Retete traditionale din Japonia
Bucataria traditionala japoneza ne invita sa preparam mancaruri cu carne de porc si pui, garnituri speciale cu orez si alte legume. Pentru a pregati o masa deosebita, incercati retetele cu fructe de mare si peste, sushi, creveti
Retete japoneze originale
Retetele pentru preparatele delicioase japoneze impartasite de bucatarasii nostri cei dibaci sunt insotite de sfaturi si secrete culinare pe care le gasiti doar pe Bucataras.ro.
Orez prajit
Postat de: robert_badicaMai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată... Citeste continuarea
Desert jeleu de cafea
Postat de: dantesPreparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu... Citeste continuarea
Ramen a la Panacris
Postat de: panacrisLegumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de pui și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 2000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou... Citeste continuarea
Desert clatite japoneze
Postat de: RODIMURSe separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început... Citeste continuarea
Bucatele de pui cu mango si lapte de cocos
Postat de: panacrisCeapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt. Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se... Citeste continuarea
Tataki de pastrav somonat
Postat de: ctlinaIndepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul.... Citeste continuarea
Aripioare de pui cu susan la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital
Postat de: panacrisAripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță, se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker... Citeste continuarea
Desert briosa Hokkaido (Japon)
Postat de: ctlinaAluat Tangzhong : Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina. Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel. Acoperiti cu folie alimentara si... Citeste continuarea
Snitel de porc cu pesmet panko
Postat de: mitinitaFeliile de carne se bat cu ciocanul de carne. Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior. Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se... Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sos teriyaki
Postat de: mitinitaMierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera... Citeste continuarea
Desert inghetata de susan negru
Postat de: xanaSemintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa. Intr-o cratita, se adauga... Citeste continuarea
Pui cu sos teriyaki si legume
Postat de: mitinitaPieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se... Citeste continuarea
Chiftelute de ton in Bento
Postat de: ctlinaÎncepeți prin prepararea chiftelutelor de ton. Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1... Citeste continuarea
Porc teriyaki la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Postat de: mitinitaCarnea de porc se taie in bucati de marime egala. Sosul de soia, usturoiul, zaharul brun si ghimbirul se amesteca, apoi se adauga carnea de porc, pe care o punem in vasul aparatului slow... Citeste continuarea
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki
Postat de: ctlinaTaiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine... Citeste continuarea
Frigarui Yakitori de curcan
Postat de: ctlinaTaiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora.... Citeste continuarea
Supa japoneza udon cu creveti
Postat de: SylviaSe incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti. Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de... Citeste continuarea
Taitei Soba cu Ponzu (sos traditional japonez)
Postat de: SatisfyyourcravingsSe amesteca toate ingredientele pentru Ponzu si se toarna sosul obtinut in 2 boluri. Taiteii Soba se aseaza pe farfurii. Cu betisoare, se iau taitei si se inmoaie in sos. Nu se amesteca... Citeste continuarea
Ochazuke (Orez cu ceai)
Postat de: SatisfyyourcravingsSe aseaza orezul intr-un bol, se presara fasii de alge nori, rondele de ceapa verde, se aseaza pruna in mijlocul bolului, apoi se toarna ceaiul fierbinte. Se consuma imediat. Citeste continuarea
Taitei Soba cu ou prajit
Postat de: SatisfyyourcravingsTaiteii de pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 4 minute la foc mediul. Se opreste focul si se mai lasa in apa 2 minute. Se scurg de apa si se pastreaza la cald. Intr-un bol, se... Citeste continuarea
Supa japoneza cu piept de rata
Postat de: SylviaMancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai... Citeste continuarea
Ikura Sushi
Postat de: SatisfyyourcravingsOrezul pentru sushi se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita mica, se incalzeste otetul impreuna cu zaharul si sarea, dar numai pana cand acestea se dizolva. Otetul... Citeste continuarea
Taitei somen cu vita
Postat de: mitinitaCarnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem... Citeste continuarea
Salata de taitei soba
Postat de: mitinitaPrajim putin semintele de susan,pana incep sa isi schimbe culoarea. Punem intr-o oala apa la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii soba. Se fierb cam 5 minute,nu ii lasam... Citeste continuarea
Frigarui japoneze de vita
Postat de: SylviaIn prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un... Citeste continuarea
Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso
Postat de: SatisfyyourcravingsSemintele de floarea soarelui se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, 5 minute, apoi se adauga semintele de susan si se mai prajesc inca 1 minut. Se fierb taiteii in apa cu sare conform... Citeste continuarea
Cum facem Sushi
Postat de: AnastasiaAm realizat si un filmulet explicativ. Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori. Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob... Citeste continuarea
Dorayaki - Clatite japoneze
Postat de: simsim82Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.... Citeste continuarea
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)
Postat de: mihaelar63Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata . Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul. Dupa fierbere se drege gustul cu sos... Citeste continuarea
Creveti picanti in sos de portocale
Postat de: RoXxCrevetii se spala si se verifica daca sunt curatati bine.Ceapa verde se toaca rondele.Usturoiul se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul ,ceapa verde,usturoiul ,pudra de ghimbir,si... Citeste continuarea
Supa japoneza cu vita si taietei soba
Postat de: SylviaPreparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati... Citeste continuarea
Risotto cu legume
Postat de: abstract01Se taie ceapa marunt si se pune la calit in unt/ulei intr-un recipient rezistent la caldura la cuptorul cu micronde timp de 3 minute. Se adauga orezul, condimentele, sarea, piperul, legumele si... Citeste continuarea
Supa japoneza miso cu muschiulet de porc
Postat de: SylviaPasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte... Citeste continuarea
Prăjiturele japonze la aburi
Postat de: SatisfyyourcravingsFăina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine... Citeste continuarea
Ramen
Postat de: CookieMonster1. Algele si ciupercile se pun 30 de minunte la hidrata in apa rece. 2. Intr-o oala se pun la fiert 2,5 litri de supa pui ( eu am pus 3 piepturi dezosate la fiert pe care le-am scos ulterior),... Citeste continuarea
Creveti cu taitei din orez
Postat de: KsenyaSe spala crevetii si se pun la prajit la foc mediu in ulei cca 3 minute, se scot pe un platou si se lasa la racit, apoi ii curatam si ii adaugam in uleiul ramas in care s-au calit morcovul... Citeste continuarea
Salata japoneza cu sparanghel si tofu
Postat de: KsenyaSe spala sparanghelul si se taie oblic.Se pune la fiert intr-un litru de apa, se adauga o lingura de sos de soia si se fierbe 5 minute, apoi se lasa la scurs. Se amesteca restul de sos de soia,... Citeste continuarea
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Postat de: SatisfyyourcravingsSe amestecă miso cu mierea și uleiul de susan. Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor... Citeste continuarea
Pește Teriyaki
Postat de: elucubratiiculinareFacem o marinată din sosul Teriyaki, sosul de soia, zeama de lămâie, miere și ghimbirul dat pe răzătoare. Se pune peștele în acestă marinată și se dă la rece pentru minim 1... Citeste continuarea
Sushi din file de pangasius
Postat de: DoinavarTaiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in... Citeste continuarea