Retete traditionale din Japonia
Bucataria traditionala japoneza ne invita sa preparam mancaruri cu carne de porc si pui, garnituri speciale cu orez si alte legume. Pentru a pregati o masa deosebita, incercati retetele cu fructe de mare si peste, sushi, creveti
Retete japoneze originale
Retetele pentru preparatele delicioase japoneze impartasite de bucatarasii nostri cei dibaci sunt insotite de sfaturi si secrete culinare pe care le gasiti doar pe Bucataras.ro.
Orez canatonnais
Postat de: doralinda72Intr-o craticioara, topim untul si punem orezul sa se caleasca putin, apoi adaugam apa calda cat sa acopere orezul si lasam la fiert incet, punand apa din cand in cand pana e gata orezul (indicat... Citeste continuarea
Supă cu tăiței Soba
Postat de: SatisfyyourcravingsTăițeii Soba se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală sub jet de apă rece. Se împart în 2 boluri. Ciupercile Shiitake se hidratează 30 de minute în... Citeste continuarea
Omletă japoneză cu alge nori şi ciuperci de fag
Postat de: SatisfyyourcravingsCipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie. Ouăle se bat cu puţină sare şi se așează într-o... Citeste continuarea
Supă cu tăiței Udon
Postat de: SatisfyyourcravingsCiupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii. Într-un wok se... Citeste continuarea
Sushi Fix
Postat de: mitinitaSpalam o cana de orez,pe care o punem in cratita cu o cana si un sfert de apa si putina sare. Acoperim cu un capac si dam la foc mare,pana cand apa a scazut si apar gropite in orez. Mai punem... Citeste continuarea
Sukijaki
Postat de: elucubratiiculinareCarnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri. Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte... Citeste continuarea
Ananas inghetat
Postat de: mitinitaSe scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator. Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare. Citeste continuarea
Spanac japonez
Postat de: mitinitaIntr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga. Intre... Citeste continuarea
Inghetata cu matcha
Postat de: mitinitaSe pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase. Se amesteca pana se dizolva zaharul... Citeste continuarea
Supa japoneza miso cu pui
Postat de: SylviaVa propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu... Citeste continuarea
Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki
Postat de: Cristi_RomanDupa ce masa de otel s-a incins bine, am turnat uleiul de masline si l-am uniformizat cat mai mult pe suprafata centrala cu ajutorul celor doua “mistrii” – obiectele clasice de... Citeste continuarea
Yakitori - frigarui japoneze
Postat de: mitinitaSe spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme. Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm. Se pun bucatile de pui pe... Citeste continuarea
Ramen
Postat de: mitinitaTacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala. Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa... Citeste continuarea
Dorayaki
Postat de: mitinitaIntr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale. Se adauga faina,praful de copt si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute. Se adauga cate 1/2 lingura de... Citeste continuarea
Pasta de fasole rosie azuki
Postat de: mitinitaPeste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune. Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical... Citeste continuarea
Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus
Postat de: BrindusaTaie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare. Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand... Citeste continuarea
Udon
Postat de: mitinitaSe cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100... Citeste continuarea
Umeboshi
Postat de: mitinitaSe curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate. Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce. Se pun corcodusele... Citeste continuarea
Matcha smoothie
Postat de: mitinitaPreparare Matcha smoothie Se mixeaza gheata. Eu am folosit intai robotul de bucatarie,apoi un blender vertical. Se adauga matcha si mierea,se mai mixeaza putin si se serveste,ornat... Citeste continuarea
Snack cu boabe de soia
Postat de: mitinitaSe pun de cu seara boabele de soia la inmuiat si a doua zi se fierb pana sunt moi. Eu am folosit o kukta. Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa. Se pune uleiul intr-o tava si... Citeste continuarea
Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza
Postat de: gaby_dSeparam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece. Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina. Incepem sa adaugam galbenusurile,... Citeste continuarea
Pui Teriyaki
Postat de: mitinitaSe amesteca toate ingredientele pentru sos. Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic. Prefer pungile fiindca din cand in... Citeste continuarea
Onigiri
Postat de: mitinitaOrezul: Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar... Citeste continuarea
Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat
Postat de: ExploraCuisineSpalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam... Citeste continuarea
Salata de varza asiatica
Postat de: mitinitaSe taie in felii subtiri varza. Eu am folosit robotul ptr o varza intreaga,doar trebe sa am varza la distretie. Se amesteca impreuna cu sosul de soia,otetul si uleiul de susan.Cantitatile pot... Citeste continuarea
Salata de sushi
Postat de: mitinitaSe amesteca otetul si zaharul pana cand acesta din urma s-a topit. Se incorporeaza in orez,putin cate putin ,gustand continuu si avand grija sa nu fie prea predominant gustul de otet. Se... Citeste continuarea
Panko - Pesmet in stil japonez
Postat de: mitinitaSe scot 2 felii de paine si se lasa pe masa din bucatarie sa se usuce putin cam 1-2 ore,dar depinde de painea pe care o folositi si de grosimea feliei. O felie gen toast nu dureaza mai mult... Citeste continuarea
Tamagoyaki
Postat de: mitinitaSe bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul. Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la... Citeste continuarea
Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi
Postat de: mitinitaSe rade ghimbirul si usturoiul. Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia. Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui. Se... Citeste continuarea
Sushi Maki
Postat de: nico15Se pune apa la fiert, in care se adauga sare si otet de orez. Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute,... Citeste continuarea
Sushi cu surimi
Postat de: liaScoatem surimi din congelator si le lasam pe o farfurie, la temperatura camerei pentru dezghetat. Pentru 1 foaie nori este nevoie de 2 si1/2 bucati surimi. Spalam 100g orez in apa rece, apoi... Citeste continuarea
Supa Miso
Postat de: mitinitaSe pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se lasa supa pe foc. Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa... Citeste continuarea
Porc cu ghimbir
Postat de: mitinitaSe taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu... Citeste continuarea
Orez japonez
Postat de: mitinitaSe spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez.... Citeste continuarea
Salata de castraveti asiatica
Postat de: mitinitaSe taie castravetele in felii rotunde. Se amesteca sosul de soia,otetul si uleiul de susan. Se toarna peste feliile de castravete si se amesteca. Se lasa la rece cel putin 30 minute.... Citeste continuarea
Pui Karage
Postat de: mitinitaSe taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita. Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute. Se tavalesc in amidon si se prajesc in... Citeste continuarea
Dressing pentru salata Shogun
Postat de: mitinitaSe amesteca cu telul sau mixerul de mana toate ingredientele. Se lasa sa stea la rece inainte de a servi. Merge excelent cu niste salata iceberg si felii julienne de morcovi.... Citeste continuarea
Ebichiri - Creveti cu sos iute si usturoi
Postat de: mitinitaIntr-un wok,cand uleiul e fierbinte,se prajesc crevetii. Se scot si se pun pe o farfurie. Se adauga in wok usturoiul,se prajeste putin,apoi se adauga sosul iute. Se pun in wok crevetii si se... Citeste continuarea
Maki Sushi
Postat de: mitinitaIngredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit.Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la... Citeste continuarea
Jeleu de Cafea
Postat de: mitinitaAmesteca gelatina si 4 lingurite de apa. Adauga intr-o oala cafeaua,zaharul si gelatina. Amesteca continuu la foc mic pana se dizolva gelatina. Toarna compozitia in patru cesti si da la... Citeste continuarea