Retete traditionale din Israel
In bucataria israeliana putem gasi numeroase retete cu carne si legume absolut delicioase. Bucatarasii nostri ne propun bunatati fel de fel, de la ceapa umpluta pe salata de linte, latkes sau meurav, pana la prajituri calde, kugel sau prajitura cu ghimbir.
Retete israeliene inedite
Preparati cu noi bucate israeliene potrivite pentru orice anotimp: retete cu pui si legume, mancaruri cu ficat sau retete pentru deserturi!
Challah, paine evreiasca
Postat de: RODIMURSe frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează... Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen
Postat de: mihaelar63Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si... Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt, ceapa rosie si menta
Postat de: mihaelar63Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special... Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu condimente orientale
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel se portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si... Citeste continuarea
Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)
Postat de: RODIMURSe curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă... Citeste continuarea
Desert prajitura israeliana de ciocolata
Postat de: RuxyRuxSe topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp... Citeste continuarea
Desert biscuiti Urechile lui Aman
Postat de: ctlinaIntr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.... Citeste continuarea
Crap cu za 'atar - la cuptor
Postat de: mihaelar63Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele .... Citeste continuarea
Piept de pui cu salvie si rozmarin
Postat de: nycu_rmSe taie pieptul in felii,se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul de masline. Se adauga frunzele de salvie si crenguta de rozmarin si se... Citeste continuarea
Colac impletit in 6 - Challah
Postat de: ctlinaSe dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr.. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și... Citeste continuarea
Salata cu couscous israelian si gorgonzola Bergader by Delaco
Postat de: AlexTeacherPregateste couscous-ul conform instructiunilor de pe pachet si punele apoi intr-un castron mare, incapator; Umezeste lama cutitului si taie Gorgonzola cubulete;... Citeste continuarea
Baba Ghanoush
Postat de: elucubratiiculinareVinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot... Citeste continuarea
Tocanita cu carne de curcan
Postat de: AndraAli1. Punem carnea la fiert pt 20 de minute. 2. Intr-o tigaie punem ceapa taiata solzisori la calit.Adaugam peste morcovul taiat rondele,usturoiul,gogosarul taiat cubulete mici,la fel si ardeiul... Citeste continuarea
MAARUTA
Postat de: AndraAli1.Se amesteca margarina cu faina apoi se adauga uleiul. 2.Adaugam praful de copt,zaraul vanilat si siropul de trandafiri. 3.Separat punem cumalele fara pielita si fara sambure,adaugam... Citeste continuarea
Jeleu de capsuni cu crema de vanilie
Postat de: AndraAli1.Punem in 10 caserole mici cate un biscuite.Facem crema de vanilie cum ne indica ambalajul,la fel si gelul instant de capsuni. 2.Taiem piersicile cubulete mici. 3.Peste biscuiti adaugam... Citeste continuarea
Rataef cu malabi
Postat de: AndraAli1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt. 2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la... Citeste continuarea
Brownie
Postat de: AndraAli1 .Se bate spuma untul cu zaharul.Topim ciocolata si o adaugam peste un treptat. 2. Adaugam unul cate unul ouale amestecand foarte bine. 3. Adaugam frisca lichida si treptat si laptele.... Citeste continuarea
''Pizza di spaghetti''
Postat de: AdelePunem o oala cu apa pe foc si o lingura de sare.Asteptam sa inceapa sa fiarba dupa care punem pasta.Lasam pentru 8 minute. Intre timp intr-un vas batem ouale cu un varf de lingurita de sare si... Citeste continuarea
Oua cu branza
Postat de: delia64Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare... Citeste continuarea
Bagels
Postat de: SatisfyyourcravingsDrojdia se amestecă cu sarea până se lichefiază. Într-un castron, se amestecă cele două tipuri de făină, apoi se adaugă uleiul, zahărul, drojdia și apa. Se frământă... Citeste continuarea
Tiramisu reteta (2)
