Retete culinare din Israel

Retete traditionale din Israel

In bucataria israeliana putem gasi numeroase retete cu carne si legume absolut delicioase. Bucatarasii nostri ne propun bunatati fel de fel, de la ceapa umpluta pe salata de linte, latkes sau meurav, pana la prajituri calde, kugel sau prajitura cu ghimbir.


Retete israeliene inedite

Preparati cu noi bucate israeliene potrivite pentru orice anotimp: retete cu pui si legume, mancaruri cu ficat sau retete pentru deserturi!

Challah, paine evreiasca

Postat de: RODIMUR

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează... Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen

Postat de: mihaelar63

Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si... Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, ceapa rosie si menta

Postat de: mihaelar63

Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special... Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu condimente orientale

Postat de: mihaelar63

 Carnea de vitel se  portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata  ceapa se va ,, topi " si... Citeste continuarea

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Postat de: RODIMUR

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă... Citeste continuarea

Desert prajitura israeliana de ciocolata

Postat de: RuxyRux

Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp... Citeste continuarea

Desert biscuiti Urechile lui Aman

Postat de: ctlina

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.... Citeste continuarea

Crap cu za 'atar - la cuptor

Postat de: mihaelar63

Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele .... Citeste continuarea

Piept de pui cu salvie si rozmarin

Postat de: nycu_rm

Se taie pieptul in felii,se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul de masline. Se adauga frunzele de salvie si crenguta de rozmarin si se... Citeste continuarea

Colac impletit in 6 - Challah

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr.. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și... Citeste continuarea

Salata cu couscous israelian si gorgonzola Bergader by Delaco

Postat de: AlexTeacher

Pregateste couscous-ul conform instructiunilor de pe pachet si punele apoi intr-un castron mare, incapator; Umezeste lama cutitului si taie Gorgonzola cubulete;... Citeste continuarea

Baba Ghanoush

Postat de: elucubratiiculinare

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot... Citeste continuarea

Tocanita cu carne de curcan

Postat de: AndraAli

1. Punem carnea la fiert pt 20 de minute. 2. Intr-o tigaie punem ceapa taiata solzisori la calit.Adaugam peste morcovul taiat rondele,usturoiul,gogosarul taiat cubulete mici,la fel si ardeiul... Citeste continuarea

MAARUTA

Postat de: AndraAli

1.Se amesteca margarina cu faina apoi se adauga uleiul. 2.Adaugam praful de copt,zaraul vanilat si siropul de trandafiri. 3.Separat  punem cumalele fara pielita si fara sambure,adaugam... Citeste continuarea

Jeleu de capsuni cu crema de vanilie

Postat de: AndraAli

1.Punem in 10 caserole mici cate un biscuite.Facem crema de vanilie cum ne indica ambalajul,la fel si gelul instant de capsuni. 2.Taiem piersicile cubulete mici. 3.Peste biscuiti adaugam... Citeste continuarea

Rataef cu malabi

Postat de: AndraAli

1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt. 2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la... Citeste continuarea

Brownie

Postat de: AndraAli

1 .Se bate spuma untul cu zaharul.Topim ciocolata si o adaugam peste un treptat. 2. Adaugam unul cate unul ouale amestecand foarte bine. 3. Adaugam frisca lichida si treptat si laptele.... Citeste continuarea

''Pizza di spaghetti''

Postat de: Adele

Punem o oala cu apa pe foc si o lingura de sare.Asteptam sa inceapa sa fiarba dupa care punem pasta.Lasam pentru 8 minute. Intre timp intr-un vas batem ouale cu un varf de lingurita de sare si... Citeste continuarea

Oua cu branza

Postat de: delia64

Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare... Citeste continuarea

Bagels

Postat de: Satisfyyourcravings

Drojdia se amestecă cu sarea până se lichefiază. Într-un castron, se amestecă cele două tipuri de făină, apoi se adaugă uleiul, zahărul, drojdia și apa. Se frământă... Citeste continuarea

Tiramisu reteta (2)

Postat de: nadea68

Tiramisu reţetă originală Separam galbensurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul si lichiorul la baine-marie, pana se dizolva zaharul. Frisca se bate cu mascarpone spuma.... Citeste continuarea

