Retete culinare din India

Retete traditionale din India

Preparate aromate, dulci-acrisoare sau foarte iuti, asa s-ar defini in cateva cuvinte retetele culinare specifice bucatariei din India. Pe Bucataras.ro gasiti retete savuroase de pui, paine, chai sau dulciuri originale indiene.


Gustul dulce acrisor al Indiei

Condimentele speciale, originare din India, dau mancarurilor un gust deosebit: sofran, cardamon, coriandru, chimion si lista poate continua... Invatati de la bucatarasii nostri secretele bucatariei indiene!

Pui indian Korma

Postat de: Sidy

Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal... Citeste continuarea

Korma rapida

Postat de: simona72

Se pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute... Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de: gatiticuspor

  Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si... Citeste continuarea

Curry dulce

Postat de: adriana65

Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele. In... Citeste continuarea

Paratha

Postat de: adnia

Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde. Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati... Citeste continuarea

Chai cu anason

Postat de: mitinita

Apa se pune la fiert impreuna cu anasonul, cuisoarele, cardamonul si scortisoara. Dupa ce fierbe cinci minute, adaugam plicul de ceai si mai lasam sa fiarba putin. Adaugam laptele si mai... Citeste continuarea

Aloo bonda

Postat de: epurasha2bb

Se fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf... Citeste continuarea

Butter Indian Chicken

Postat de: epurasha2bb

Marinam putin carnea de pui impreuna cu bucatelele de ghimbir, usturoi si cateva linguri de ulei. Mixul  de condimente se amesteca cu lapte.Puiul marinat bucati in ghimbir si usturoi, se... Citeste continuarea

Dum Aloo (Curry de cartofi)

Postat de: RoXx

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata , se scot din apa si pastram cam 100 ml din apa in care au fiert cartofii.Ceapa se curata,se taie marunt si se... Citeste continuarea

Roti ( paine indiana )

Postat de: RoXx

400 gr din faina se amesteca cu apa , praful de sare si cel de zahar pana formam coca.Dupa ce s-a incorporat faina punem o lingura de ulei si mai framantam un pic.Lasam coca 10 minute la... Citeste continuarea

Pakora de pui

Postat de: RoXx

Pieptul de pui se spala si se pune intreg la fiert. Dupa ce a fiert il taiem fasii potrivite. Intr-un castron punem faina, condimentele si apa cat sa se formeze un fel de aluat de clatite.... Citeste continuarea

Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi

Postat de: retetepersane

1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare 2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi... Citeste continuarea

Piept de pui in sos curry

Postat de: alba_zori

Foarte simplu: 1.Spalam pieptul de pui si il frecam cu jumate de lamaie si apoi cu sare ca sa nu aiba miros,iar spalam si uscam cu hartie de bucatarie. 2.Punem o cratita joasa pe foc cu un... Citeste continuarea

Sos curry de baza

Postat de: RoXx

Ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei la foc mic. Dupa 2-3 minute se adauga si smantana si se amesteca usor. Punem si condimentele si mai lasam... Citeste continuarea

PaniPuri

Postat de: RoXx

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit".... Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare

Postat de: RoXx

Ceapa se taie marunt,morcovul se da pe razatoare.Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei si se pune ceapa la calit cu putina sare deasupra.Dupa 2 minute se adauga si morcovul ras si se pun 2... Citeste continuarea

Curry cu piept de pui

Postat de: RoXx

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune untul si pieptul de pui .Se lasa pana se rumeneste apoi pieptul se scoate din tigaie. Ceapa se taie marunt, rosiile se curata de... Citeste continuarea

Prajiturele din gris cu nuca de cocos

Postat de: privatelaura

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora... Citeste continuarea

Frigarui tandoori cu raita de castraveti

Postat de: mitinita

Se taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se... Citeste continuarea

Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru

Postat de: mitinita

Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari.  Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe... Citeste continuarea

Bhaji cu ceapa

Postat de: mitinita

Ceapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul. Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust. Se pune... Citeste continuarea

Samosa cu naut

Postat de: alice_ciobanu

Pentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic  si ferm.... Citeste continuarea

Pui arabesc

Postat de: Sidy

Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele. Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi,... Citeste continuarea

Orez parfumat cu sofran si anason

Postat de: alice_ciobanu

Pentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper.... Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: alice_ciobanu

Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de nuca/arahide si  adauga ceapa taiata julien. Caleste-o cateva minute pana ce devine moale si aurie. Adauga ardeii curatati de seminte si tocati... Citeste continuarea

Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir

Postat de: DinDragostePentruGatit

Sosul de citrice: Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte. Orezul: Se pune... Citeste continuarea

Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos

Postat de: Brindusa

Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.... Citeste continuarea

Orez indian

Postat de: Retetegg

Orezul l-am fiert in apa cu sare. Nu l-am fiert complet ca pentru pilaf ci doar pana s-a umflat putin. L-am pus apoi in sita si l-am trecut de 2-3 ori prin jet de apa rece. In ulei de... Citeste continuarea

Chicken curry - Curry de pui

Postat de: nico15

 Am pus intr-o craticioara ulei, dupa care am adaugat condimentele(chilly, curry, cardamom, turmenic, cumin, stelutele de anason, scortisoara, cuisoarele, am taiat ceapa, usturoi, lemon... Citeste continuarea

Curry de pui cu cartofi

Postat de: Brindusa

Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o... Citeste continuarea

Salata cu rucola, pui si mozzarella

Postat de: mihaelar63

Rucola se spala si se usuca cu ajutorul  uscatorului ptr. salate . Se spala legumele . Taiati marunt pieptul de pui, ardeiul iute , rosiile  felii. Amestecati  cascavalul... Citeste continuarea

Mulligatawny

Postat de: mitinita

  Se pune untul intr-o craticioara si se infierbanta. Se adauga ceapa si marul si cand incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de pui. Cand s-au prajit se adauga pudra de curry si... Citeste continuarea

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

Postat de: mitinita

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.... Citeste continuarea

Curcan Vindaloo

Postat de: Sidy

Indepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi. Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca... Citeste continuarea

Curry de vinete

Postat de: Brindusa

Mai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm. Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le... Citeste continuarea

Curry de curcan cu cardamon negru

Postat de: Sidy

Ceapa mare se taie grosier. Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul. Ardeiul iute se taie rondele subtiri. Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu... Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: Sidy

Indepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.... Citeste continuarea

Dorada cu lapte de cocos

Postat de: radu_popovici

Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc... Citeste continuarea

Kohlrabi subji

Postat de: Anamaria7

Punem semintele de chimen in ulei incins, iar cand incep sa pocneasca adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat. Cand ceapa a devenit sticloasa punem si rosia taiata feliute si boiaua.... Citeste continuarea

Raita de verdeturi mixte( India)

Postat de: RuxyRux

Spalati si taiati rosiile cubulete( unii le scurg, eu nu va sfatuiesc). Curatati si spalati castravetii, ridichiile, nu le curatati de coaja, taiati-le rondele. Puneti legumele intr-un vas,... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]