Postat de: nadea68Tiramisu reţetă originală Separam galbensurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul si lichiorul la baine-marie, pana se dizolva zaharul. Frisca se bate cu mascarpone spuma.... Citeste continuarea
Hummus
Postat de: simona72Boabele de naut le-am pus la inmuiat peste noapte in apa. Dimineata le-am spalat in citeva ape si am fiert nautul pina s-au inmuiat bine boabele. Am pus nautul in robot si le-am pasat bine, am mai... Citeste continuarea
Pulpa de vitel la tava cu legume
Postat de: delia64Intr-o cratita punem ulei la incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica. Condimentam cu boia, piper si sare dupa gust. Ceapa o taiem... Citeste continuarea
Letke reinventat
Postat de: SatisfyyourcravingsCartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se... Citeste continuarea
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie
Postat de: mitinitaPornim cuptorul la foc mediu. Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie. Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic. (Se poate... Citeste continuarea
Pate vegetal - Hummus
Postat de: Corina33Daca gasiti naut fiert la conserva e foarte bun, eu nu am gasit asa ca l-am fiert. Se pune nautul la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. Se arunca apa in care a stat si se pune alta, apoi se... Citeste continuarea
Triunghiuri cu marmelada
Postat de: azizmixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile.praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.la sfarsit... Citeste continuarea
Prajitura calda( Israel)
Postat de: RuxyRuxTotul se amesteca la mixer bine cateva minute,apoi se unge o tava cu unt( mai maricica), se tapeteaza cu cacao si se toarna compozitia, se coace in jur de 45-50 de minute...se scoate, se lasa 5... Citeste continuarea
Rugelach
Postat de: Anamaria7Aluatul: Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai... Citeste continuarea
Latkes - Chiftele de cartofi
Postat de: mitinitaSe amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot. Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o... Citeste continuarea
Meurav of(amestec de pui )
Postat de: azizse taie si prajeste ceapa atit cit sa devina ca sticla;se taie cubulete marunte pieptul, pipotele,inimioarele se pun peste ceapa impreuna cu aripioarele.se potriveste de sare piper se adauga... Citeste continuarea
Morcov gratinat
Postat de: azizse curata si se taie morcovii in forma dorita si se pun la fiert (eu ii las de obicei aldente ca la paste :)).se stoarce lamiia.sucul rezultat il amestecam cu restul ingredientelor (eu facind... Citeste continuarea
Kugel
Postat de: dentistutzaPastele se fierb in apa cu putina sare pana devin moi (NU al dente). Merele se curata si se taie cubulete mici mici. Pastele se trec sub jet de apa rece, se scurg bine si se amesteca cu restul de... Citeste continuarea
Shacshuca
Postat de: azizse taie ceapa pestisori la fel si gogosarul;se pune uleiul la incins primul pe lista este gogosarul ,lui ii ia mai mult timp sa se inmoaie ,dupa care adaugam ceapa punem capacul si lasam pina... Citeste continuarea
Bame cu kebab
Postat de: azizse taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate se adauga bamiile si se pune apa fierbinte... Citeste continuarea
Israeli Shakshouka
Postat de: dentistutzaRosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama. Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu... Citeste continuarea
Fasole kosher la cuptor -post
Postat de: mihaelar63fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape . legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor .... Citeste continuarea
Cartofi copti, umpluti cu braza galbena
Postat de: sorinCartofii se taie in jumatati. Cu grija, cu o lingurita (exista si un instrument special, habar n-am cum se numeste) se scoate cam jumatate din miezul cartofului. In locul miezului scos se pune... Citeste continuarea
Roast-beef mediteranean
Postat de: sorinCuptorul se preincalzeste la maximum (200-220 gr.) In timpul acesta se pregateste un vas de Yena (sau orice vas rezistent la caldura). si se varsa in el uleiul de masline. Se ia halca de... Citeste continuarea
STEAKUM
Postat de: sorinFilet-ul se taie in felii cat de subtiri cu putinta (uneori este bine sa-l bagati in congelator pentru 30 min., cand este semi-inghetat se taie mai usor). Untul, pus din suflet (nu mai putin de... Citeste continuarea