Hummus

Postat de: simona72

Boabele de naut le-am pus la inmuiat peste noapte in apa. Dimineata le-am spalat in citeva ape si am fiert nautul pina s-au inmuiat bine boabele. Am pus nautul in robot si le-am pasat bine, am mai... Citeste continuarea

Pulpa de vitel la tava cu legume

Postat de: delia64

Intr-o cratita punem ulei la  incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica. Condimentam  cu boia, piper si sare dupa gust. Ceapa o taiem... Citeste continuarea

Letke reinventat

Postat de: Satisfyyourcravings

Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se... Citeste continuarea

Fursecuri Mohn cu mac si lamaie

Postat de: mitinita

Pornim cuptorul la foc mediu. Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie. Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic. (Se poate... Citeste continuarea

Pate vegetal - Hummus

Postat de: Corina33

Daca gasiti naut fiert la conserva e foarte bun, eu nu am gasit asa ca l-am fiert. Se pune nautul la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. Se arunca apa in care a stat si se pune alta, apoi se... Citeste continuarea

Triunghiuri cu marmelada

Postat de: aziz

mixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile.praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.la sfarsit... Citeste continuarea

Prajitura calda( Israel)

Postat de: RuxyRux

Totul se amesteca la mixer bine cateva minute,apoi se unge o tava cu unt( mai maricica), se tapeteaza cu cacao si se toarna compozitia, se coace in jur de 45-50 de minute...se scoate, se lasa 5... Citeste continuarea

Rugelach

Postat de: Anamaria7

Aluatul: Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai... Citeste continuarea

Latkes - Chiftele de cartofi

Postat de: mitinita

Se amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot. Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o... Citeste continuarea

Meurav of(amestec de pui )

Postat de: aziz

se taie si prajeste ceapa atit cit sa devina ca sticla;se taie cubulete marunte pieptul, pipotele,inimioarele se pun peste ceapa impreuna cu aripioarele.se potriveste de sare piper se adauga... Citeste continuarea

Morcov gratinat

Postat de: aziz

se curata si se taie morcovii in forma dorita si se pun la fiert (eu ii las de obicei aldente ca la paste :)).se stoarce lamiia.sucul rezultat il amestecam cu restul ingredientelor (eu facind... Citeste continuarea

Kugel

Postat de: dentistutza

Pastele se fierb in apa cu putina sare pana devin moi (NU al dente). Merele se curata si se taie cubulete mici mici. Pastele se trec sub jet de apa rece, se scurg bine si se amesteca cu restul de... Citeste continuarea

Shacshuca

Postat de: aziz

se taie ceapa pestisori la fel si gogosarul;se pune uleiul la incins primul pe lista este gogosarul ,lui ii ia mai mult timp sa se inmoaie ,dupa care adaugam ceapa punem capacul si lasam pina... Citeste continuarea

Bame cu kebab

Postat de: aziz

se taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate  se adauga bamiile si se pune apa fierbinte... Citeste continuarea

Israeli Shakshouka

Postat de: dentistutza

Rosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama. Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu... Citeste continuarea

Fasole kosher la cuptor -post

Postat de: mihaelar63

fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape . legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor .... Citeste continuarea

Cartofi copti, umpluti cu braza galbena

Postat de: sorin

Cartofii se taie in jumatati. Cu grija, cu o lingurita (exista si un instrument special, habar n-am cum se numeste) se scoate cam jumatate din miezul cartofului. In locul miezului scos se pune... Citeste continuarea

Roast-beef mediteranean

Postat de: sorin

Cuptorul se preincalzeste la maximum (200-220 gr.) In timpul acesta se pregateste un vas de Yena (sau orice vas rezistent la caldura). si se varsa in el uleiul de masline. Se ia halca de... Citeste continuarea

STEAKUM

Postat de: sorin

Filet-ul se taie in felii cat de subtiri cu putinta (uneori este bine sa-l bagati in congelator pentru 30 min., cand este semi-inghetat se taie mai usor). Untul, pus din suflet (nu mai putin de... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]