Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Paste in stil italian

Postat de: ancutsa

  Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul... Citeste continuarea

Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

Postat de: ancutsa

  Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de... Citeste continuarea

Desert mini cannoli cu mascarpone

Postat de: ancutsa

  Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se... Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: ancutsa

  Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă... Citeste continuarea

Desert Biscotti Amaretti

Postat de: ancutsa

  Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin. Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de... Citeste continuarea

Desert Panettone de casa

Postat de: ancutsa

     Se pregătește maiaua, dizolvând drojdia într-un bol cu apă caldă, se adaugă zahărul și făină și se amestecă până se obține o pastă. Se... Citeste continuarea

Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline

Postat de: oanapl

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se... Citeste continuarea

Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj .  Scurgeti... Citeste continuarea

Piept de pui cu mozarella si rosii

Postat de: panacris

Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de... Citeste continuarea

Risotto cu sparanghel si pere

Postat de: panacris

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se... Citeste continuarea

Cea mai buna friptura de porc

Postat de: mihaelar63

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec... Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu praz si gorgonzola

Postat de: mihaelar63

 Ciupercile se curata de codite . Daca sunt foarte proaspete  si curate .,eu  nu le curat de pelita . Ungeti ciupercile cu ulei de masline  cu... Citeste continuarea

Merlucius gratinat

Postat de: mihaelar63

Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie . Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii . Stropiti cu zeama de lamaie ,... Citeste continuarea

Desert panettone cu fructe confiate

Postat de: panacris

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se... Citeste continuarea

Focaccia cu legume

Postat de: ReteteAlina

Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa... Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu iaurt

Postat de: ReteteAlina

Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se... Citeste continuarea

Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte

Postat de: ReteteAlina

Dupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si... Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci

Postat de: cristeena20

Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si... Citeste continuarea

Desert tort de bucataras

Postat de: Adele

Se începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri. Se mixeaza mai intai albușurile spuma, separat se mixeaza și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o... Citeste continuarea

Spaghete cu creveti aromatizați

Postat de: panacris

Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se... Citeste continuarea

Melanzane caprese - vinete caprese

Postat de: mihaelar63

Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma... Citeste continuarea

Fusilli cu ciuperci

Postat de: mihaelar63

Pastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati.  Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa verde si usturoiul marunt.... Citeste continuarea

Spaghete cu fructe de mare

Postat de: oanapl

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.  Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc  feliile de usturoi, apoi... Citeste continuarea

Pizza originala

Postat de: VI

Apa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o... Citeste continuarea

Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

Postat de: panacris

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  În recipientul masinii de pâine se pune... Citeste continuarea

Paine cu masline, busuioc si fistic

Postat de: panacris

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,... Citeste continuarea

Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

Postat de: mihaelar63

 Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii... Citeste continuarea

Ragu de caprioara

Postat de: katty

Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,... Citeste continuarea

Salata cu rucola, pere si gorgonzola

Postat de: mihaelar63

Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca  se spala bine . Daca aveti timp se poate... Citeste continuarea

Pizza Quattro Formaggi

Postat de: RODIMUR

Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se... Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: RODIMUR

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,... Citeste continuarea

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

Postat de: mihaelar63

Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,... Citeste continuarea

Salata cu burata, mozzarella si rosii

Postat de: mihaelar63

Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate... Citeste continuarea

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de: oanapl

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se... Citeste continuarea

Desert Tiramisu clasic

Postat de: panacris

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½... Citeste continuarea

Salata de fusilli cu carne de vitel si rucola

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata  respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai... Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: panacris

Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată,... Citeste continuarea

Flatbread cu branzeturi si rosii

Postat de: panacris

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se... Citeste continuarea

Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare

Postat de: panacris

Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în... Citeste continuarea

Pizza cu aluat maturat

Postat de: lucy2002

Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]