuptorul la 180grade. 3. Mixezi ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. 4. Adaugi... Citeste continuarea
Melitzanosalata- vinete in stil grecesc
Postat de: mihaelar63Coceti vinetele si ardeiul rosu . curatati-le . Tocati vinetele marunt si ardeiul taiati cubulete . Introduceti toate ingredientele intr-un bol incapator si mixati adugand uleiul treptat .... Citeste continuarea
Musaca
Postat de: Ade200Se fierb cartofii în apă cu sare cam 20 de minute, nu trebuie să fie chiar fierți de tot. Se lasă la răcit. Se curăță. Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei, apoi... Citeste continuarea
Piperchi (reteta video)
Postat de: farfuriaveselaSpalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete Decojim rosiile si le tocam cubulete Batem cele doua oua ca pentru omleta Dam branza prin razatoarea mare Punem o tigaie pe... Citeste continuarea
Tzatziki - Salata de castraveti si iaurt (reteta video)
Postat de: farfuriaveselaCum pregatim: Spalam castravetii si ii dam prin razatoarea mare. Ii presam putin ca sa iasa surplusul de apa din ei. Adaugam iaurtul, punem sare si piper dupa gust. 2 catei de usturoi ii dam... Citeste continuarea
Tort Mousse de ciocolata umplut cu choux
Postat de: doralinda72Prepararea cremei : intr-o craticioara puneti laptele si smantana si puneti pe foc impreuna cu vanilia(o taiati pe lung si cu ajutorul cutitului, scoateti samburii). Amestecam separat zaharul cu... Citeste continuarea
Cataif
Postat de: doralinda72Amestecati primele 5 ingrediente intr-un vas si stropiti apoi cu coniacul dupa care amestecati iar. Desfaceti foile de cataif (firele) ptr a se aera si a nu fi lipite, si impartiti in 30-35 de... Citeste continuarea
Mousse de ciocolata
Postat de: doralinda72Intr-o craticioara punem laptele si lasam pe foc , cand incepe sa fiarba, luam de pe foc si turnam intr-un vas unde avem ciocolata. Lasam 2-3 min ca sa se incalzeasca ciocolata, ptr ca daca... Citeste continuarea
Tort inima
Postat de: doralinda72Ptr pandispan, bateti ouale cu zaharul si sarea pana se ingroasa compozitia si va avea o culoare galbuie ca lamaia. Amestecati faina cu cacao si puneti cate putin in compozitia de oua amestecand... Citeste continuarea
Tarta cu mere "Tosca"
Postat de: doralinda72Preparati aluatul, trecand prin sita 2 cesti de faina cu praful de copt si putina sare. Adaugati untul taiat in bucatele mici( e de preferat sa il lasati afara din frigider cu cca 30 min inainte... Citeste continuarea
Spanakopita (placinta cu spanac)
Postat de: doralinda72Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de... Citeste continuarea
Galotopita (prajitura greceasca)
Postat de: alina8Se fierbe laptele iar apoi se adauga untul, zaharul si grisul amestecand in continuu pana compozitia se ingroasa. Dupa ce acesta se raceste putin se adauga cele 2 oua consecutiv si se amesteca... Citeste continuarea
Mancare cu chipsuri
Postat de: Georghiouadriana23Eu am facut cu salam taiat cubulete.Se rade branza sau cascavalul sa fie cam 2 pahare la cantitate.Se fierb putin legumele in apa. In tava se pune primul rand de branza,apoi se pune carnea de... Citeste continuarea
Sutzukakia Smyrneika
Postat de: renaPunem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper... Citeste continuarea
Supa Avgo-lemoni (ou_lamaie) greceasca
Postat de: Georghiouadriana23Pulpele sau pieptul de pui se pun la fiert......dupa ce au fiert se ia carnea de pe oase si se taie fasiute. In apa in care au fiert pulpele(in cazul meu) se pune orezul(fiecare face cata... Citeste continuarea
Paine greceasca cu feta si masline
Postat de: RuxyRuxAluatul de paine se prepara simplu: Intr-un vas se pune faina si restul se asaza in felul urmator: in mijloc deasupra punem drojdia, peste drojdie zaharul, pe margine sarea. Se incalzeste... Citeste continuarea
Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)
Postat de: simona72Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute. Pentru compozitie:... Citeste continuarea
Baclava greceasca
Postat de: ValyvalentynaLasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam... Citeste continuarea
Placinta cu branza greceasca Tiropita
Postat de: renaIntr-un castron punem branza feta sau telemeaua si o zdrobim cu furculita, punem si branza dulce cu guda si amestecam usor, batem cele 2 oua si le amestecam in compozitia de branza, adaugam... Citeste continuarea