Retete culinare din Japonia

Retete traditionale din Japonia

Bucataria traditionala japoneza ne invita sa preparam mancaruri cu carne de porc si pui, garnituri speciale cu orez si alte legume. Pentru a pregati o masa deosebita, incercati retetele cu fructe de mare si peste, sushi, creveti


Retete japoneze originale

Retetele pentru preparatele delicioase japoneze impartasite de bucatarasii nostri cei dibaci sunt insotite de sfaturi si secrete culinare pe care le gasiti doar pe Bucataras.ro.

Orez canatonnais

Postat de: doralinda72

Intr-o craticioara, topim untul si punem orezul sa se caleasca putin, apoi adaugam apa calda cat sa acopere orezul si lasam la fiert incet, punand apa din cand in cand pana e gata orezul (indicat... Citeste continuarea

Supă cu tăiței Soba

Postat de: Satisfyyourcravings

Tăițeii Soba se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală sub jet de apă rece. Se împart în 2 boluri.  Ciupercile Shiitake se hidratează 30 de minute în... Citeste continuarea

Omletă japoneză cu alge nori şi ciuperci de fag

Postat de: Satisfyyourcravings

Cipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie.  Ouăle se bat cu puţină  sare şi se așează într-o... Citeste continuarea

Supă cu tăiței Udon

Postat de: Satisfyyourcravings

Ciupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii.  Într-un wok se... Citeste continuarea

Sushi Fix

Postat de: mitinita

Spalam o cana de orez,pe care o punem in cratita cu o cana si un sfert de apa si putina sare. Acoperim cu un capac si dam la foc mare,pana cand apa a scazut si apar gropite in orez. Mai punem... Citeste continuarea

Sukijaki

Postat de: elucubratiiculinare

Carnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri. Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte... Citeste continuarea

Ananas inghetat

Postat de: mitinita

Se scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator. Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare. Citeste continuarea

Spanac japonez

Postat de: mitinita

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga. Intre... Citeste continuarea

Inghetata cu matcha

Postat de: mitinita

Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase. Se amesteca pana se dizolva zaharul... Citeste continuarea

Supa japoneza miso cu pui

Postat de: Sylvia

Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu... Citeste continuarea

Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki

Postat de: Cristi_Roman

Dupa ce masa de otel s-a incins bine, am turnat uleiul de masline si l-am uniformizat cat mai mult pe suprafata centrala cu ajutorul celor doua “mistrii” – obiectele clasice de... Citeste continuarea

Yakitori - frigarui japoneze

Postat de: mitinita

  Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme. Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm. Se pun bucatile de pui pe... Citeste continuarea

Ramen

Postat de: mitinita

Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala. Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa... Citeste continuarea

Dorayaki

Postat de: mitinita

  Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale. Se adauga faina,praful de copt  si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute. Se adauga cate 1/2 lingura de... Citeste continuarea

Pasta de fasole rosie azuki

Postat de: mitinita

Peste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune. Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical... Citeste continuarea

Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus

Postat de: Brindusa

Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare. Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand... Citeste continuarea

Udon

Postat de: mitinita

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat. Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100... Citeste continuarea

Umeboshi

Postat de: mitinita

Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate. Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce. Se pun corcodusele... Citeste continuarea

Matcha smoothie

Postat de: mitinita

 Preparare Matcha smoothie Se mixeaza gheata. Eu am folosit intai robotul de bucatarie,apoi un blender vertical. Se adauga matcha si mierea,se mai mixeaza putin si se serveste,ornat... Citeste continuarea

Snack cu boabe de soia

Postat de: mitinita

  Se pun de cu seara boabele de soia la inmuiat si a doua zi se fierb pana sunt moi. Eu am folosit o kukta. Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa. Se pune uleiul intr-o tava si... Citeste continuarea

Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

Postat de: gaby_d

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece. Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina. Incepem sa adaugam galbenusurile,... Citeste continuarea

Pui Teriyaki

Postat de: mitinita

  Se amesteca toate ingredientele pentru sos. Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic. Prefer pungile fiindca din cand in... Citeste continuarea

Onigiri

Postat de: mitinita

Orezul: Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar... Citeste continuarea

Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

Postat de: ExploraCuisine

Spalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam... Citeste continuarea

Salata de varza asiatica

Postat de: mitinita

Se taie in felii subtiri varza. Eu am folosit robotul ptr o varza intreaga,doar trebe sa am varza la distretie. Se amesteca impreuna cu sosul de soia,otetul si uleiul de susan.Cantitatile pot... Citeste continuarea

Salata de sushi

Postat de: mitinita

Se amesteca otetul si zaharul pana cand acesta din urma s-a topit. Se incorporeaza in orez,putin cate putin ,gustand continuu si avand grija sa nu fie prea predominant gustul de otet. Se... Citeste continuarea

Panko - Pesmet in stil japonez

Postat de: mitinita

Se scot  2 felii de paine si se lasa pe masa din bucatarie sa se usuce putin cam 1-2 ore,dar depinde de painea pe care o folositi si de grosimea feliei. O felie gen toast nu dureaza mai mult... Citeste continuarea

Tamagoyaki

Postat de: mitinita

  Se bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul. Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la... Citeste continuarea

Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

Postat de: mitinita

 Se rade ghimbirul si usturoiul. Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia. Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui. Se... Citeste continuarea

Sushi Maki

Postat de: nico15

  Se pune apa la fiert, in care se adauga  sare si otet de orez. Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute,... Citeste continuarea

Sushi cu surimi

Postat de: lia

Scoatem surimi din congelator si le lasam pe o farfurie, la temperatura camerei pentru dezghetat. Pentru 1 foaie nori este nevoie de 2 si1/2 bucati surimi. Spalam 100g orez in apa rece, apoi... Citeste continuarea

Supa Miso

Postat de: mitinita

Se pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se  lasa supa pe foc. Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa... Citeste continuarea

Porc cu ghimbir

Postat de: mitinita

Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu... Citeste continuarea

Orez japonez

Postat de: mitinita

Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez.... Citeste continuarea

Salata de castraveti asiatica

Postat de: mitinita

Se taie castravetele in felii rotunde. Se amesteca sosul de soia,otetul si uleiul de susan. Se toarna peste feliile de castravete si se amesteca. Se lasa la rece cel putin 30 minute.... Citeste continuarea

Pui Karage

Postat de: mitinita

Se taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita. Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute. Se tavalesc in amidon si se prajesc in... Citeste continuarea

Dressing pentru salata Shogun

Postat de: mitinita

  Se amesteca cu telul sau mixerul de mana toate ingredientele. Se lasa sa stea la rece inainte de a servi. Merge excelent cu niste salata iceberg si felii julienne de morcovi.... Citeste continuarea

Ebichiri - Creveti cu sos iute si usturoi

Postat de: mitinita

Intr-un wok,cand uleiul e fierbinte,se prajesc crevetii. Se scot si se pun pe o farfurie. Se adauga in wok usturoiul,se prajeste putin,apoi se adauga sosul iute. Se pun in wok crevetii si se... Citeste continuarea

Maki Sushi

Postat de: mitinita

Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit.Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la... Citeste continuarea

Jeleu de Cafea

Postat de: mitinita

Amesteca gelatina si 4 lingurite de apa. Adauga intr-o oala cafeaua,zaharul si gelatina. Amesteca continuu la foc mic pana se dizolva gelatina. Toarna compozitia in patru cesti si da la... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]