Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Fusilli Bolognese

Postat de: panacris

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper... Citeste continuarea

Franzele cu bere

Postat de: mihaelar63

Pregatiti ingredientele . Cantariti faina  si fulgii de ovaz.  Berea trebuie sa fie calduta . Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa... Citeste continuarea

Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

Postat de: mihaelar63

Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume. Lasati carnea sa se raceasca . Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai... Citeste continuarea

Salata de vinete cu pesto

Postat de: mihaelar63

Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda... Citeste continuarea

Tagliatelle cu broccoli, cheddar si sticks

Postat de: mihaelar63

 Tagliatelle se pun la fiert in apa cu sare . Apa trebuie sa clocoteasca . Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj . Clatiti cu apa rece si scurgeti in strecuratoare .... Citeste continuarea

Lichior de casa Limoncello

Postat de: katty

Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba. Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele. Punem capacul... Citeste continuarea

Paste cu creveti in sos alb si vin

Postat de: trifadalia

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se... Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu fructe de padure

Postat de: panacris

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un... Citeste continuarea

Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

Postat de: mihaelar63

Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si... Citeste continuarea

Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat

Postat de: mihaelar63

Broccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza .... Citeste continuarea

Salata italiana de ton si orez

Postat de: mihaelar63

Se taie marunt salata verde  . Se taie cubulete ardeii . Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele .  Rosiile se taie mai marunt .... Citeste continuarea

Penne rigati cu broccolini si sprot afumat

Postat de: mihaelar63

Pastele se fierb in apa clopcotita  cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun... Citeste continuarea

Creveti cu noodles si mazare verde

Postat de: mihaelar63

Baconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea... Citeste continuarea

Desert panettone de post

Postat de: RODIMUR

Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și... Citeste continuarea

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Postat de: mihaelar63

Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de... Citeste continuarea

Paste Quatro Formaggi

Postat de: rocsi_1612

Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le fierbeti atat cat este necesar. In acest timp pregatit sosul. Branzeturile le taiati cuburi, doar parmezanul il... Citeste continuarea

Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos

Postat de: mihaelar63

Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila. Dupa... Citeste continuarea

Foccacia cu faina graham

Postat de: mihaelar63

Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei de masline . Aceasta operatiune se ace usor cu ajutorul degetelor . Presarati deasupra aluatului rozmarin maruntit si sare .... Citeste continuarea

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de: mihaelar63

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune... Citeste continuarea

Spaghete quatro fromagi la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun în vasul de ceramic al minunatului aparat de gătit lent și sănătos, slow cooker Crock-Pot . Cele... Citeste continuarea

Paste Halloween cu bacon si pesto

Postat de: claudiaO

Punem apa la fiert intr-o oala mare. Cand clocoteste, punem sarea si pastele. Fierbem cca 7-8 minute - dupa cum le vrem de fierte. Punem la perpelit intr-o tigaie baconul cu 2 catei zdrobiti.... Citeste continuarea

Vinete evantai la slow cooker Crock- Pot

Postat de: panacris

Vinetele se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă... Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui si ciuperci

Postat de: claudiaO

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert; cand incepe sa clocoteasca punem 2 lingurite sare si pastele. Amestecam usor ca sa nu se lipeasca intre ele. Fierbem in jur de 10 minute sau atat cat sa... Citeste continuarea

Minestrone la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de: mitinita

Fasolea se pune peste noapte la inmuiat. Se pune fasolea cu 1 l de apa in recipientul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune . Se inchide etans capacul si supapa de abur.... Citeste continuarea

Verine cu pere si mascarpone

Postat de: ctlina

Spalati perele. Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete. Separati galbenusul de albus. Bateti albusul spuma.... Citeste continuarea

Dorada in suc de rosii -la cuptor

Postat de: mihaelar63

Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper . Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute . Distribuiti ceapa si caperele in tava... Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

Postat de: ctlina

Spalati si curatati de samburi prunele. Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute. Incorporati treptat pudra de migdale si faina de... Citeste continuarea

Salata de vinete cu branza burrata

Postat de: ctlina

Spalati vinetele si uscati-le cu un prosop de hartie. Incalziti cuptorul la  200 °C . Taiati-le in 2, sarati-le si ungeti-le cu un pic de ulei.  Puneti-le pe o tava... Citeste continuarea

Tagliatelle cu piept de curcan

Postat de: mihaelar63

Pastele se pun la fiert in apa sarata, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu am taiat tagliatellele in patrate, asa-mi place. Puteti sa le lasati intregi.... Citeste continuarea

Tagliatelle mare e monte

Postat de: Ksenya

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste. Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6... Citeste continuarea

Sos pesto

Postat de: Ina

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ... Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu zmeura

Postat de: panacris

Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se... Citeste continuarea

Creveti decorticati in sos de lamaie

Postat de: gurita_ta2005

Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si... Citeste continuarea

Tortellini cu sunculita si fasole verde

Postat de: mihaelar63

 Sunca de praga se taie fasii si se prajeste in ulei pana devine usor crocanta. Se scoate cu o paleta sunca din vas si se pune in uleiul incins o caciulie de usturoi taiata in... Citeste continuarea

Snitele de pui cu spanac- spinacini

Postat de: mihaelar63

 Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier. Mixati si... Citeste continuarea

Foccacia cu carnati si busuioc

Postat de: mihaelar63

Aluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug. Taiati rondele carnatul si splati legumele . Peste aluat se... Citeste continuarea

Minibudinci cu paste in manta de bacon

Postat de: BurceaVasilica71

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare si apoi se scurg de apa. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, iar peste ele se adauga cascavalul ras, sare, piper si nucsoara. Se pun  ... Citeste continuarea

Desert spuma de capsuni cu ricotta

Postat de: ctlina

Spalati capsunile si mixati-le in piure. Lasati-le deoparte. Bateti smantana lichida in frisca. Intr-un bol amestecati branza ricotta cu indulcitorul (sau zaharul), coaja rasa de... Citeste continuarea

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Postat de: gurita_ta2005

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare... Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: gaby_d

Pregatesti crema. Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra. Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]