Retete culinare din Japonia

Retete traditionale din Japonia

Bucataria traditionala japoneza ne invita sa preparam mancaruri cu carne de porc si pui, garnituri speciale cu orez si alte legume. Pentru a pregati o masa deosebita, incercati retetele cu fructe de mare si peste, sushi, creveti


Retete japoneze originale

Retetele pentru preparatele delicioase japoneze impartasite de bucatarasii nostri cei dibaci sunt insotite de sfaturi si secrete culinare pe care le gasiti doar pe Bucataras.ro.

Orez prajit

Postat de: robert_badica

Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată... Citeste continuarea

Desert jeleu de cafea

Postat de: dantes

Preparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu... Citeste continuarea

Ramen a la Panacris

Postat de: panacris

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou... Citeste continuarea

Desert clatite japoneze

Postat de: RODIMUR

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început... Citeste continuarea

Bucatele de pui cu mango si lapte de cocos

Postat de: panacris

Ceapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt. Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se... Citeste continuarea

Tataki de pastrav somonat

Postat de: ctlina

Indepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul.... Citeste continuarea

Aripioare de pui cu susan la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Postat de: panacris

Aripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță,  se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker... Citeste continuarea

Desert briosa Hokkaido (Japon)

Postat de: ctlina

Aluat Tangzhong : Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina. Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel. Acoperiti cu folie alimentara si... Citeste continuarea

Snitel de porc cu pesmet panko

Postat de: mitinita

Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne. Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior. Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se... Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos teriyaki

Postat de: mitinita

Mierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera... Citeste continuarea

Desert inghetata de susan negru

Postat de: xana

  Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa.  Intr-o cratita, se adauga... Citeste continuarea

Pui cu sos teriyaki si legume

Postat de: mitinita

Pieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se... Citeste continuarea

Chiftelute de ton in Bento

Postat de: ctlina

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.  Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1... Citeste continuarea

Porc teriyaki la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de: mitinita

Carnea de porc se taie in bucati de marime egala. Sosul de soia, usturoiul, zaharul brun si ghimbirul se amesteca, apoi se adauga carnea de porc, pe care o punem in vasul aparatului slow... Citeste continuarea

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Postat de: ctlina

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine... Citeste continuarea

Frigarui Yakitori de curcan

Postat de: ctlina

Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora.... Citeste continuarea

Supa japoneza udon cu creveti

Postat de: Sylvia

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.  Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de... Citeste continuarea

Taitei Soba cu Ponzu (sos traditional japonez)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amesteca toate ingredientele pentru Ponzu si se toarna sosul obtinut in 2 boluri. Taiteii Soba se aseaza pe farfurii. Cu betisoare, se iau taitei si se inmoaie in sos. Nu se amesteca... Citeste continuarea

Ochazuke (Orez cu ceai)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se aseaza orezul intr-un bol, se presara fasii de alge nori, rondele de ceapa verde, se aseaza pruna in mijlocul bolului, apoi se toarna ceaiul fierbinte. Se consuma imediat. Citeste continuarea

Taitei Soba cu ou prajit

Postat de: Satisfyyourcravings

Taiteii de pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 4 minute la foc mediul. Se opreste focul si se mai lasa in apa 2 minute. Se scurg de apa si se pastreaza la cald. Intr-un bol, se... Citeste continuarea

Supa japoneza cu piept de rata

Postat de: Sylvia

 Mancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai... Citeste continuarea

Ikura Sushi

Postat de: Satisfyyourcravings

Orezul pentru sushi se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.  Intr-o cratita mica, se incalzeste otetul impreuna cu zaharul si sarea, dar numai pana cand acestea se dizolva. Otetul... Citeste continuarea

Taitei somen cu vita

Postat de: mitinita

Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem... Citeste continuarea

Salata de taitei soba

Postat de: mitinita

Prajim putin semintele de susan,pana incep sa isi schimbe culoarea.  Punem intr-o oala apa la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii soba. Se fierb cam 5 minute,nu ii lasam... Citeste continuarea

Frigarui japoneze de vita

Postat de: Sylvia

In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un... Citeste continuarea

Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso

Postat de: Satisfyyourcravings

Semintele de floarea soarelui se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, 5 minute, apoi se adauga semintele de susan si se mai prajesc inca 1 minut.  Se fierb taiteii in apa cu sare conform... Citeste continuarea

Cum facem Sushi

Postat de: Anastasia

Am realizat si un filmulet explicativ.  Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori.  Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob... Citeste continuarea

Dorayaki - Clatite japoneze

Postat de: simsim82

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.... Citeste continuarea

Ramen cu carne de rata (supa japoneza)

Postat de: mihaelar63

 Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata . Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul. Dupa fierbere se drege gustul cu sos... Citeste continuarea

Creveti picanti in sos de portocale

Postat de: RoXx

Crevetii se spala si se verifica daca sunt curatati bine.Ceapa verde se toaca rondele.Usturoiul se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul ,ceapa verde,usturoiul ,pudra de ghimbir,si... Citeste continuarea

Supa japoneza cu vita si taietei soba

Postat de: Sylvia

Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati... Citeste continuarea

Risotto cu legume

Postat de: abstract01

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in unt/ulei intr-un recipient rezistent la caldura la cuptorul cu micronde timp de 3 minute. Se adauga orezul, condimentele, sarea, piperul, legumele si... Citeste continuarea

Supa japoneza miso cu muschiulet de porc

Postat de: Sylvia

Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte... Citeste continuarea

Prăjiturele japonze la aburi

Postat de: Satisfyyourcravings

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne.  Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine... Citeste continuarea

Ramen

Postat de: CookieMonster

1. Algele si ciupercile se pun 30 de minunte la hidrata in apa rece. 2. Intr-o oala se pun la fiert 2,5 litri de supa pui ( eu am pus 3 piepturi dezosate la fiert pe care le-am scos ulterior),... Citeste continuarea

Creveti cu taitei din orez

Postat de: Ksenya

Se spala crevetii si se pun la prajit la foc mediu in ulei cca  3 minute, se scot pe un platou si se lasa la racit, apoi ii curatam si ii adaugam in uleiul ramas in care s-au calit morcovul... Citeste continuarea

Salata japoneza cu sparanghel si tofu

Postat de: Ksenya

Se spala sparanghelul si se taie oblic.Se pune la fiert intr-un litru de apa, se adauga o lingura de sos de soia si se fierbe 5 minute, apoi se lasa la scurs. Se amesteca restul de sos de soia,... Citeste continuarea

Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan. Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor... Citeste continuarea

Pește Teriyaki

Postat de: elucubratiiculinare

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare. Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1... Citeste continuarea

Sushi din file de pangasius

Postat de: Doinavar

Taiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]