Retete culinare din Japonia

Retete traditionale din Japonia

Bucataria traditionala japoneza ne invita sa preparam mancaruri cu carne de porc si pui, garnituri speciale cu orez si alte legume. Pentru a pregati o masa deosebita, incercati retetele cu fructe de mare si peste, sushi, creveti


Retete japoneze originale

Retetele pentru preparatele delicioase japoneze impartasite de bucatarasii nostri cei dibaci sunt insotite de sfaturi si secrete culinare pe care le gasiti doar pe Bucataras.ro.

Pui cu sos teriyaki si legume

Postat de: mitinita

Pieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se... Citeste continuarea

Chiftelute de ton in Bento

Postat de: ctlina

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.  Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1... Citeste continuarea

Porc teriyaki la Crock Pot

Postat de: mitinita

Carnea de porc se taie in bucati de marime egala. Sosul de soia, usturoiul, zaharul brun si ghimbirul se amesteca, apoi se adauga carnea de porc, pe care o punem in vasul aparatului Crock Pot... Citeste continuarea

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Postat de: ctlina

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine... Citeste continuarea

Frigarui Yakitori de curcan

Postat de: ctlina

Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora.... Citeste continuarea

Supa japoneza udon cu creveti

Postat de: Sylvia

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.  Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de... Citeste continuarea

Taitei Soba cu Ponzu (sos traditional japonez)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amesteca toate ingredientele pentru Ponzu si se toarna sosul obtinut in 2 boluri. Taiteii Soba se aseaza pe farfurii. Cu betisoare, se iau taitei si se inmoaie in sos. Nu se amesteca... Citeste continuarea

Ochazuke (Orez cu ceai)

Postat de: Satisfyyourcravings

Se aseaza orezul intr-un bol, se presara fasii de alge nori, rondele de ceapa verde, se aseaza pruna in mijlocul bolului, apoi se toarna ceaiul fierbinte. Se consuma imediat. Citeste continuarea

Taitei Soba cu ou prajit

Postat de: Satisfyyourcravings

Taiteii de pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 4 minute la foc mediul. Se opreste focul si se mai lasa in apa 2 minute. Se scurg de apa si se pastreaza la cald. Intr-un bol, se... Citeste continuarea

Supa japoneza cu piept de rata

Postat de: Sylvia

 Mancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai... Citeste continuarea

Ikura Sushi

Postat de: Satisfyyourcravings

Orezul pentru sushi se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.  Intr-o cratita mica, se incalzeste otetul impreuna cu zaharul si sarea, dar numai pana cand acestea se dizolva. Otetul... Citeste continuarea

Taitei somen cu vita

Postat de: mitinita

Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem... Citeste continuarea

Salata de taitei soba

Postat de: mitinita

Prajim putin semintele de susan,pana incep sa isi schimbe culoarea.  Punem intr-o oala apa la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii soba. Se fierb cam 5 minute,nu ii lasam... Citeste continuarea

Frigarui japoneze de vita

Postat de: Sylvia

In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un... Citeste continuarea

Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso

Postat de: Satisfyyourcravings

Semintele de floarea soarelui se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, 5 minute, apoi se adauga semintele de susan si se mai prajesc inca 1 minut.  Se fierb taiteii in apa cu sare conform... Citeste continuarea

Cum facem Sushi

Postat de: Anastasia

Am realizat si un filmulet explicativ.  Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori.  Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob... Citeste continuarea

Dorayaki - Clatite japoneze

Postat de: simsim82

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.... Citeste continuarea

Ramen cu carne de rata (supa japoneza)

Postat de: mihaelar63

 Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata . Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul. Dupa fierbere se drege gustul cu sos... Citeste continuarea

Creveti picanti in sos de portocale

Postat de: RoXx

Crevetii se spala si se verifica daca sunt curatati bine.Ceapa verde se toaca rondele.Usturoiul se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul ,ceapa verde,usturoiul ,pudra de ghimbir,si... Citeste continuarea

Supa japoneza cu vita si taietei soba

Postat de: Sylvia

Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati... Citeste continuarea

Risotto cu legume

Postat de: abstract01

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in unt/ulei intr-un recipient rezistent la caldura la cuptorul cu micronde timp de 3 minute. Se adauga orezul, condimentele, sarea, piperul, legumele si... Citeste continuarea

Supa japoneza miso cu muschiulet de porc

Postat de: Sylvia

Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte... Citeste continuarea

Prăjiturele japonze la aburi

Postat de: Satisfyyourcravings

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne.  Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine... Citeste continuarea

Ramen

Postat de: CookieMonster

1. Algele si ciupercile se pun 30 de minunte la hidrata in apa rece. 2. Intr-o oala se pun la fiert 2,5 litri de supa pui ( eu am pus 3 piepturi dezosate la fiert pe care le-am scos ulterior),... Citeste continuarea

Creveti cu taitei din orez

Postat de: Ksenya

Se spala crevetii si se pun la prajit la foc mediu in ulei cca  3 minute, se scot pe un platou si se lasa la racit, apoi ii curatam si ii adaugam in uleiul ramas in care s-au calit morcovul... Citeste continuarea

Salata japoneza cu sparanghel si tofu

Postat de: Ksenya

Se spala sparanghelul si se taie oblic.Se pune la fiert intr-un litru de apa, se adauga o lingura de sos de soia si se fierbe 5 minute, apoi se lasa la scurs. Se amesteca restul de sos de soia,... Citeste continuarea

Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

Postat de: Satisfyyourcravings

Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan. Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor... Citeste continuarea

Pește Teriyaki

Postat de: elucubratiiculinare

Facem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare. Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1... Citeste continuarea

Sushi din file de pangasius

Postat de: Doinavar

Taiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in... Citeste continuarea

Orez canatonnais

Postat de: doralinda72

Intr-o craticioara, topim untul si punem orezul sa se caleasca putin, apoi adaugam apa calda cat sa acopere orezul si lasam la fiert incet, punand apa din cand in cand pana e gata orezul (indicat... Citeste continuarea

Supă cu tăiței Soba

Postat de: Satisfyyourcravings

Tăițeii Soba se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală sub jet de apă rece. Se împart în 2 boluri.  Ciupercile Shiitake se hidratează 30 de minute în... Citeste continuarea

Omletă japoneză cu alge nori şi ciuperci de fag

Postat de: Satisfyyourcravings

Cipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie.  Ouăle se bat cu puţină  sare şi se așează într-o... Citeste continuarea

Supă cu tăiței Udon

Postat de: Satisfyyourcravings

Ciupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii.  Într-un wok se... Citeste continuarea

Sushi Fix

Postat de: mitinita

Spalam o cana de orez,pe care o punem in cratita cu o cana si un sfert de apa si putina sare. Acoperim cu un capac si dam la foc mare,pana cand apa a scazut si apar gropite in orez. Mai punem... Citeste continuarea

Sukijaki

Postat de: elucubratiiculinare

Carnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri. Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte... Citeste continuarea

Ananas inghetat

Postat de: mitinita

Se scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator. Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare. Citeste continuarea

Spanac japonez

Postat de: mitinita

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga. Intre... Citeste continuarea

Inghetata cu matcha

Postat de: mitinita

Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase. Se amesteca pana se dizolva zaharul... Citeste continuarea

Supa japoneza miso cu pui

Postat de: Sylvia

Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu... Citeste continuarea

Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki

Postat de: Cristi_Roman

Dupa ce masa de otel s-a incins bine, am turnat uleiul de masline si l-am uniformizat cat mai mult pe suprafata centrala cu ajutorul celor doua “mistrii” – obiectele clasice de... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: